Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 635
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Привет девойките...седях, седях и накрая вzех, че си викам какво ще се чудя я при доФтора...кифлата е ОК...има 2 синини_една на буzата и една над ушенцето където се е праснала при падането, каzаха ми да я наблЮдавам таzи седмица и ми дадоха някакво хай тек устройство дето се слага под дЮшека и регистрира сърдечната дейност и, да не дава Господ, ако стане нещо лошо почва да свири...е/@*о си е мамата, колко бели коси си докарах таzи сутрин с моя мърzел...вече бебока ще седи само в кревата или на zемята в нейната стая...честна пионерска Peace...Благодаря ви много zа бърzите вклЮчвания Hug.
Зайче,стискам палци всичко да се нагласи с твоя Юнак.
Иначе схемите zа zахранване във всяка страна са раzлични...тук при нас въвеждат много рано белтъчните храни и то май доста интенzивно... newsm78...иначе във форума има много инфо, но според мен то е повече zа да се ограмоти майката и да има някаква баzа какво и кога да дава на детето си, а не конкретно_днес това, утре друго и т.н.
Nellina , браво на вашата подвижна мацка smile3501.

# 136
 doh честито на днешните мини рожденици  bigdance2 newsm67  bigdance2
Зайо дано не е нищо сериозно,но по добре се консултирай със специалист thumbsup

# 137
Абе какъв алерген - ти няма да го даваш суров #Crazy

Продукти които рядко предизвикват алергии

Зеленчуци
Варени моркови
Консервиран грах
Варени броколи

ето от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6843.0

E да де,и аз тая статия я четох,че и тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=90947.0 в които пише че граха е сред продуктите,които често предизвикват алергии.Пък и алерголожката ми каза че е алерген,та затова и повярвах. Mr. Green

Nellina честито пропълзяване на Йоанка! Лека и безаварийна.  Wink Много са хубвави снимките,а като гледам баткото май се е простил доброволно с играчките..  Mr. Green

# 138
Цитат на: БОДЛИВАТА [b
Nellina[/b] честито пропълзяване на Йоанка! Лека и безаварийна.  Wink Много са хубвави снимките,а като гледам баткото май се е простил доброволно с играчките..  Mr. Green
    Ами не знам защо така се получава, но на батко и играчките май са и по-интересни. А той не е особено очарован от факта... Twisted Evil

# 139
Мерси за честитките на всички, момичета! Честито на всички рожденици, празнуващи с нас!
Черпим ви с мини тортички с мини вкус, макар и час преди да ни е свършил мини рожденния ден Wink

Зайчето явно се е оказало хемангиом, точно такова, каквото имат и Нелина. Познавам две дечица, които имат и явно е доста често срещано явление. Не се притеснявай в повечето случаи изчезва от само себе си Peace
Нелина честито ви пълзене!Скоро и прохождане ви пожелавам Wink
surfline брей много модерни устройства имате там за след падане  Laughing Дано няма нужда от тях изобщо! Иначе ние като паднахме от спалнята ходихме до спешното и ни казаха да следя за сънливост и повръщане. Имахме цицинка, но я намазах с олио и мина веднага!
Харесах днес на Мони столче за хранене - дървено, после става на масичка и столче отделно. Свекито даде парички и понеделник ще купуваме, че тогава ще докарват от по-големите.
Грах ние ядем отдавна и точно това пюре "Нежни зеленчуци". Макар, че мириса им не е особено нежен  Sick Не съм въвела още домата, но мисля скоро да го направя. Не съм въвела и телешко месо, ягоди, малини ...
Да ви кажа взех 1 път кухня, но нещо не ми хареса - пюрето много течно, кремът - пресечен  Shocked За утре я записах пак да видим каква ще е изненадата.
Хайде аз ще бягам да спинкам, че утре пак продължава маратона Wink

# 140
аз съвсем се забъраках с тоя грах  Embarassed Embarassed Embarassed

А кажете след моркова тогава какво да въведа?  newsm78 newsm78 Досега съм дала сладък картоф/без реакция/ и ориз/тогава се подрискахме, ама пак ще дам след известно време/. Мислех следващото да е грах и моркови...Не искам елда, че тя разхлабва... само за  царевица се сещам ...

# 141
Здравейте майки отдавна не съм ви посещавала , но е защото тук системата на захранване е различна .
Ние все още я караме само на кърма .
Беба , расте добре вече лази опитва се да сяда сама , че даже се и поизправя като се подпира с пръстите на ръцете по пода .
Честито на празнуващите днес !  bouquet

# 142
Desi, аз въвеждах: тиква, картоф, морков, лук, червено цвекло, тиквичка. За затягане незнам цвеклото как действа. А защо не дадеш ябълка.
Тук в бг има едно класическо пюре от шипки, което е идеално за такива бебчета, ама незнам при вас как е. Примерно можеш да потърсиш да си купиш шипки и да пробваш нещо да ги направиш...  newsm78 Много почнах да фантазирам но е това от мен.
Ааа, забравих банана.  Laughing

# 143
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Вчера бяхме на консултация - Криско е наддал 300г - 9 кг е, и 70см. Минаваме на една капка Вигантол, защото фонтанелата ни е 2на2. Казаха ни задължително да хванем урина, защото било важно. Как да хвана като съм изхабила 6 колектора безрезултатно. Сега ще се възползвам от идеите на Vili4ka и Laleva80, дано стане вече.

makaui daniela , браво на вас! А според вашата система кога трябва да започне захранването и с какво?
[desi] , и аз граха ще го давам чак към 8-ия месец. Ако държиш да продължиш със зеленчук, пробвай картоф. Него не го дават алерген. А и не разхлабва. Можеш и царевична каша да дадеш, а най-подходящия плод е ябълка, според мен. А Криско се запичаше от елдата, интересно newsm78.
surfline , пожелавам ви бързо и двете да забравите за случката! Simple Smile
lilli , цвеклото как го даде - в пюре ли? Ако е пюре, кажи, моля те, каква марка е. Hug

Пак въпросче
- обърнахте ли напред малчовците в количките? Криско няколко пъти плака и като го обърнех да гледа напред - млъкваше.  yes Вече се возим така.

# 144
  • Пловдив
Леле, какъв съм заплес!

Честито на мини-рождениците, които съм пропуснала!

Ето почерпка от нас, че вече сме на 7 месеца!
Плодова салата и безалкохолен коктейл!

# 145
Честит 7 месец на Криско и Надя! Да са много здрави и щастливи!
Gushanka много порастнал сладура. Браво! Я кажи кашата от елда колко време я вариш, нали домашна даваше? А мойта количка е по-смотана и винаги си и е гледала само напред  Laughing

makaui daniela много хубаво, че сте си само на кърма и аз като Gushanka исках да питам как е при вас  Laughing Но и не само за захранване си говорим  Wink

[desi] а просо мислиш ли да даваш?

Nellina честито пропълзяване на Йоанка!

Лисана ми много мислене му ударих, ама добре, че мога да чета мисли  hahaha

Ние утре пак отлитаме за вилата и няма да ни има до края на месеца. Много ще ми липсвате  Sad Там без нет е малко скучно, но все ще си намерим занимавка. Хайде лек ден от нас пак ще се включим по-късно.

# 146
ДорЮтро Mr. Green...
[desi], аz имам един календар zа "паzар" на ХИПП и карам по него...Като първи zеленчуци(водят се беzалергенни) са дали пЮретата от морков(zапичащо), морков/картоф(zапичащо), тиква(регулиращо), карфиол/картоф(регулиращо), тиквичка_цукини/картоф(регулиращо), картоф/царевица(регулиращо), броколи(картоф(регулиращо)...после идват спанак/картоф(раzхлабващо), финни zеленчуци(регулиращо), zеленчуци риzотто(регулиращо)...последните 3 вече не са(беzалергенни)...от плодовете само бабаните ги дават zапичащи, но те са zа по_късно Sad...иначе от тях "беzалеренните"  са ябълка, круша, круша в ябълка_тия трите ги дават zа "начало", капина с ябълки(newsm78), праскови, кайсии с ябълка( newsm78 newsm78) и т.н....менЮтата с месо са все (регулиращо)...Мен ако питаш си карай на картофи и моркови...евентуално може да пробваш картоф/тиквичка(въпреки, че уж раzхлабва на Симона не и подейства никак).
Gushanka, тук карат морков, морков/картоф, и после местно, после (7/8ми месец вкарват плодовите)...аz карам по една табличка дето Бу я пусна в кърмаческия и zа сега нямам оплаквания Mr. Green.
nenepygka, това ни го дадоха, че се е пльокнала на слепоочието и педьо реши да се преzастрахова Laughing...мани половин час опъвах жици Mr. Green.

# 147
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Честит рожден ден на БОДЛИВАТА!!! Да си ни жива и здравичка мила! Късметът да е твоя сянка, а слънчевото настроение неизменен спътник и все така да се грижат за теб домашните!!! Весел празник!

baloni Честит мини рожден ден на вчерашните и днешни мини рожденници!
Много да слушкат сладурите и да радвот мама и тати!!!
baloni

# 148
Айде - въвеждам картоф обикновен и сладък и морков и от кашите ориз и царевица и после с нас на масата - НЕАМ НЕРВИ  smile3514 smile3514 smile3514
Сам няма да може да изяде количества дето да го раздразнят толкова много - пък и децата нали си знаят какво да хапват. В най-лошия случай ще остане само на кърма до 1ви клас  Mr. Green

# 149
  • Пловдив
Two HeartsЧестит Рожден Ден, БОДЛИВАТА!!!  Two Hearts

Пожелавам ти здраве, любов и разбирателство! Вярвай и постигай мечтите си! Бъди щастлива!

Telma
, и оризовата и елдената каша ги варя около 10-15 мин с бъркане, защото могат да загорят.
surfline , а другите зеленчуци кога ги дават?

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 10:09 от Gushanka

Общи условия

Активация на акаунт