На море в Турция - тема 66

• 58 003
  • 785
  •   1
Отговори
# 675
  • Козлодуй

Към регион Анталия на югоизток спадат:
Лара
Белек
Сиде
Алания

Към регион Анталия на югозапад спадат:
Кемер
Текирова

# 676
  • Варна
Тези дни ми остана малко повече време и ме налегнаха мисли за планираното потенциално пътуване след 3 месеца и половина. Гледам че са пуснали някои части от Kuzey Marmara магистралата, като вече е в експлоатация от Къналъ (Kınalı) през Явуз Султан Селим (Yavuz Sultan Selim) моста че и до Севиндикли (Sevindikli), което е почти до Измит. По новинарските сайтове гледам, че KMO го гласят да е нацяло готов през декември 2020г., но мен ме вълнува по-скоро дали има надежда скоро да пуснат 20-те километра от Севиндикли до Измит. Ако го направят на лято може да ползваме КМО от Къналъ до Измит и така ще си спестим застаряващия участък преди Истанбул, както и гадничкия участък след Истанбул преди Измит, който върви покрай брега и е хем тесничък, хем натоварен. Има ли някакви новини за участъка Севиндикли - Измит?

# 677
  • Варна
Да се надяваме Халим да отговори. Сигурно гледаш оттук.

http://www.kuzeymarmaraotoyolu.com/en/route

# 678
  • Варна
И там гледах, както и по новинарските им сайтове също имаше информация, но никъде не намерих информация за въпросния участък Севиндикли - Измит. Рално участъкът до Севиндикли намерих че е бил открит миналия Юли, по времето като сме пътували на почивка, точно уцелихме задръстванията през нощта, беше ужас, защото пътуване от 14-15 часа, което сме правили няколко пъти, миналото лято ни излезе с няколко часа отгоре заради строителствата и отбитите движения, поне 3-4 часа общо сме висели по О-3, което беше много изнервящо като знаеш че те чака още много път.
Иначе, между Севиндикли и Измит гледах по гугъл мапс, че са 15-тина км. по някакъв що-годе приличн стар път, но стръмен и с завои, не е за нощно време Sad.

# 679
  • ВАРНА
Турският лекарски съюз в остър спор със здравното министерство.
Крие се истинският брой заразени!  
В Турция положението е същото като в Испания и САЩ - твърдят от ТЛС.
 Ще стане страшно при нас, но през май месец.  Забравете за нормален старт на сезона юни!  
От другата страна отвръщат че 10-15 юни може да се отворят хотелите първо само за местните - турци, които да празнуват спокойно Рамазана.  След това към края на юни  да пуснем полетите до Москва и да докараме нашите приятели - руснаците.    И към средата на юли да започнем да пускаме и европейците от централна Европа.

# 680
  • София
Турският лекарски съюз в остър спор със здравното министерство.
Крие се истинският брой заразени!  
В Турция положението е същото като в Испания и САЩ - твърдят от ТЛС.
 Ще стане страшно при нас, но през май месец.  Забравете за нормален старт на сезона юни!  
От другата страна отвръщат че 10-15 юни може да се отворят хотелите първо само за местните - турци, които да празнуват спокойно Рамазана.  След това към края на юни  да пуснем полетите до Москва и да докараме нашите приятели - руснаците.    И към средата на юли да започнем да пускаме и европейците от централна Европа.

А, проверихте ли в календара, кога се празнува Рамазан Байрам? Дните на Рамазан Байрам са от 23.05.2020 до 26.05.2020г. Няма да квалифицирам другата информация, която сте предоставили, определено не е истина!

# 681
Днес в държавен вестник е публикувано изменение на закона за извънредното положение
§ 10. Създават се чл.  25:
Чл. 25. Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено поради обявеното извънредно положение, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява не по-късно от един месец, считано от датата на отмяната на извънредното положение, всички плащания, които е получил от пътуващия или от негово име.“

# 682
Аз си заявих ваучер от моята агенция. Ще го ползвам , когато намеря за добре. Важи до 2021, но има опция за удължаване.

# 683
  • Където морето целува небето...
Аз си заявих ваучер от моята агенция. Ще го ползвам , когато намеря за добре. Важи до 2021, но има опция за удължаване.
На коя дата беше заминаването?

# 684
5 юни
Живот и здраве догодина ще отидем, макар че вече ще е по-трудно
Синът ми навършва 13 и ще се брои като възрастен, а и догодина ще има матури
Но да сме здрави, другото ще се нареди

# 685
  • Берлин
А нали идеята на ваучерите беше уж да не се променят условията. Защо променят възрастовата група на децата? Абсолютно несправедливо е.
А някой досега потърсил ли си е парите при ТА? Ваучерът не винаги е добра опция. Правата са си права или?

# 686
  • Sofia
Хората сме различни, те 5-те пръста на едната ни ръка не са еднакви, та хората ли. Simple Smile Точно затова всеки сам преценява за себе си, воден от собствените си нагласи и усещания. Важното за мен е възможно най-бързо и безболезнено да излезем от тази ситуация, и доколкото е възможно отново да се върнем към нормалния си начин на живот. Държелив народ сме и трябва да успеем.
Хубава вечер на всички!

# 687
  • София
5 юни
Живот и здраве догодина ще отидем, макар че вече ще е по-трудно
Синът ми навършва 13 и ще се брои като възрастен, а и догодина ще има матури
Но да сме здрави, другото ще се нареди
С коя агенция сте, ако не е тайна? Нашето море беше от 2 юни, ама за момента не ни предлагат нищо. А ние не искаме да пътуваме, ама и почти 1000 лева не ми се прежалват.

# 688
С коя агенция сте, ако не е тайна? Нашето море беше от 2 юни, ама за момента не ни предлагат нищо. А ние не искаме да пътуваме, ама и почти 1000 лева не ми се прежалват.
Албена холидейс

# 689
  • София

Роже,вие пренаредихте ли първата почивка с детенцето?
PAPURCHE, все още не. Чакам да видя дали Тез тур ще се съгласят да таксуват детенце на същата цена или не. Най-вероятно ще прехвърлим за края на август, пък ако все още не става тогава за ходене ще си взема парите. За догодина няма да прехвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт