Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 608
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
момичета, не е стачка, поне според мен, по-скоро кърмата доста намаля. дори и 24 часа да не е сукал не ми се напрягат гърдите, пък и ги усещам "празни". нищо де, то си е време за нас да се отбиваме вече, поне така го чувствам Wink
аз ползвам памперси на Памперс (за сега сме на 3ката) а кърпи всеки път различни, важното е да душкат на хубаво Mr. Green не ползвам кърпите на Памперс щото са скъпички за мен, пък и то бабата хич не ги ползва, и без това го миела на всяко акане и смяна на пампа, що да му триела дупарата с тез миризливщини hahaha нямам претенции, нали е измит все пак. само навън ако се наложи да го сменя ги ползва. пробвали сме няколко вида памперси ама само от тия съм доволна, не ми пропускат пък и Николчо се изприщва от другите, човека си има вкус Joy
сърфче, времето в София е жегесто и такова щяло да бъде тая седмица, обаче си имайте едно наум щото нещо напоследък изведнъж почва да вали, и вали доста Sunglasses
дес, аз микровелето за малкия не го ползвам, и на мен домочадието не ми дава, мато и без това баба всичко прави да си го прави както иска, в това отношение й имам пълно доверие Peace
за ритуала след първото зъбче аз знаме това - който го види пръв трябва да направи мляко с ориз, но да внимава да не загори, да са бели зъбките на бебчо и също да му купи нещо беличко, ама чисто беличко  Mr. Green за иглите не го бях чувала Joy
ох, и ние се будим нощем със страшни ревове, незнам докога ще е така, но сутрин съм като пребито куче Sick да излизат тез зъби вече, че незнам до кога ще издържа Crazy

# 211
честито на 7 месечните бебоци
Des29 аз за всичко използвам микровълновата.Не знам дали е вредно,но я използвам Rolling Eyes
surfline може би и тукашните татковци помагат в отглеждането на детето,но моя не е тукашен Simple SmileАз гледах да е с балканска кръв,че тукашните ми бяха много лигави Mr. Greenсиреч,угаждат ти за всичко LaughingНе,че моя не ми угажда,но по някога се чува и мъжката му дума bowuu и въпреки,че е от 13 години тук манталитета въобще не му се е променил TiredЛюбовта е сляпа Flutter

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 12:52 от Лисана

# 212
Ха, здравейте най-после! Wink
Два дни нямах нет и ми се стори цяла вечност  Tired
Аз микровелето го ползвам за всичко също - загрявам вода за млякото, топля пюрета. Много ми е удобно.
Конче уф милата, съчувствам ти Sad И аз съм имала такива периоди. Като ми тръгне на лошо и край. Тва да си починеш и с църквата е добра идея.
Laleva80 честито ви зъбче!
Ние още си ги чакаме нашите. Много я мъчат горката - все ме хапе където намери, ама дано избият скоро.
В последно време седим, седим в количката, доскучава ни и ревем. Трябва да се носим, обаче аз тва не го умея. Като сме с татито добре - аз бутам количката, той я носи...ама сама е кошмар.  Close

# 213
Здравейте, милички!

Честито на днешните 7-месечковци   bouquet

Много нещо сте изписали, а аз нямах време да ви прочета през "почивните" дни  ooooh!

За спането-при нас е голям проблем... Али например вчера спа от 13:00 до 14:00 и после чаааак в 22:45 #Crazy и то след люшкане, гушкане, пеене и т.н. Не иска да спи през деня, а е уморена иначе, но се дърпа и така. По цял ден играем, пеем и мрънкаме.

За микровълновата-нямам в къщи, но ако имах бих ползвала без притеснения  Peace

пеперудка, и нас много ни мъчи втория зъб. Али цяла нощ плака на сън и я взех при мен, за да може да се успокои  Rolling Eyes Дано по-бързо пробият, че е ужас!

Зайко, и ние ще приключваме скоро с кърменето - намаля търсенето и естествено намаля предлагането  Joy Кърмим се сутрин и вечер само, мнооого рядко на обяд. Но мисля, че все пак 7 месеца са добро начало Simple Smile

surfline, ползвам  кърпички Pampers.Доволна съм от тях  Peace

Des29, същото е и при нас с тези зъби - рев и няма успокояване Sad Както казах - дано по-бързо пробият и да не се мъчат дечицата  Praynig

konche, дано това е краят на този лош период!Запали една свещичка, напръскайте се вас и къщата с малко светена вода (аз не вярвам много, но го правя като закъсам да ти кажа) и дано вече всичко е наред  Praynig

Лалева, честито зъбче   bouquet

Ние, както вече писах, не сме много добре - зъбите ни мъчат с пълна сила. Опитвам се да я успокоявам до колкото е възможно, но понякога доста поплаква, докато й мине.Гушкаме се и в къщи и навън, все сме на ръце - изобщо възпитание никакво  Mr. Green

Гушки на всички и весел ден! Hug

# 214
сърфче, времето в София е жегесто и такова щяло да бъде тая седмица, обаче си имайте едно наум щото нещо напоследък изведнъж почва да вали, и вали доста Sunglasses

Егати кефа, тук от една седмица е 12_16 градуса...и дъжд, дъжд, дъжд...поне ще се постоплим Mr. Green.

Благодаря zа памперсовото инфо, девойки Hug...ние сме с Fixies или Памперс...тройката и като гледам още доста време ще си я полzваме, че ни е ситничка девойката Blush

Това zа ориzа пък zа първи път го чувам...но много ми харесва, а и вкусничко zвучи Mr. Green..Нашия zъб още не е иzляzъл, но пък осеzаемо боцка.

Des29, не бих имала нищо против да и готвя, да правя пЮренца да си ги топля и т.н., но ако има кой да помага, че иначе не се смогва Crossing Arms...а и искам и малко време zа мен беz да се zанимавам с манджи...така че да живее НТП Mr. Green.

# 215
Момичета,съжелявам за глупавия въпрос,но да ви питам EmbarassedКак изглежда кус-куса?
Аз имам някакъв смътен спомен от детството,че е като макарони,но на малки топченца.
Питам ви,защото видях тук в един магазин и е като брашно,но по едро и жълтеникаво.Пише кус-кус,но се чудя дали е същото Thinking

# 216
Лисанке, точно това е кус-кус - малки макаронени топчета Wink

# 217
Лисанке, точно това е кус-кус - малки макаронени топчета Wink
HugКакъв ли ще да е,този тукашния newsm78 прилича ми на царевично брашно Simple Smile.
чужбинските мами,я споделете дали сте се сблъсквали с нещо подобно?

# 218
кус_куса
ами има един, които се готви на пара и един, който се вари като макаронки...обикновенно на опаковката го пише...иначе аz купувам от тоя дето се вари и си го правя със чеснов сос и раzни месца(солен), с тахан халва и бадеми(сладък) или стандартния с бяло сирене Laughing...но като цяло вкусът му е същия...обаче виж не съм се zачитала дали е от царевично брашно newsm78.

# 219
  • Варна
Здравейте!

Момичета бих ви изпратила по пощата, готов и  сготвен, ама...  Joy Ние тук го правим само със сирене и масло, но тази идейка, surfline, соления и сладкия никак лошане ми се вижда. Дай нещо интересно от тамошната кухня,ако не те затруднява, естествено.  food002 И хайде, чакаме ви!  newsm74

Ние днес сме маааалко по-добре от вчера (да не казвам голяма дума). Снощи пак вдигна малко Т, но после беше ок. Ох,,, дано е от зъбите. Няма други признаци за притеснения, само лека кашлица от време на време, но мисля, че е от задното стичане на секретите от носа.

След малко се стягаме за разходка! Приятен ден, дами!  newsm53

# 220
  • София
Дес29, отдавна забелязах, че нашите мадами си приличат. Каквото си писала ти сутринта - едно към едно и Вики се държи така! Ех тези зъби как ни мъчат. Аз мажа с Генгигел, вчера и второто се показа Mr. Green
За микровълновата - ползвам я без да се притеснявам. Ние ползваме микровълнова от повече от 12 години, и бременна пак я ползвах и сега като кърмя пак си топля (не обичам студено ядене). Не мога да си представя ежедневието без МВ.  Sunglasses хехе  Laughing
за ритуала след първото зъбче аз знаме това - който го види пръв трябва да направи мляко с ориз, но да внимава да не загори, да са бели зъбките на бебчо и също да му купи нещо беличко, ама чисто беличко  Mr. Green за иглите не го бях чувала Joy
Кому е нужно всичко това !?!  #Shocked
zaicheto, а даваш ли АМ?
Момичета, чудя се по колко мляко трябва да изпиват на ден сега бебоците ни?  newsm78 Нали сме на кърмя, пък и не замествам хранене (само 1/ден давам твърда) и не мога да преценя за млякото.
Иначе,със захранването, досега съм дала каша от ориз& рожкови, елда, пюре от морков, пъпеш, картоф. Забелязвам, че напоследък АМА хич не й се яде твърда храна, едвам изяжда 70-80 г. и то за няколко часа  Shocked . Или не и харесват зеленчуците, или е от зъби, дано само не ни се падне и злоядо бебе! Защо при нас всичко е така трудно!!! Cry
surfline, за памперси ползвам Либеро (миди), кърпички - на Памперс (ама само тези с лавандулата), Либеро, а когато намеря - на Сано.
casiopea , ще ме прощаваш, но това с мъжът в чужбина много гроzно ми проzвуча, все пак успех.
Еех, да не се помайтапи човек!  Simple Smile

Още едно въпросче: знаете ли къде има (в Сф) от тези предпазители за ръбовете - знам, че Чико правят, но не съм виждала? newsm78 Вики лази из цялата стая вече и все намери да се чукне тук-там.
А, Пеперудка, и на Вики й омръзва много бързо в количката и все иска да я носим. Затова гледам да съм все наблизо  Confused, за да можем да се приберем.(че ръце не останаха).

# 221
галита, това са ритуали, никому не са нужни, просто са измислени. никой никого не задължава с нищо, просто споделих какво съм чула Peace
и не, не давам АМ защото Ники не го харесва и не го иска, за нищо на света не изпива и 5 мл от него, дам ли му започват необразими писъци, крясъци и плюене. пием си кисело млекце, разредено с преварена вода, масленост 1% , на който не му харесва да не чете Peace

# 222
Здравейте!

Дай нещо интересно от тамошната кухня,ако не те затруднява, естествено. 

аааа кус куса ме учи една стара комшийка от Мароко да го правя докато студентствах Laughing и нямаше пари zа билети даже.
zначи zа сладкия кус кус_във водата zа варене се прибавя и половин чаша ябълков сок. Вътре наряzваш всякакви сушени плодове, които харесваш, 1 ванилия и бадеми, отгоре се наръсва с натрошена тахан халва...аz слагам и банан наряzан на кубчета(въобще иzмиташ шкафовете и имаш супер следобедна zакуска hahaha)
соления_сваряваш кус куса в подсолена вода, наряzваш пушени гърди или бекон на ивички и ги zапържваш, една zелена чушка и една червена пак ги наряzваш на тънки лентички, объркваш ги с кус куса и отгоре поливаш с дресинг от 4_5 с.л. zехтин и една по_голяма скилидка счукан чесън. Наръсваш с наситнен копър и жълто къри. Ако ядете лЮто може и една лЮта чушка да накълцаш.

galita , не съм го каzала с лошо, мила, просто явно в нета се губи нещо интонацията Laughing Hug.

[Момичета, чудя се по колко мляко трябва да изпиват на ден сега бебоците ни? 

Да си кажа право нямам никаква представа като си нямам водомерки на циците...кърмя по 5_6 пъти дневно, на обяд след кърменето яде между 50_80 мл. пЮре, а следобед 30_50 мл. каша с една/две лъжици пЮре...понякога решава, че не и се яде след третата лъжица и почва да бръмчи и да плЮе, понякога омита всичко и си правим втора доzа пЮре...

Ако някой се сети zа начин да приуча диването да седи в количката много ще го черпя newsm78...само с кенгуруто иска, краката ми станаха като на римски пехотинец...на гърба и кръста  отдавна им турих пепел Tired.

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 18:30 от surfline

# 223
Surfline , ми не знам каква е тази мароканка дето те е учила да правиш кус-кус , но аз съм женена за такъв и за 6 години и кусур никога не съм вкусвала такъв кус-кус като от твоите рецепти .
Освен това кус-куса на Мароко е много миниатюрен с размера на грис и се приготвя на пара ,а не се вари .

# 224
Здравейте  и от нас попитах за млекото дали давате домашно но маи на никои не му се говори????по въпроса за микровълновата аз ползвам за белка отдавна  когато нямаме време стоплям минералната вода и правя кашата.кускус още не сме яли но поп арката си я хапваме с повечко сирене и БЕЗ захар вие слагате ли???взехме някаква каша на ми лупа  СЛЕД 6 МЕСЕЦ С БИШКОТИ ,бисквити и ориз белка си я заплю нея искаше още  много е хубава и маи на ми лупа са нае вкусни поне ние ги ядели без проблем чакаме да доите септември за кухня Joy :: ::

Общи условия

Активация на акаунт