На море в Турция - тема 66

• 58 121
  • 785
  •   1
Отговори
# 345
  • Дългопол
Получих отговор от Емералд че прекратяват всички резервации 16 март до 1 май!  

Всички предплатили за този период/ 16 март - 30април включително/  - получават безплатно презаверяване за дата по избор безплатно за след 2 май до 31 декември!

Аз бях предплатил за Мармарис  15 до 22 май....разрешиха ми безплатна презаверка от 22 до 29 май.

Рубина Травъл също прекратиха всички почивки в Турция и екскурзии за пазар до Одрин - Чорлу до  23 април.

Както писа Роже май беше -  турските хотелиери сами прекратяват резервации до 20 април.  

Българските тур.агенции се презастраховат и прекратяват резервации до 23-25 или 30 април - всяка както си прецени по свое усмотрение
Аз съм дал капаро за 29май за Мармарис, от Емералд ми отговориха преди 5 дни, че няма проблем 🤷‍♂️

# 346
Наистина вече става досадно. Интернет е свободно пространство, където всеки може да изрази мнението си, по въпросите, които го вълнуват. И тук идва моето недоумение.... Какво я вълнува Русалка случващото се в Турция? Няма да пътува, нито ще почива там в близките месеци! Или принципът е, дай сега да злорадстваме и да се се надсмиваме на недалновидните, и неразумните, които имат резервации за Турция? Грозно, много грозно поведение, което не ви прави чест Русалка! Подкрепям всяка написана дума от Роже! При така създалата се ситуация, всяка дезинформация или опит за всяване на паника, е излишна!

Ами толкова и е акъла на жената. Тя и във фейсбук групата ръсеше простотии и злорадстваше, обаче я изгониха и блокираха. но тук няма как. Ще си мърси темата и ще си простее на воля...

# 347
Confused:cry:13.06 и Аз изчаквам. Пари на този етап няма да ми върнат - евентуално  презаверяванр. Макар че ако го направя като гледам цените за  началото на Септември да кажем, то сумата е по голяма с поне 300 лв. Спрямо тази коята е за 13.06.

# 348
  • София
Влязох в темата, за да видя накъде духа вятърът заради вируса.
Тези, които се опасявате, че няма да ви върнат капарото, през тур агенция ли сте или? Ние сме 5 семейства от 5 юни в Бодрум, но с всеки изминал ден се настройвам все по-песимистично и започвам да се чудя дали да не си искаме обратно капарото.
Надали през юни вирусът напълно ще е изчезнал и при нас, и в Турция. А през септември не мога да отида заради работата ми. Голяма каша ми е.

# 349
Confused:cry:13.06 и Аз изчаквам. Пари на този етап няма да ми върнат - евентуално  презаверяванр. Макар че ако го направя като гледам цените за  началото на Септември да кажем, то сумата е по голяма с поне 300 лв. Спрямо тази коята е за 13.06.

Мислите ли, че към 13.06. все още ще е драматично положението? Нашата резервация е от 12.06. За Кушадасъ и засега сме оптимистично настроени.

# 350
Ние сме през Емералд.
Предлагам да гледате ситуацията не на датата на пътуването, а на плащането на пълната сума. Аз ако няма да пътувам, по-скоро ще преглътна 1000, отколкото да чакам евентуално да благоволят да ми върнат три пъти по толкова или да ме изнудват за друга дата.
Вече съвсем не съм оптимист, нещата за няколко дни драстично се промениха и не искам да си представям след месец какво може да бъде.
Обмислят затваряне границите на цяла Европа...

# 351
И нашата е от 12.06 за Кушадасъ и аз не знам какво да правя!Имам застраховка отмяна на пътуване,но..

# 352
Браво на вас!
Аз нямам.

# 353
  • Където морето целува небето...
Аз на застраховката не разчитам, защото не се знае как ще са нещата и по какви клаузи ще се анулира. До 10.05 ни е плащането. С отлагане не знам дали е опция, то хубаво да отложим, ама за кога... Дали септември ще е възможна почивка?
От ски почивката, която бяхме капарирали в БГ ни прехвърлиха парите за следващия сезон. Я камилата, я камиларя до тогава, но пак по-добре от това да изгорят. Мислите ли, че може да се  стигне в Турция до този вариянт?

# 354
  • Пловдив
И ние нямаме застраховка за отмяна на пътуването.
Никога не съм си мислила за това.
За втори път ни се случва да резервираме ранно записване и да треперяме дали ще ходим.
Не го мислим, но все пак важно е да сме здрави и да оцелеем.

# 355
  • ВАРНА
Прекалено много се психясвате тези  платили за след 11-12 юни.

# 356
Здравейте,
Резервирахме почивка в Турция за юни месец.
Предвид обстоятелствата с корона вируса и това дали ще удължат учебната година, или ще ни свършат отпуските дотогава решихме да се откажем.
В договора пише следното

IV. НЕУСТОЙКИ И ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ НА СТРАНИТЕ
18. При отказ на Туриста от ТП по причини, които не са свързани с неизпълнение
от Туроператора на неговите задължения, то внесената сума се възстановява
изцяло, в срок от три работни дни, като от нея се удържат/могат да бъдат
претендирани следните неустойки, в процент от стойността на ТП: повече от 60
дни преди датата на пътуване – 0%; от 60 дни до 30 дни – 50%; от 29 до 15 дни –
70%; от 14 до 10 дни – 100%; по-малко от 10 дни до началото на ТП – 100%, от
пълната стойност на ТП;
Незаплащането в срок на пълната стойност на избраното ТП се счита за отказ на
Туриста с предвидените в тази точка последици.

Първо ни предложиха ваучер за следващо време.
Ние не искаме и си поискахме внесените пари по договора в размер на 30 процента от цялата сума
А ето и отговора на туроператора на отказа ни

Здравейте,
Ще Ви бъде възстановена сумата, внесена по резервация №......... в срок от 14 до 60 работни дни. Посоченият срок е дефиниран, съгласно необходимото техническо време за постъпване обратно към нас, на вече депозираните суми към доставчици за изпълнение на програмите. Сумите ще бъдат възстановявани само и единствено по банков път.

Какво ще ме посъветвате да направя в тази ситуация.Нотариална покана,да чакам 60 дни,КЗП

# 357
Confused:cry:13.06 и Аз изчаквам. Пари на този етап няма да ми върнат - евентуално  презаверяванр. Макар че ако го направя като гледам цените за  началото на Септември да кажем, то сумата е по голяма с поне 300 лв. Спрямо тази коята е за 13.06.

Мислите ли, че към 13.06. все още ще е драматично положението? Нашата резервация е от 12.06. За Кушадасъ и засега сме оптимистично настроени.
Ни също. Макар че единствено ме крепи мисълта че в Турция чистотата е на особено високо ниво. Така че се надявам да овладеят о становката. Мъжа ми е на мнение да изчакаме. Иначе самостоятелно пътуване с кола, деца. Нямаме отмяна на пътуване, никога не сме правили. Дали поискаме презаверяване сега или след месец. Загубите ще са все едни и същи.

# 358
  • София
Колко сива стана и тая тема... Преди няколко седмици обсъждахме хотели и дестинации, планирахме, коментирахме... Сега морето за всички ни е просто химера...

# 359
  • Варна
Бях предплатил на 2 ТА.Едните ми пратиха анекс за след септември , а другите предложиха да ми върнат парите Sad

Общи условия

Активация на акаунт