Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 349
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мисля, че мже да ти "извади" или "отчупи" от неговия. Sad
https://zeleno.bg/darvovidni-bozhuri/

може би може да се вкорени резник, но не съм сигурна.

# 556
Добри, един човек който си беше в двора ми каза как се казва разстението. Каза, че комшийка му го е дала........ще ида тази вечер да го питам какво баш му е дала хихихи.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 13:41 от Реа

# 557
аз съм виждала тук в София. то е като храстче с голи пръчки до някъде, после малко листа и цвят. не знам на какво да го оприлича. просто не виждам какво и как да се даде, ама знае ли човек. може би прави издънки някакви...

# 558
Добри, значи ли че мога да сложа такива красоти пред блока в София? Много искам да е красиво, но всячески ми пречат съседите - то са животни в градинката, то са прекършени цветове... С 300 зора ей тези лаленца успяха тази година да оцелеят

# 559
беше в една от оградените градинки на "Коста Лулчев" има и на "Александър Фон Хумболт".
пред нашия няма почти нищо Sad влизат в градинката за да вържат кучето на дръвчето, а не на оградката, газят, домашни  и улични кучета с@@@т...
насадих няколко юки, през нощта някой се снабдил с две-три...

преди години общината даваше посадъчен материал за засаждане в междублокови пространства - дървета, храсти и едногодишни цветя. тази година ще дават ли? знае ли някой?

# 560
Да покажа и второто каменно цвете

Един и същи вид са, но едното е в нас, а другото на работа и от светлината има малко разлика в цвета, като на втората снимка е по-реален.

И невена, който е на терасата

# 561
  • Карлово
Много хубаво каменно цвете. Кога го събуди. Моите са само листа и то около 6-7 см.

# 562
Винаги през пролетта започват да избиват листа и цвят и започвам по-често поливане. През зимата също слагам веднъж в седмицата вода в подложките.

# 563
  • София
O,това с цветята в междублоково пространство голяма мъка.Ние що зор видяхме с ММ да облагородим мястото под терасата ,само ние си знаем.Купуваме цветя,те ги крадат и така до безкрай.Оцеляха само рози и селски петунии.Преместихме се в друго жилище и сега като минавам от там сърцето ми се свива.Няма цветя,тревата до колене,издънки на вишната са превзели градинката ,тъжна гледка. Worried

# 564
  • на острова на мечтите
А, няма да купувам дървесен божур. Имам го. Наистина е прекрасен. Не знам дали имам снимки от миалата година. Ще проверя.

Намерих снимка.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 17:41 от danilu

# 565
Ех, че хубаво, жалко че не става за саксия.

# 566
  • на острова на мечтите
що да не става

# 567
Помолих сина ми да иде да го снима, но бях сигурна, че няма и 1% от красотата да се види на снимките. Жалко. Виждала съм доста божури, но като този, никога. Жалко, че на снимката изглежда като един обикновен божур. Цветовете му са като футболни топки огромни. И не са едноцветни в основата им става доста наситен цвят.

# 568
що да не става
Мисля, че корените му са твърде големи и мощни за саксия. Поне аз не се сещам да съм виждала божур, подходящ за саксия.

# 569
  • Пловдив
То сега е късно, но...дали се продава по разсадници?

Общи условия

Активация на акаунт