Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 441
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
май брашнеста мана. заразно е и убива растението. изчисти болните листа, ако имаш някакъв фунгицид - пръсни няколко пъти през ден-два,  и се надявай да не се яви пак.
първото не е мини, а е сървайвър и саксийката му е малка. Simple Smile
да не вземеш сега да го пресадиш в някоя кофа. Simple Smile само с половин - 1см по-голям диаметър да е.
много красив цвят.
Така ме е яд,как се е появила нз,но е обхванала цялото растение,по листата,стеблото...Ще пробвам,да в преборя,дано стане!

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моето каланхое е мутант - големи листа,голяма листна маса,а цъфтежа е един рахитичен. Ей сега ще ви го щракна. МИслех да го правя на бонсаи,да го офъкам,ама все не ми се занимава с него.

Скрит текст:

идеално е! Simple Smile
в Козлодуй имаше една тераса цялата опасана със сандъчета с каланхое като твоето.
слънцето ги пече по цял ден, а те цъфтят ли цъфтят - като червени облаци бяха.
отдавна не сме ходили там и не знам има ли го още... Sad

# 287
Болната ми тема-каланхоета. Моите и двете, големите,са така-листа,листа,цвят никакъв. Не знам кво да ги правя,ама ако не цъфнат като ги изнеса след ден два,изобщо няма да ги внеса есента. Надявам се на тези от Зло,те са две малки саксийки,дано те ме радват.
Ходих да търся в цветарския ни магазин рози. Влязла ми е мухата за лилава и още някаква,ще видя дали ще харесам. Още не е докарала от павликенските,другата седмица. Ще ми се обади.
Имаше мушката,прекрасни,но...15 лв?! Аз ли съм луда,те ли.. не си взех. 😣

# 288
  • София
В офиса гледам каланхое от година и половина. Чудесно е на вид, свежо, зелено, с плътни супер лъскави листа, нооо цвят видях само като ми го подариха. Уж е до прозореца, вечер в повечето случаи колегите гасят лампите, но не и не. Теоретично знам че му е важно да има светъл и тъмен период през денонощието за да цъфти, но на практика не го докарвам.

# 289
  • Вестерос
Maйка ми има на източна тераса няколко, огромни са и целогодишно са с цвят. Зимата ги вкарва вътре на прозореца, иначе са на терасата /остъклена е/

# 290
Anyyyone, може да видиш дали този разсадник rozi-bg.com в Павликени имат в момента лилави,май в другата тема писа,че Флоров нямат.

# 291
Мерси,сега ще погледна. 🤗🌺

# 292
Karzz, много хубави, свежи и сочни са му листата на каланхоето!

# 293
  • Бургас
Това каланхое ми го беше подарила една дружка,беше мини.
И него съм поливала с мая. Ще си го гледам пък каквото,такова.
Радвам му се. Имам и едно дребничко клонче,което вече година и половина сигурно,се чудеше дали да се хване,дали да се съвземе...Бяло е! Исках да ги комбинирам с клонче от червенкото,ама...няма да стане....

# 294
Момичета, поради каква причина се случва това...Канех се днес да го сложа пак в почва, но са изсъхнали още повече листенца...

# 295
  • Бургас
Във вода ли е?
Моят карамфил ги присадих в сандъче и тръгна много хубаво, постоянно цъфти и пуска листенца.

# 296
Да, преди си беше в саксия, вътре на слънчев прозорец, изкарах го на закритата тераса и започна да изсъхва. Пробвах пак вътре, не се подобри. Накрая махнах прецъфтелите цветчета и го сложих във вода. Беше голям, сега остана само това...

# 297
# 298
  • оттам, откъдето започва България
vasq_5, разкошни са! Мога само да им се радвам.
Явно не се оплакваш от липса на място у дома. Simple Smile

# 299
Шефлерата ми има един оголен клон и чак на върха има листа. Започва от корена почти, минава отзад/на снимката вдясно/.
Дали ако го отстраня и да опитам да вкореня върха ще се получи нещо?
Дидка, за сега има място. Е, малко им е тесничко зимата, но лятото са си рахат навън. Подлудяват направо, а аз пък зимата, когато почнат да им падат листата.
Иначе имам и уморени цветя. Два пъти ми подаряваха алоказия, но не можахме да се харесаме явно и си заминаха.

Общи условия

Активация на акаунт