На море в Турция - тема 66

• 58 093
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
  • У дома !
Въобще не е нелепо!
Добре е хората да помислят освен как ще получат обратно парите си,а и какво ще правят в бъдеще без пари ,ако това продължи! Като не ходим на работа и не получаваме отникъде финанси как ще си изхраним семействата и т.н.
Това не е някаква екстра,а необходимост!

# 406
Не е за тук, но може да е полезно
Моят Египет от 14.04, пълно платено...Караджъ турс мълчат...Както писах, по-рано - последния е-мейл от тях е от 16.03, уверяват ме, че на 14.04, защото е след извънредното положение, ще се лети и нищо не мога да направя да сменя дати....Мога да анулирам и да пия мноооого студена вода - при анулация от моя страна губя всичко..Даже ме и подпитваха на 2 пъти дали няма да анулирам...Отговорих им, че не, ще ги чакам до 14.04...
Стоя и чакам..Никъде никаква инфо за почивки след 13.04...
Моя съвет, ако решите да анулирате вие, много добре четете договорите..В моя пише, че при ранни записвания, анулационни срокове не важат и се губи на 100 процента сумата (това естествено не е в клауза анулации, а между другите текстове)
Горе долу и в моя така. Според него може връщане на сума  на 100% само до 3 дни след първоначален направен превод.Отам насетне си е добра воля да ТА дали ще стигнете до общо съгласие за връщане на сума. Би ме спасил единствено затваряне на граница от страна на Турция за период юни месец. Аз вече го преглътнах.

# 407
Би ме спасил единствено затваряне на граница от страна на Турция за период юни месец. Аз вече го преглътнах.
Според мен и това няма да ни спаси. Просто пари няма да се връщат. В най-добрия случай ваучери, ако догодина си жив и хотелът или агенцията не са фалирали.

# 408
Ориент 99 са публикували на страницата си какво става с резервациите.Който е резервирал с тях може да види.

# 409
Това е информация от МВнР, която получих на мейла!

Турция - От 19 март Турция затвори напълно своите граници за влизане в страната за чужди граждани, без значение националността им, с изключение на тежкотоварния трафик. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Турските граждани, пребиваващи в чужбина, ще могат да се завръщат безпрепятствено в страната си. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане.
ГКПП Капъкуле (Капитан Андреево), ГКПП Хамзабейли (Лесово) и ГКПП Дерекьой (Малко Търново) са затворени за преминаване на пътници. В тази връзка, български граждани, както и граждани на трети страни, пребивавали в България в последните 14 дни, няма да бъдат допускани на територията на Република Турция. Турски граждани няма да бъдат допускани да преминават към България през горепосочените пунктове. Български граждани, притежаващи разрешение за пребиваване на територията на Турция, ще могат да влизат в Турция, но до преминаването на опасността от епидемията ще могат да се възползват от това право еднократно. Турски граждани, притежаващи разрешение за пребиваване на територията на България, ще могат да влизат в България, но до преминаването на опасността от епидемията ще могат да се възползват от това право еднократно.
От 18 март сухопътните ГКПП на границата между Турция и Гърция-Ипсала, Пазаркуле и ж/п ГКПП Узункьопрю също се затварят за пътници при влизане и излизане на турска територия. Турция и Гърция временно прекратяват осъществяването на всички видове воден пътнически транспорт по морските пътища, свързващи пристанищата на Гърция и Турция. Няма да се налагат ограничения за преминаване на тирове и товарни превози. Транспортната дейност и трафик ще продължи да се осъществява по реда, установен от Министерството на здравеопазването и Министерството на търговията на Турция.

# 410
  • ВАРНА
От 13 март до 13 април са прекратени всякакви туристически пътувания по заповед на министъра на туризма!

Всеки който има платено или предплатено пътуване през тур.агенция  през този период  агенцията  е длъжна да му предостави ваучер за пътуване за същата сума и период  по  избор между 13 април/ако се удължи с още 14 дни примерно от 27 април! ще важи след 27 април/  - до 31 декември 2021 година!  

Заповдта е изпратена до всички агенции.

# 411
  • Пловдив
Това всеки го разбра.Въпроса който вълнува хората е защо не се връщат пари?Тоя ваучер е замазване на очите с неясен начин на използването му.

# 412
  • Където морето целува небето...
Току що получих мейл от ТА, че начинът да не изгубя пари е да се съглася на промяна на дата или ваучер. Друга опция няма - откажа ли пътуването пием студена вода.
И да, парите не са най-важното в момента, но ние сме с два договора и сме с едни 1500 лв. в агенцията в момента, които биха ни били от полза при бъдеща криза.

# 413
  • София
От 13 март до 13 април са прекратени всякакви туристически пътувания по заповед на министъра на туризма!

Всеки който има платено или предплатено пътуване през тур.агенция  през този период  агенцията  е длъжна да му предостави ваучер за пътуване за същата сума и период  по  избор между 13 април/ако се удължи с още 14 дни примерно от 27 април! ще важи след 27 април/  - до 31 декември 2021 година!  

Заповдта е изпратена до всички агенции.

Ето я Заповедта - http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/fil … 03/zapoved_mt.pdf Къде точно пише за ваучери?!

# 414
  • Някъде в Европа...
С какво става за дати след 13.04?

# 415
Според мен извънредното положение ще продължи и вашият казус ще бъде решен благоприятно.Макар да не ми се иска да продължава, осъзнавам, че това е единственият правилен начин.

# 416
  • ВАРНА
С какво става за дати след 13.04?

Засега се очертава и без това всички летища и граници да са затворени до минимум 20 Aприл в цяла Европа/Азиатска Турция - Мароко - Израел. 
Та поне до 20 април минимум няма да има туристически пътувания никъде в Европа.

# 417
Нашата почивка беше планувана за 21 юни. Решихме, да се откажем.  Нашият договор е с Турс клуб, пари не връщат, преподписахме анекс с валидност до 15.12.2021 г. Не ми харесва този вариант, но е единствения за момента. Втората ни резервация е за края на август в Гърция....все още не сме предприели нищо по отношение на нея,  но да сме живи и здрави, море тази година не е страшно, ако не видим.

# 418
  • Пловдив
Didi Какво ви обясниха от Турс клуб?Ако се оправи положението до тогава този анекс отпада ли?И означава ли това ,че сте се отказали от резервация за тази дата?Аз все още  не съм писала до агенцията защото не смятам на този етап да се отказвам ,а да изчакам.Има време до юни .Силно се надявам всичко да отмине.

# 419
И аз още изчаквам има време до юни,но ми се иска нашата агенция-Версо Травел да предлага повече възможности за почивка-Велинград,Хисаря,Сандански и др. курорти с минерална вода.Поне ако не отидем на море,да отидем на басейн,нашето Черноморие го изключвам.Разбира се,ако всичко е наред ,дай Боже да е.

Общи условия

Активация на акаунт