Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри,имах такъв батат,но картофи на есен не видях:kissing_smiling_eyes:

любимият образ категорично забрани! Simple Smile значи ще си поръчам малко по-късно.

той е прав принципно - на балкона има 200-300 стръка пикиран разсад, още толкова непикиран, и в ляво, и в дясно са цветя, саксии и саксийки, сандъчета, кашпи... даже дърво си имаме...
а с тази карантинКа не може да идем до село, че да поразтоварим малко балкона...
но пък ми се иска... нека да няма картофи, само да расте по мрежата и да цъфти.

# 526
  • София
Добри,провери преди да купуваш.Моето не влечеше,стана хубава гъста "шапка" над саксията.

# 527
  • София
За рождения ми ден ми подариха Камелия.
Разкошна е, но съм в шах от изискванията й, според нета, за отглеждане.
Някой има ли това чудо и как го гледа?
Помагайте-сложих я в коридора на втория етаж, до прозореца, източно изложение и не смея да я полея дори, щото водата ни е варовита, а тя била искала дестилирана.........

# 528
Поливай я, защото обича честичко, през ден-два. Виж, за дестилирана не знам, аз направо от чешмата й сипвам, само понякога разреждам тор за рододендрони. Иска и слънце, да я огрява за по някой час поне. Аз лично я държа на терасата, иначе вътре не бих могла да й осигуря толкова слънце.

# 529
  • София, Лагера
Аз временно се отказах от суколентите. Нямам място вече на терасата. Някак много набързо се "хвърлих", без да разбирам. От 2 стигнах до 31 цветенца отведнъж. Сега обмислям, чета тук, чета и на други места, догодина ще подходя по-неемоционално и премерено. Което не значи по-малко растения, просто по-добре подбрани и в по-подходящи саксии.

Днес си взех 2 босилека. Присадих ги. Усещам как ще ги опаса в близките 5-6 дни, много хубаво миришат! Още в колата ми се искаше да ги подпочна.Grinning

Ще следя темата, за да ми се избистри картинката какво, защо и колко искам Simple Smile

Нооо, бетонната идея на Добри дъъълго ще ми отлежава! Около нас има доста строежи, все ще се намери шепа бетон, и чакъл! Както и няма за какво да си пазя маникюра, хора рядко ме гледат в тази изолация, поне да създам нещо смислено Simple Smile

# 530
За рождения ми ден ми подариха Камелия.
Разкошна е, но съм в шах от изискванията й, според нета, за отглеждане.
Някой има ли това чудо и как го гледа?
Помагайте-сложих я в коридора на втория етаж, до прозореца, източно изложение и не смея да я полея дори, щото водата ни е варовита, а тя била искала дестилирана.........

Това за водата, не го бях чувала. Много ги харесвам (в Португалия са като дръвчета по дворовете) и си купих от Лидл преди няколко седмици. Вече прецъфтя и е време да отива в градината. Едва ли ще я опазя от измръзване през зимата (на 800 м.н.в.), но не виждам как може да се гледа в саксия. Ще се завиваме явно Simple Smile.
Пие доста вода - в момента расте. Сипвам в купичката под саксията и изчезва доста бързо.
Като я насадя би трябвало да й е по-добре.

# 531
  • София
О, Ноеми, ако откриеш тайната на "неемоционалното и премерено" отношение към цветята, моля да я споделиш Simple Smile

Междувременно аз си получих вчера сукулентите Simple Smile
Утре ще им купувам саксийки и сандъчета и ще ги аранжирам Simple Smile

# 532
Да покажеш после, Happy Mijjj ツ.
И аз си поръчах от един линк, пуснат тук. Може би някой направи реклама, но все пак благодаря, възползвах се. Очаквам ги във вторник. Камъни имам, но не са с големи дупки. Ще трябва да импровизирам. Или да поръчам на ММ да ми купи един-два.

# 533
ако е за моите линкове - не беше реклама.
сетих се, че някъде съм виждала "сенецио перлена огърлица" и на търсене ми излезе борса във фейсбук, а докато разглеждах видях и сукуленти.
нямам фейсбук, нямам цветя за продаване, нямам интерес от пускане на линкове и реклами. Simple Smile

# 534
Камъни имам, но не са с големи дупки. Ще трябва да импровизирам. Или да поръчам на ММ да ми купи един-два.
Или да го накараш да направи по големи дупки в камъните.

# 535
колко малки са? на сукулентите не им трябва много Simple Smile хотдога е с дупка колкото до първата фаланга на показалец.

# 536
Споко, Добри, няма проблем.
Норче, ще ги развали. По-добре да не го карам. Simple Smile
Добри, аз не знам какви ще пристигнат. Предполагам, че ще са мънички. Ще покажа като ги получа. Знам, че им трябва пръстчица, колкото да се "закачат". Работата е там, че моите камъни са с дупки без дъно повечето. А в миниатюрните вече имам боднати тревички от миналата година.

# 537
Тук никой не прави реклама,просто си споделяме кой от къде е доволен. 🤗
Аз обаче няма да отварям повече линкове! Нямам сърце! 😣💔 Онзи ден попаднах на някакви семена на многогодишни цветя и тревички... 😓 Искам ги всичкитееее! Седи ми отворен линка и ако се видя в пари,ще поръчам,но за сега се сдържам.

# 538
по повод последното.
аз няма да поръчвам повече от "сортови семена бг" Sad
не исках да пиша лоши неща в светлата седмица, но...
направих поръчката, приеха я, след седмица се обадиха да кажат, че някои от цветята не са налични, искам ли да ги смения с други? не искам. уточнихме всичко и след 4-5 дена идва поръчката.

трите вида оксалиси не са налични, отказах замяна с други, сменили ми единия раиран вид вид с оксалис ред крос, който не съм поръчвала.  допълнително го таксували на цена 70 ст/за брой, а на сайта им е на 50ст/брой.

поръчала съм бял кукуряк с розови ръбчета - изпратили ми винен. аз винен съм имала и знам, че не е като на картинката, а реалния цвят не ми харесва.

поръчах един вид здравец, изпратили друг.

от сантимент поръчах "солетките на Мидко" = зефирантес микс, би трябвало да са розови, бели, жълти и още един цвят, общо 10 бр. изглеждаха като опаковка от 10 броя с картонче и всичко.
получих 10 луковици в найлоново пликче с надпис "зафирантес 10бр." - микс ли са, еднакви ли са.... само времето ще покаже.
 Sad

# 539
Ех,Добри,кофти е така. Аз от Ботаника не мога да се оплача,но нямат много голям избор.
Скубах до сега трева в цветните алеи. И едно цвете ли е,билка ли,не знам изобщо от къде се появи,оставих 10-тина,но другото изскубах.
Ето го:

Обаче ми се заби трън в средата на дланта,хем бях с ръкавици. 🙄 Сега ще го чопля да го извадя,че не е забит вертикално,а хоризонтално под кожата.

Общи условия

Активация на акаунт