На море в Турция - тема 66

• 58 129
  • 785
  •   1
Отговори
# 360
За кой период?

# 361
Бях предплатил на 2 ТА.Едните ми пратиха анекс за след септември , а другите предложиха да ми върнат парите Sad
Кои ТА бяха така любезни.  Ние ,макар, че сме от 28 август, нещо ми секна оптимизмът. Сякаш времето е спряло.

# 362
  • София
Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването  в Европа и по света от МвНР от 17.03.2020г:

След разгодвор на посланика ни в Анкара от МВнР на Турция постъпи информация, че във връзка с пандемията COVID-19 по турските граници е в сила набор от мерки, който се прилага  по отношение на международните шофьори на камиони. Посочените мерки предвиждат на шофьори - граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, специален административен район Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия и същите да бъдат връщани обратно като „нежелани пътници” (INAD). В допълнение, изрично се споменава, че към момента България и Гърция не фигурират в този списък от страни. Шофьори - граждани на трети страни, които са били в една от горепосочените държави през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и съответна медицинска проверка, която да потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите биват допускани на турска територия. Управляваните от водачите камиони биват подложени на щателна процедура по дезинфекция и освобождавани след 6 часа.

Шофьори - граждани на трети страни, които не са били в нито една от горепосочените държави биват, допускани през турските граници след извършване на дезинфекция и карантинен престой от 6 часа.

Например, ако шофьор – български гражданин, който не е бил в споменатите по-горе страни, ще бъде допуснат на турска територия след извършване на съответната процедура по дезинфекция. В случай, че същият е бил в някоя от изброените държави (например Италия), ще може да премине турската граница след 14-дневен карантинен срок и дезинфекция.   

Шофьори - турски граждани биват допускани през границите при положение, че не са развили типичната за вируса симптоматика и след подлагането им на специален медицински преглед и дезинфекция.

# 363
Добре де, защо на англичаните не отказват достъп. Те също са много зле....

# 364
# 365
Добре де, защо на англичаните не отказват достъп. Те също са много зле....

От тази сутрин Турция наложи забрана за полети до Великобритания, Швейцария, Египет, Саудитска Арабия, Ирландия и Обединените арабски емирства. Всички полети между Турция и Англия са отменени.

Източници:
https://www.24chasa.bg/novini/article/8309727
https://www.middleeasteye.net/news/coronavirus-turkey-bans-fligh … rabia-switzerland

# 366
  • София
Точно казано.
Аз започнах да ви следя от около месец след като пубера се разсърди ме ние ще ходим в Египет, а за него нищо не сме намерили
Е до Египет няма да се ходи таз година,но и в Турция както се очертава няма.....
Дано успеем поне на нашето море да можем да отидем лятото....ако не на хотел, поне на вилата на чичо ми....ол инклузив-а вече е мираж:cold_sweat:

# 367
Ето изявлението на сайта на Емералд относно отказите за април
http://emeraldbg.com/newsbg.php?n=60&a=%D1%F2%E0%ED%EE%E2%E8 … 9%E5%20Covid%2019
За май се очаква да има информация по-късно.
Не знам дали някой хвана днес изявлението на министъра на туризма - официално е забранила организираните пътувания  до 13 април (засега)
http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/zapoved-na- … eustanovyavane-na
http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-an … ite-putuvaniya-na

# 368
  • София
Информация от Министерството на външните ни работи.
Считано от 17 март 2020 г. Турция затвори въздушните си граници с още 6 европейски държави-Англия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет, Ирландия и Швейцария като общата бройка на държавите, с които Турция е преустановила изпълнението на полети става 20.
Турските автобусни превозвачи „Метро Туризъм“, „Алпар Тур“ и „Нилюфер“ отменят курсовете си до България. Поради това решение местните автобусни превозвачи предлагат вариант за транспортиране на български граждани до Одрин, след това с маршрутка до ГКПП.
Затварят се театри, киносалони, концертни зали, изложбени салони, сватбени салони, ресторанти, механи, кафета, таверни, кафенета, салони за наргиле, интернет кафета и всички видове игрални зали. В Наказателния кодекс на Турция е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 месеца до 1 година за лица, които нарушават условията на въведена от властите карантина.

# 369
  • София
Колкото и да не ми се иска да съм песимист, почивката ни ще е мираж. За началото на юни мисля, че нямаме шанс.

# 370
Колкото и да не ми се иска да съм песимист, почивката ни ще е мираж. За началото на юни мисля, че нямаме шанс.
и аз вече така мисля
вчера звънях в туристическата агенция, никой не вдига
как да анулираш тогава
много хитро

# 371
и аз вече така мисля
как да анулираш тогава
много хитро

Албена Холидеиз ?

# 372

и аз вече така мисля
как да анулираш тогава
много хитро
[/quote]
Ние няма да почиваме тази година в Турция, то е ясно!
Аз не съм звъняла в агенцията, защото имам още време - трябваше да сме в Сиде от 24 май. Но този номер с телефоните не е нов и можеше да се очаква.
В сайта на Тез тур няма и ред за ситуацията.
Интересно, че и групите във фейса замряха. Особено групата за Анталия - от дни няма никаква нова публикация. Защо ли?!?

# 373
  • Варна
Говорихме с ТА и предоговорирахме двете пътувания за Турция за след 15 септември с опция за още отлагане ако обстановката не е добра . Никой даже и не се надява , че ще ни се размине за по малко от 2 месеца според опита на Китай и Ю Корея

# 374
Точно те
ще я отменя онлайн, ама дали ще ми върнат парите, не се знае

Общи условия

Активация на акаунт