На море в Турция - тема 66

• 58 095
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Как ще стане това прехвърляне за септември?Доколкото си спомням повечето хубави хотели още на ранни записвания бяха на стоп продажби.Къде ще поберат тези който са били например юни?

# 391
Как ще стане това прехвърляне за септември?Доколкото си спомням повечето хубави хотели още на ранни записвания бяха на стоп продажби.Къде ще поберат тези който са били например юни?
няма стоп сейл вече
масово се отказват резервации

# 392
  • Където морето целува небето...
Мен друго ми се върти в момента в главата - ако се съгласим на отлагане или на ваучер за следващия сезон, но в крайна сметка ТА не издържат и започнат да обявяват фалити, какво се случва, защитени ли сме по някакъв начин?

# 393
Мен друго ми се върти в момента в главата - ако се съгласим на отлагане или на ваучер за следващия сезон, но в крайна сметка ТА не издържат и започнат да обявяват фалити, какво се случва, защитени ли сме по някакъв начин?
хич
пари няма да видим

# 394
  • Пловдив
Няма гаранция ,че дори да има ваучер за другата година,че хотелите няма да се сменили собственика или са фалирали.Времето ще покаже какво да очакваме.

# 395
Ще пием по една студена вода.
Незнам как ви отговарят- аз писах предната седмица и дори не са отговорили....  На криеница ще си играем сега.....Дори и да пренасочат ще има фалити според мен.

# 396
  • Някъде в Европа...
Вчера някаква дама из групите за пътувания във фейса, която мисля че е тур. агент, ни обяснявсше на всички, които бяхме настръхнали срещу позорното отношение на ТА, че ТА се стараели да минимизират загубите за клиентите си 😂😂😂, при фалит клиентът бил защитен от застраховката на туроператора - ама дали стига да се обезпечат всички и то за целите суми, които са внесени, мнооого силно се съмнявам 🤔🤔🤔

# 397
  • Sofia, Bulgaria
Довечера затварят границата с Турция....

# 398
  • ВАРНА
Моят най-силен приятелски съвет е не отлагайте за септември-октомври и абсолютно Не за догодина!  

Очакват се масови фалити  края на лятото!
Всички тур.оператори са в паника и най-оптимистичните прогнози са че 50 % ще фалират до есента на 2020 г. - ако продължават бесните откази.    Нещо повече - ще има масови фалити и на самите хотели в турските курорти ако продължават така бясно и самите англичани и руснаци да отказват резервации.

Прогнозите са че в Турция ще  има карантинен период до 23-25 април и след карантинен до 23-25 май....
 - тоест след 25 май няма да има никакъв проблем въпреки масова дива психоза....
Ако няма никакви почиващи юни - юли  просто ще стане страшно и за бг. оператирите и за турските хотелиери!

Като цяло няколко световно признати икономисти вече чертаят прогнози че към август-септември след края на вируса навлизаме в чудовищна световна криза - каквато никога не е имало!

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 21:34 от Варненец

# 399
  • София
Какво значи да не отлагаме?
Да изгърмим с парите или да се натресем в държава с коронавирус и омешаме с народ от 15 държави, само за да подкрепим туризма от фалит. Ами сори, но здравето ми е по-важно от всичките пари на света.
Може ли да посочите авторитетни източници на прогнози относно развитието на вируса в Турция? То самата дума прогноза не звуча никак сериозно. Абсурд да си играя със здравето на семейството ми.

# 400
Варненец, ние не искаме да отлагаме, ама и те не искат да ни върнат парите.
Но по-лошото е, че и следващите години няма да се доверим на туроператорите и ранни резервации
Мислех, че поне каквото пише в договора ще изпълнят, но явно договорът е едностранен.

# 401
  • У дома !
Нашата почивка е от Глобул турс  в Чешме от 19 юни.
Още не смея да се пробвам да звъня на ТА ,защото все се надявам,че ще отмине тази гадост.
Ще изгорим с капарото за ранно записване със сумата от 460 лв. Цената не включва застраховка отмяна на пътуването и не сме си правили такава за съжаление.

# 402
  • София
Нашата почивка е от Глобул турс  в Чешме от 19 юни.
Още не смея да се пробвам да звъня на ТА ,защото все се надявам,че ще отмине тази гадост.
Ще изгорим с капарото за ранно записване със сумата от 460 лв. Цената не включва застраховка отмяна на пътуването и не сме си правили такава за съжаление.
Не съжалявайте! По-добре, че не сте си правили такава, защото към изгарянето от 460лв. щяхте да добавите и нейната цена!
За да я използвате има няколко условия, а корона вируса не е между тях.
Първото- да си доплатите цялата сума по резервацията.
Второто- да има застрахователно събитие към датата Ви на пътуване.
Тоест /сега със следващите редове  навлизаме в зоната на черния хумор/ да сте се разболели или умрели, или това да се  е случило с някой Ваш близък

# 403
  • Варна
Лично мнение , ама май е нелепо да си мислим за пари , загуби , резервации , фризюри , коли , екстри разни , други задачи се появяват пред човечеството , но не сме го осъзнали.

# 404
  • София
И как става номерът да не мислим за пари. Хлябът да не би да го раздават безплатно? Съвсем нормално е хората да са притеснени, още повече, че дадените пари за капаро не сме ги брали от дърветата, а сме работили за тях.

Общи условия

Активация на акаунт