Хотелите във Велинград - 12

• 68 850
  • 699
  •   1
Отговори
# 120
  • Somewhere over the Rainbow
"Елбрус" ми е фаворит за лятото, когато могат да се ползват външните шезлонги (вътре са само 7-8 и трудно можеш да се уредиш да седнеш). Големият басейн за плуване действително е хладничък, но пък непосредствено до него има малък с гореща вода, в който можеш да се позатоплиш и след това е приятно да се цопнеш в студения. А пък и в много топла вода не можеш да плуваш дълго. Особено ми е любим външният солен горещ басейн с разни глезотийки за масаж. А пък през зимата, да си изпиеш кафето в горещата вода, когато край теб е сняг-  неповторимо. Ние отсядаме в апартамент и ни е много комфортно- мебелите са новички и е уютно (не знам в стаите как е). Храната е бедничка откъм разнообразие, продуктите не са от най-качествените, но има какво да се намери (за три звезди хотелчето си е супер).

# 121
В Елбрус съм очарована от кухнята. Наблягат на автентичната българска кухня ,но е уникално вкусно. Спечели ме и начина по който е организирано храненето за предплатената вечеря. Зад витрина са тавите с храна и служител сипва на всеки каквото си е поискал. Няма навеждане ,няма ровене.
Всеки ден имаше обедно меню , което биваше сервирано в рамките на не повече от 5 мин от различни ,но винаги много любезни и усмихнати момичета. Няма да пропусна да отбележа ,че задължително  непременно трябва да  опитате тортите от менюто.
Бара зареден а вариантите на кафе разнообразни .Впечатленията ми са  отлични.
Апартаментите са в реновираното крило и са климатизирани. Мебелите са нови и спалнята удобна. Хигиената обаче не е на ниво. Заварихме непочистен под и това не се промени до края на престоя ни .
Соления басейн по спомен имаше само водопад ,а глезотиите с балончета и масажи са в топлия плитък. Големия уж за плуване бе изключително студен и напълно празен ,а според мен   23-25 за плуване си е  ОК , но  дори на мен ми се стори твърде студено. Всички гости бяха в топлия но малък и поради тази причина той бе  супер пренаселен.
На третия ден помолих един млад спасител за воден термометър и заедно го потопихме на метър в дълбоката част. Предположенията ми се потвърдиха. В следващите дни нещата се подобриха ,но пак бяха далеч от нормалното. Предполагам ,причината е в аквапарка и знам че нещата са съвсем различни през зимния сезон.
Бих отседнала отново ,но не в летния сезон.

# 122
  • В.Търново
А защо не в летния?Пренаселено ли става?Каква е причината?Защото аз точно лятото искам да резервирам за Елбрус.

# 123
Нямам малко дете  и не ме вълнуват пързалки. Басейнът им за плуване е много студен и всички гости са в малкия .

# 124
Басейните са им студени, защото станаха много хотели и вече минералната вода е разредена яко.

# 125
  • В.Търново
Аз нищо , че имам деца, но и мен ме вълнуват пързалките.Студена вода не мога да търпя.

# 126
Как е Двореца през лятото? Мислим в края на месеца да ходим с децата. Външният басейн колко е топъл? И тези външни топила от снимките топли ли са или студени?

# 127
  • Враца
Здравейте.
Имам питане относно аквапарковете. Не сме посещавали никой от тях. Открих в интернет два- на хотел Елбрус и Делфин. Въпросите ми са кой е по-хубав. Работят ли в момента? Топла ли е водата в тях? Има ли къде да се спре при тях /приходящи сме, няма да ползваме съответните хотелски услуги, само аквапарк/? Има ли други аквапаркове във Велинград или  в близост?

# 128
  • София
В Двореца едната част на големия басейн е страхотно топличко приятна, а топилата бяха ноември 36-37° В другата е страхотно за плуване и подаване на топка.
Беше страхотно вътре с чаша бяло(в топилата).
Зеленината, градината са адски приятни.
Много го харесвам този стар хотел. Единствен минус е, че за мен няма Спа- малка сауна и една турска? баня, но когато не съм тръгнала за това, отиваме там.

# 129
Делфин е доста голям, чист и обширен аквапарк. В тиха уличка е, но ще намерите къде да паркирате. Много добре е направен по мое мнение-големи басейни, имаше място за хранене, достатъчен брой шезлонги. Не е част от хотел, а си е самостоятелно. Близо до центъра е  и парка на Двореца , малко над хотел Рич и в дясно завиваш. От хотел Аура източните стаи към паркинга гледат точно аквапарк Делфин. Много е спокойно винаги (просто мястото е голямо), за атракционите не мога да кажа, май не са много, но пък басейните са големи.

# 130
  • Враца
Благодаря за отговорите!
Значи и в Двореца има аквапарк.
Делфин имат само фейсбук, но не пише нищо- дали работят, дали не. Последните публикации са от миналата година.
Може ли, ако някой от вас е минавал покрай него или го е посещавал скоро, да каже. Няма обявен телефон за да се обадя.

# 131
От хотел Аура се вижда аквапарк Делфин. Може да ги питате по телефона))
По-късно май го отварят, не знам. Мястото е добро там и е голям, много хубави басейни има, шезлонги за всички, съблекални, не е към хотел и изобщо..по-добре ми се струва от Елбрус, а е близо и до центъра и парка там на Двореца. В Двореца няма да ви пуснат на аквапарк (там няма мисля такъв, просто атрактивно са направени басейните за дечица) , но ще го разгледате по стълбите от парка и сте там , поне да знаете и видите как и какво има.

# 132
Имайте предвид, че в Делфин водата е леко хладка към студена. Навсякъде. Само в едно "джакузи" като бъчва за двама-трима души е топла, но не може да се дореди човек.

# 133
Хм... разгледах Делфин - ми че този аква парк има точно две пързалки. И няколко бебешки... 🤔
Иначе пише, че Т на водата в басейните варира от 32 до 38°С.

# 134
Да 38 може да е в джакузито, дето е за двама души. На другите места е студена за мен.

Общи условия

Активация на акаунт