С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 26 977
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Не ще официалности,иска "мама"

П.п.Парадоска е,че тя на нейната свекърва така не викаше.
Мразеха се и до днес се мразят.
Абе инак е много готина и съвременна жена,изумях..Освен няква критическа да кара,знам ли..

# 601
  • при късмета
Иначе аз като казах, че разбрани и нормални жени стават неузнаваеми, когато се появи потенциална снаха, не вярваше

# 602
Иначе аз като казах, че разбрани и нормални жени стават неузнаваеми, когато се появи потенциална снаха, не вярваше
Кога си ми го казала,и кога не съм вярвала?Цитат ще има ли или да приема,че пак по навик смучеш от пръсти?

# 603
Сигурно иска да се покаже пред свекървата колко по-готина е в тая роля, та чак заслужила да я мамосват. Тъпо. Ще си развали отношенията с момичето още от началото, ама за нея може да е естествено отношенията снаха/свекърва да са скапани.

# 604
Сигурно иска да се покаже пред свекървата колко по-готина е в тая роля, та чак заслужила да я мамосват. Тъпо. Ще си развали отношенията с момичето още от началото, ама за нея може да е естествено отношенията снаха/свекърва да са скапани.
И аз това си мислех..Не "естествени",защото все говореше за майка си и баба си,колко добре се разбирали,и се ядосваше,че с нейната свека не става(то и свеката верно е голям идиот,ама и мъжа на колежката е най-много за бой)..Та,мисълта ми е,че и увира,че не трябва да са така нещата..

# 605
  • при късмета
Кога си ми го казала,и кога не съм вярвала?Цитат ще има ли или да приема,че пак по навик смучеш от пръсти?
Сега виждам, че липсват коментари от вчера. Казах го, когато стана дума за личните ми наблюдения и не е нужно аз да имам свекърва, че да имам лични наблюдения над такива отношения. Казах, че майки на мои приятели се променяха точно когато се появеше потенциална снаха, а към приятелки или дори към същата жена имаха съвсем друго отношение, докато са гаджета. Чак после дадох пример с промяната на майка ми като се появи детето.

# 606

Какво мислите,отживелица са тези неща,нали?
Не знам дали са отживелица, но аз майка си имам и шансът да нарека друга жена "майко" е минус хиляда. Освен това, категорично не искам някой ден снаха да ме мамосва - аз деца, които да ме наричат "мамо", си имам.

# 607
Е, с настояване и принуда едва ли ще постигне хармония. Такива, дето не могат да си надделеят на инатите и считат, че някой им дължи уважение според собствените им представи, обикновено остават и без елементарни отношения.

# 608
Никога не съм мамосвала друг, освен майка ми и не смятам да го правя. Моята свекърва е супер готина и ако някой ден иска да й викам "майко", ще я проверя да няма температура.

# 609
Сега виждам, че липсват коментари от вчера. Казах го, когато стана дума за личните ми наблюдения и не е нужно аз да имам свекърва, че да имам лични наблюдения над такива отношения. Казах, че майки на мои приятели се променяха точно когато се появеше потенциална снаха, а към приятелки или дори към същата жена имаха съвсем друго отношение, докато са гаджета. Чак после дадох пример с промяната на майка ми като се появи детето.
Глупости,ма ко.
Лъжеш и си измисляш,защо го правиш и какво те подтиква към това,не е  моя работа да определям..
Онова,което ти каза снощи бе,"че бабите изтрещяват от внуци"..
Сега,ако ти се имаш за внуче на някоя леля,комшийка и прочее от обкръжението от което черпиш опит,то е друга въпрос,ама едва ли е за компетенцията на потребителите тук.

Още вода от някой кладенец имаш ли да мъкнеш?

Какво мислите,отживелица са тези неща,нали?
Не знам дали са отживелица, но аз майка си имам и шансът да нарека друга жена "майко" е минус хиляда. Освен това, категорично не искам някой ден снаха да ме мамосва - аз деца, които да ме наричат "мамо", си имам.

Е, с настояване и принуда едва ли ще постигне хармония. Такива, дето не могат да си надделеят на инатите и считат, че някой им дължи уважение според собствените им представи, обикновено остават и без елементарни отношения.

Ще и дам да чете,дано не ме овика много:)

# 610
Обръщението е по желание на двете страни.Не става насила.важно е да има добри отношения,а не обръщението.Всеки си има име,но ако на някой му идва отвътре да каже"майко",няма лошо.

# 611
  • София
Аз казвам "майко" на бившата ми свекърва. Ми жената е супер-готина, тя даже казваше да я наричам както искам, понякога я наричам по име, обаче аз влагам в това "майко" друга енергия. А знам и, че жената се чувства хубаво.
А майка ми си е "мама".
Но съм против някой да кара друг нещо, което не му харесва.

# 612
А защо не приемете, че е нормално да я наричаш майко+име. Вместо да се настройвате ох, аз майка си имам....

# 613
Било е нормално преди десетилетия.
Времената се менят. Едното обръщение не гарантира уважение.

# 614
  • Blondeville
Това как се обръщаш към някого не показва колко го уважаваш. Уважението се показва по други начини. Тя снахата може да мамосва свекървата и същевременно да не я понася и да се държи зле.

Всяка свекърва/тъща/учинайка и изобщо всеки, който настоява, намила и се тръшка да му се вика нещо насила, или се запъне за имената на внуче като магаре на мост, е прекрачил границата на възпитанието.

Общи условия

Активация на акаунт