На море в Турция - тема 66

• 57 975
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Роже , не можах да разбера каква е идеята на HWEB, не виждам възможност оттам да се резервират хотели .

# 646
  • Пловдив
Роже,аз очаквам да споделиш отговора на Тез Тур. Каква е опцията  да смениш от сега датата от юни за август?Искат ли голямо доплащане? Нов договор ли се подписва?И за стария има ли неустойка?

# 647
  • София
Роже , не можах да разбера каква е идеята на HWEB, не виждам възможност оттам да се резервират хотели .
ninoto, Hweb е пакет от услуги, разработен от IATI, който дава възможност на хотелите да продават директно със собствените си марки чрез собствените си уеб страници.
А IATI е най-голямата и водеща онлайн платформа в Турция, интегратор на туристически компании и туристически услуги. Те обслужват пазарите за онлайн пътувания в Германия, Израел, Русия, Йордания, Египет, Украйна, Казахстан, Азербайджан, Молдова, Грузия, Иран, Ирак, Ливан, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства и Либия и още 45 държави в целия свят.
Те предлагат туристически продукти, включително самолетни билети, хотели, пакети и други, свързани с пътуване.
Предлагат и както казах вече интернет резервация за хотелски резервации HotelWeb (“HWEB”) . Към края на 2019 год. около 850  хотели в Турция използват HWEB . Между тях са Гранада, Алва дона, Гюрал, Алибей, Аска, Воуг и още 800.
Когато решиш да резервираш директно през хотела и влезеш в сайта на тези хотели ти мислиш, че резервираш директно през хотела, но всъщност резервираш през тази система. Това може да разбереш само ако го знаеш и ако видиш след името на хотела тяхната абвиатура.
Примерно, ако използваш този линк https://guralpremier.hweb.com/ ще влезеш директно в резервационната система на Гюрал, като резервацията и плащането ти не отива в хотела, а в Hweb.
Роже,аз очаквам да споделиш отговора на Тез Тур. Каква е опцията  да смениш от сега датата от юни за август?Искат ли голямо доплащане? Нов договор ли се подписва?И за стария има ли неустойка?
Славейче, като имам отговор от Тез тур ще  споделя веднага. Всъщност моето питане е само дали след като сега малкия е в категорията 0-2 години, тогава ще остане пак в същата или ще го прехвърлят в 2-13 години и съответно ще трябва да плащам по-висока цена. Иначе ако няма промяна на годините си ползваш цените, които са за съответния период, като подписваш нов договор, след като си подписал споразумение с Туроператора за промяна на договора, в което има горе долу следния текст.
Като се има предвид, че между ТУРОПЕРАТОРА и ПОТРЕБИТЕЛЯ е сключен Договор за туристически пакет,
Както и епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявено с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение,
Подписват настоящото Споразумение, с което се съгласяват за следното:
Прекратяват подписания между страните договор за туристически пакет по взаимно съгласие и приета от страните обективна невъзможност за осъществяване на планираното пътуване.
Страните се съгласяват, че Потребителят с подписване на настоящото Споразумение приема, заплатената от него сума в размер на ..... да бъде пренасочена и ползвана от него по друга програма на Туроператора.

# 648
Роже, Благодаря за информацията. Simple Smile Някои поне си отдъхнаха. Simple Smile Въпросът е какво ще се случи с тези, които трябваше да пътуват седмица след края на извънредното положение, какъвто е нашия случай? Съмнявам се да отворят границите, а и не се знае дали изобщо ще има чартъри. Поне няма да доплащаме за почивката, (срокът за окончателното ни плащане влиза в срока на действие на ИП). В най-лошия случай ще се простим с капарото. В средата на март им писах за прекратяване на договора, като се позовах на 45 дневно безплатно анулиране, преди датата на почивката. Предложиха ми ваучер, който отказах. Сега чакам...(Надявам се, да не се окаже, че съм чакала да падне тавана на лятното кино.😏)

Абсолютно в същото положение сме и ние. Казаха ми от ТА да изчакам да се изяснят нещата с датите. Доплащането ни е до 10.05, като имаме внесени 1500 лв. които не искам да изгубим.
И ние трябваше да тръгваме на 20.05, а сега не знам какво ще стане. Аз дори с мъжа ми не мога да се разбера 😁 Единият иска ваучер, а другият пари...
Нали не мислите,че веднага след 13.05 ще започната да летят самолети или да заминават автобуси до Турция.
Нали не мислите,че веднага след 13.05 ще започната да летят самолети или да заминават автобуси до Турция. Това ми се вижда нереално, а и не е ясно кога Турция ще отвори границата си. Така, че може да са спокойни и онези, които имат след 20.05 заминаване, че ще им бъдат върнати парите. По-важното е да се поинтересувате, кои туроператори още са легитимни и имат валидни застраховки към датата на връщане на парите. Отсега доста са с червен цвят! https://ntr.tourism.government.bg/Registration.nsf/alltato.xsp?f … keEd3a1DD9oQEzjHc

# 649
  • Sofia
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Роже, Благодаря за информацията. Simple Smile Някои поне си отдъхнаха. Simple Smile Въпросът е какво ще се случи с тези, които трябваше да пътуват седмица след края на извънредното положение, какъвто е нашия случай? Съмнявам се да отворят границите, а и не се знае дали изобщо ще има чартъри. Поне няма да доплащаме за почивката, (срокът за окончателното ни плащане влиза в срока на действие на ИП). В най-лошия случай ще се простим с капарото. В средата на март им писах за прекратяване на договора, като се позовах на 45 дневно безплатно анулиране, преди датата на почивката. Предложиха ми ваучер, който отказах. Сега чакам...(Надявам се, да не се окаже, че съм чакала да падне тавана на лятното кино.😏)
Скрит текст:
Скрит текст:
Абсолютно в същото положение сме и ние. Казаха ми от ТА да изчакам да се изяснят нещата с датите. Доплащането ни е до 10.05, като имаме внесени 1500 лв. които не искам да изгубим.
И ние трябваше да тръгваме на 20.05, а сега не знам какво ще стане. Аз дори с мъжа ми не мога да се разбера 😁 Единият иска ваучер, а другият пари...
Нали не мислите,че веднага след 13.05 ще започната да летят самолети или да заминават автобуси до Турция.
[/quote]
Нали не мислите,че веднага след 13.05 ще започната да летят самолети или да заминават автобуси до Турция. Това ми се вижда нереално, а и не е ясно кога Турция ще отвори границата си. Така, че може да са спокойни и онези, които имат след 20.05 заминаване, че ще им бъдат върнати парите. По-важното е да се поинтересувате, кои туроператори още са легитимни и имат валидни застраховки към датата на връщане на парите. Отсега доста са с червен цвят! [/quote]
Това със застраховката отдавна съм го проверила, правя го винаги преди да реша с коя фирма да пътувам. Само не разбрах, с какво това, че към момента фирмата на която съм си дала парите е с валидна застраховка ми дава гаранция, че и утре ще е така? Както и че утре няма да реши да обяви фалит? Всички знаем, колко  лесно става това, липсва и закон, който да ги спре да си регистрират нова фирма, ни лук яли, ни мирисали! А и MariaNova ни го каза - пазарна икономика му се казвало на това!
Не знам за вас, но на мен това с ваучерите за година напред, хич не ми харесва.

# 650
  • Варна
Роже, много ти благодаря за подробния отговор !

# 651
  • Варна
най - сетне като че ли лъч надежда , 4 - 5 от най - заразените държави отчитат намаляване на скороста на заразата , но оттук нататък ще минат 1 - 2 месеца да отшуми , по принцип карантините се вдигат и границите се отварят 28  дни след като вече НЯМА заразени поне няколко дни наред и съответно ще отидат месеци на възстановяване на полети , автобусни и влакови превози , а и самите хотели да влязат в час , така че може би реално е да се очаква юли или август , но това отсега да се пресмята е абсолютно непредвидимо.
На мен ЕМЕРАЛД ми предложиха или след 20 09 същия хотел при същите условия или дадените пари да приспаднат от избрана от мен тяхна програма през следващите 2 г.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 07:28 от peterky2002

# 652
Ние също се разминахме с почивката от 08.05. , но се съгласихме на ваучер, защото не зависим от отпуски. Искам да попитам, преди да дадем окончателен отговор на ТО, дали ваучерите ще могат да се прехвърлят или препродават на трети лица.  Според мен това не би трябвало да е проблем .За тези, които се притесняват, че няма да могат да си използват ваучерите ще е една възможност , преотстъпвайки ги на друг.

# 653
  • Sofia
Навремето имаше едни облигации (държавни ценни книжа), лист хартия гарантиран от държавата. Веднага след промените през 1989 г., първите, които се редиха по опашките си взеха парите, другите пиха по една студена вода. Същото беше и с прословутите лихвоточки. Сега да не стане същото и с ваучерите!

# 654
И това ми мина през ума. Точно като облигациите Simple Smile

# 655
  • Варна
, дали ваучерите ще могат да се прехвърлят или препродават на трети лица. 

В споразумението което Емералд ми предложиха ИЗРИЧНО пише , че е валидно САМО за двете лица сключили първоначалния договор  Sad

# 656
  • Дългопол
Цитат на:  peterrkylink=topic=1180542.msg40518318#msg40518318 date=1586233096
най - сетне като че ли лъч надежда , 4 - 5 от най - заразените държави отчитат намаляване на скороста на заразата , но оттук нататък ще минат 1 - 2 месеца да отшуми , по принцип карантините се вдигат и границите се отварят 28  дни след като вече НЯМА заразени поне няколко дни наред и съответно ще отидат месеци на възстановяване на полети , автобусни и влакови превози , а и самите хотели да влязат в час , така че може би реално е да се очаква юли или август , но това отсега да се пресмята е абсолютно непредвидимо.
На мен ЕМЕРАЛД ми предложиха или след 20 09 същия хотел при същите условия или дадените пари да приспаднат от избрана от мен тяхна програма през следващите 2 г.
А за коя дата беше преди това, извинявай ако съм питал вече, забравил съм

# 657
Здравейте.
Информация за практиката на Ориент 99. Нашата почивка е от 12-ти юни, но те са предложили варианти само до 20-ти май. Попитах ги възможно ли е да направим промени сега. Отговориха ми, че е по-добре да изчакаме, но ако държим, срещу такса от 20 лв. на човек може да променим датите и ще дължим сума съгласно сегашните условия, а не по ранните резервации.

# 658
  • Някъде в Европа...
, дали ваучерите ще могат да се прехвърлят или препродават на трети лица.  

В споразумението което Емералд ми предложиха ИЗРИЧНО пише , че е валидно САМО за двете лица сключили първоначалния договор  Sad
На мен Караджъ ми отговориха, че единственото условие на ваучера е да се използва еднократно. Може да се прехвърля на друго лице, може да се ползва за ласт, ранни и т.н., независимо коя програма, дестинация и брой хора, важно да е почивка или екскурзия от сайта им; може да се валидира до октомври 2021 г.
П.С. уточнявам, че пътуването е за 14.04, не за Турция...
.   Italytraveller , и аз бях получила същия отговор, когато 14. 04 беше извън извънредното положение .

# 659
  • Пловдив
Аз бях писала преди ,всяка агенция си прави каквото си иска.Като няма точни правила .Важното е само да не фалират.И за момента клиентите да са тихи и спокойни.А после каквото дойде.

Общи условия

Активация на акаунт