На море в Турция - тема 66

• 58 113
  • 785
  •   1
Отговори
# 375
  • Дългопол
Говорихме с ТА и предоговорирахме двете пътувания за Турция за след 15 септември с опция за още отлагане ако обстановката не е добра . Никой даже и не се надява , че ще ни се размине за по малко от 2 месеца според опита на Китай и Ю Корея
Говорихме с ТА и предоговорирахме двете пътувания за Турция за след 15 септември с опция за още отлагане ако обстановката не е добра . Никой даже и не се надява , че ще ни се размине за по малко от 2 месеца според опита на Китай и Ю Корея
За коя ТА става въпрос, ако не е тайна

# 376
  • София
Бях предплатил на 2 ТА.Едните ми пратиха анекс за след септември , а другите предложиха да ми върнат парите Sad
Петерки, горното цитирано е от вчера, а долното от днес

Приятелю, моля те пиши малко по-конкретно,  за да е полезна информацията, която съобщаваш на другите.
Извинявай, толкова ли е трудно да напишеш следното
Първото ми пътуване, резервирано от Туроператор ..................... за хотел............................. в гр. ................................ бе от ................. 2020г.  до...... 2020г.  Предоговорих го за............. 2020г.
Второто пътуване бе....

Моите резервации за лятото в Анталия са следните:
2-12 юни- Гранада Луксори Белек - резервирано през Травъл Републик
17- 24 юни - Роял гардън Бийч Алания - самолет,  резервация през СДИ травъл, пакета е на Тез Тур
Първото ни пътуване сигурно ще се състои, ако можем да отидем по някакъв начин до Истанбул, че имаме и полет до Мардин преди Анталия.
За второто не съм сигурен. Жалкото е че главният виновник за него / на 1 год. и 10месеца/ няма да види за първи  път моренце, но пък важното е да е здрав!!!

# 377
  • Където морето целува небето...
Точно те
ще я отменя онлайн, ама дали ще ми върнат парите, не се знае

И на мен не ми отговарят. Има опция за анулиране он лайн, но ми се искаше евентуално да предоговорим. Моля пишете, ако има развитие при вас.

# 378
Мисля. че не трябва да бъдете големи оптимисти за почивка в Турция за следващите 4-5 месеца. Едва сега започват да се броят заразените там: спират полети, международни автобуси и влакове...затварят границите за много държави, скоро и за нашата.  До онзи ден имаше 1 заразен, сега са 49 - тепърва набира скорост пика на заболеваемост. Имам и аз 2 резервации, за май и септември...вече и за септемврийската съм песимист:sob:SobSob

# 379
Другите туроператори работят ли си?
Аз не знам какво да правя с тази агенция
Не е сериозно да не вдигаш телефона

# 380
  • Където морето целува небето...
То ясно, че почивката ще е мираж, но поне ако отложим има по-малък шанс да загубим пари. Ех... очертаваше се хубаво лято, как кипеше тук темата...

# 381
От Акватур ми казаха, че парите могат да се “възстановят” под формата на ваучер, който може да се използва до края на 2021 по всички техни програми. Нашата почивка трябваше да е средата на май, резервирана по програмата за най-ранните записвания.

# 382
  • Някъде в Европа...
Не е за тук, но може да е полезно
Моят Египет от 14.04, пълно платено...Караджъ турс мълчат...Както писах, по-рано - последния е-мейл от тях е от 16.03, уверяват ме, че на 14.04, защото е след извънредното положение, ще се лети и нищо не мога да направя да сменя дати....Мога да анулирам и да пия мноооого студена вода - при анулация от моя страна губя всичко..Даже ме и подпитваха на 2 пъти дали няма да анулирам...Отговорих им, че не, ще ги чакам до 14.04...
Стоя и чакам..Никъде никаква инфо за почивки след 13.04...
Моя съвет, ако решите да анулирате вие, много добре четете договорите..В моя пише, че при ранни записвания, анулационни срокове не важат и се губи на 100 процента сумата (това естествено не е в клауза анулации, а между другите текстове)

# 383
От Акватур ми казаха, че парите могат да се “възстановят” под формата на ваучер, който може да се използва до края на 2021 по всички техни програми. Нашата почивка трябваше да е средата на май, резервирана по програмата за най-ранните записвания.
най-вероятно така ще правят повечето
но говорим за цялата сума , която е внесена
удържат ли такси за анулация?

# 384
  • София
Другите туроператори работят ли си?
Аз не знам какво да правя с тази агенция
Не е сериозно да не вдигаш телефона
The Invisible, мисля, че всички тур оператори са минали на онлайн работа. Тоест  офиса физически не работи и  съветват контактите с тях да се извършват по емейл.
Като отговорите ще бъдат по ред на получаване на емейлите.
Затова според мен  е излишино да им се звъни по офисните телефони, защото в офисите няма никой.

# 385
The invisible, останах с впечатлението, че няма да има такси. Друг е въпросът как ще вървят цените и местата в желаните хотел есента или когато стане възможно пътуването.

# 386
Точно те
ще я отменя онлайн, ама дали ще ми върнат парите, не се знае

И на мен не ми отговарят. Има опция за анулиране он лайн, но ми се искаше евентуално да предоговорим. Моля пишете, ако има развитие при вас.
Ето отговора на Албена Холидейз:

Здравейте,
Линиите са претоварени, а ние сме в дистанционен режим на работа, затова комуникацията става в писмен вид по мейл, както сме писали в сайта ни, за да няма излишни нерви и за двете страни!
В момента договорите се анулират по инициатива на потребителите по стандартните условия за отказ за бъдещ период от време на пътуване!
Форсмажор е само, ако пътуването е в настоящия момент до дестинация, до която има забрана за пътуване, а случаят с Република Турция не е такъв и извънредното положение е ограничено със срок до дата 13.04.2020!
Съветваме нашите клиенти да запазят спокойствие и да изчакат края на извънредното положение в страната и да не бързат с решението си за отказ!

Ако все пак решите да анулирате, моля да имате предвид, че всички суми, заплатени от клиентите по ранни резервации, са заплатени надлежно от нас към съответния местен партньор/ хотел по дестинации и връщането на сумите във времето зависи от решението за връщането им от съответните хотели и доставчици – дали ще бъде във вид на пари или на ваучери за бъдещи периоди!

Варианта за смяна на датата съществува разбира се и е най-удачния вариант, за да няма никакви загуби – кога евентуално бихте предпочели Вие?

# 387
  • Пловдив
И аз днес получих отговор ,че не могат да върнат парите за лалетата в  общи линии ,но можело да  ги пренасочим за почивката евентуално края на септември .
Нз.може би не трябваше да внасяме цялата сума за лалетата.Така поне по-малко щеше да ме е яд  ,но така е трябвало да стане .
Ще видим ,има многоооо време до края на септември .
Пожелавам си и се моля
да се съхраним ,дано не се отдаваме на паника и да бъдем здрави !
Когато сме здрави всичко се нарежда !!!
Бъдете здрави и  мислете  позитивно !

# 388
Здравейте!
Тия дни бях доста ангажирана служебно и въобще не съм влизала в темата. Виждам, че доста хора са притеснени и нямат ясна концепция какво да правят. И аз нямам Simple Smile Тъпо и упорито отказвам да мисля и да предприемам действия по отношение на резервацията. Нашата е от средата на юни, на Тез тур.
Така, както вървят нещата, съм почти сигурна, че няма да пътуваме през юни. Но пък септември също е чудесен месец за почивки. За момента не искам да отменям резервацията, предпочитам да я отложа.

# 389
и на мен от агенцията ми отговориха, че турците са казали, че пари няма да връщат-ще връщат ваучери
ако сменя дата, хем ще е много повече пари, защото  ранните минаха, хем детето ми няма да влиза в категорията дете.
накрая с този договор който се подписва се оказва, че клиентите нямат никакви права, само туроператорите

Общи условия

Активация на акаунт