На море в Турция - тема 66

• 58 060
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде в Европа...
Славейче, аз си го мисля същото...Даже не мога да си представя кога ще ми се прииска да напусна страната спокойно, без мисъл "ами ако?!" Все повече ми се струва мираж да се съглася за смяна на дата за есента на тази година (не, че са ми предложили, де; почивката не е в Турция)...

# 526
А я си представете, примерно границите са отворени и отидем след няколко месеца на All Inclusive, как ще протича вечерята, големите групи руснаци като почнат да ровят по чиниите храната.. Просто не си го представям как ще стане. Никой няма да позволи такъв тип изхранване, на какъвто сме свикнали в Турция, на богата шведска маса с открит достъп и всеки да пипа. За мен тази година няма как това да се случи.

# 527
  • Пловдив
Вчера гледах по бТВ говореше една представителка на тур.агенции.Спомена ,че с още доста страни от Европейският съюз обмисляли само с ваучер .А периода за връщане на пари да е 1 година.А не както до сега 1 месец след като свърши извънредното положение.Така щял да се избегне фалита на агенциите и хората да се успокоят за това искане за връщане на пари.Очаквало се другата седмица да се приеме.
Ето намерих го-
https://www.monitor.bg/bg/a/view/turoperatori-iskat-sroka-za-vry … _CwRafiUk_5elbdzQ

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:44 от slavei4e

# 528
  • София
В една група във фейса за почивка в Турция, собственик на ТА постнал някаква реч на Ердоган, че държавата им ще се справи с вируса за 3 седмици. Едва се удържах да питам тоя господин дали е тъп или дали смята нас, потребителите за малоумни.

# 529
  • Някъде в Европа...
Вчера гледах по бТВ говореше една представителка на тур.агенции.Спомена ,че с още доста страни от Европейският съюз обмисляли само с ваучер .А периода за връщане на пари да е 1 година.А не както до сега 1 месец след като свърши извънредното положение.Така щял да се избегне фалита на агенциите и хората да се успокоят за това искане за връщане на пари.Очаквало се другата седмица да се приеме.

Мисля, че желанието на клиента да си вземе парите до стотинка е правопорционално на отношението, което видя от дадена ТА след обявяването на извънредното положение, въпреки че преди това й е дал няколко хиляди лева...
Клиентите не са глупави, много добре ще отсеят кои са фирмите с главно "Ф" на пазара!!!
Някои фирми си направиха сами много лоша реклама!!!
Ако сме искали да ставаме спонсори, си има други начини да го направим!

# 530
  • София

Мисля, че желанието на клиента да си вземе парите до стотинка е правопорционално на отношението, което видя от дадена ТА след обявяването на извънредното положение, въпреки че преди това й е дал няколко хиляди лева...
Клиентите не са глупави, много добре ще отсеят кои са фирмите с главно "Ф" на пазара!!!
Някои фирми си направиха сами много лоша реклама!!!
Ако сме искали да ставаме спонсори, си има други начини да го направим!
AIR, абсолютно си права.
И аз мисля така! Каквото повикало такова се обадило!
Ако се отнесат с мен като с човек и с уважение аз ще отговоря със същото и с лоялност дори и това да ми струва малко по-скъпо. Няма за 10 или 20 лв. по-евтино да отида другаде.
Ако ли обаче ме пуснат по конвейра ще ги гоня до дупка, затова което ми дължат.
Може би и затова ползвам от 10 години услугите само на един тур. агент, когато трябва да правя резервация през туроператор. Няма значение къде и за кого работи. Аз се доверявам на него, и той е моя личен доверен тур. агент, на когото имам доверие и зная че мога да разчитам.

# 531
Мога само да похваля Аква Тур за отношението и разбирането. Ако и нещата завършат благоприятно (почивка октомври 2020...или 2021), ще ползвам само тях.

Иначе не се съмнявам, че в хотелите ще е постоянно лъскане и дезинфекция. Храненето може да се реорганизира (например храната да е зад витрини и да се сервира от персонала), анимацията също може да е критичен момент (там ме няма много, защото ние не си падаме по организираните дейности и наблягаме на лежането на плажа), вообще не се съмнявам, че когато отворят всичко ще е на ниво. Е, почивката няма да е такава, на каквато сме свикнали, но то какво ли е.

# 532
Carol ако имате резервация през Аква тур , бихте ли ни казали как се развиха отношенията при вас, че сте доволни от отношението им. Понеже нашата е за 30 май с тях и още не съм общувала с тях по въпроса. Та мисълта ми беше как да подходим и ние да сме доволни

# 533
Аз пък като спомена за отмяна на резервацията и мъжът ми веднага започва да бучи, че до септември всичко щяло да се оправи. Ми то и да се оправи, аз нещо взех да бия отбой...

# 534
desa_de, ние бяхме по лимитираните оферти, та парите съм прежалила (а и по договор нямам право на тях, освен при форсмажор), та най-откровено си питах дали имам някакви варианти. За сега пренасочихме за октомври, при добри исловия, но не смея да кажа преди да го видя писмено.

# 535
  • Дългопол
desa_de, ние бяхме по лимитираните оферти, та парите съм прежалила (а и по договор нямам право на тях, освен при форсмажор), та най-откровено си питах дали имам някакви варианти. За сега пренасочихме за октомври, при добри исловия, но не смея да кажа преди да го видя писмено.
Преди да пренасочите за кой ден и месец бяхте, ако не е тайна. Благодаря

# 536
Krasi, за 13 май...прекалено скоро.

# 537
  • Дългопол
Krasi, за 13 май...прекалено скоро.
Аз за 29 май.... ама а дано🤷‍♂️

# 538
  • Варна
преди август е технически невъзможно

# 539
Аз цялата година отписвам ....след като отпадне един ден това чудо, задължително ще има карантинен период както за страните от ЕС , така и за другите страни. Тепърва светът ще мисли как да продължи живота за напред. Сега силите са насочени основно да се овладее пандемиата и се спасят човешки животи. Почивки , екскурзии ..кой ти мисли сега за тия неща. Тия ваучери за 2 години може да станат и за по -голям период , но дотогава ще има ли на кой да ги дадем. ........ Много са сложни нещата ..

Общи условия

Активация на акаунт