Цветята в нашия дом - тема 78

• 27 655
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • оттам, откъдето започва България
Вариант е първо да ги сложиш в подобно на това сандъче, в зависимост от размера на щайгичката

и след това в щайгичката.

# 661
И това си мислих, но щайгичката е ниска и ще се вижда пластмасовата, а не ми се иска.

# 662
  • оттам, откъдето започва България
Колко см е височината на щайгичката ти?
Аз имам от малките сандъчета и мога да ги измеря колко са високи.

# 663
Лакирай я отвътре и после слагаш найлона с топъл силикон примерно и дупчици за оттичане ще трябват - съответно в найлона и в щайгичката. Това ми хрумва.

# 664
Висока е щайгичката 8 см.
Най-лесно е да купя пластмасова нова саксия и да ги боцна там, ама тази щайгичка мн ми е на сърце

# 665
  • на острова на мечтите
Благодаря за съветите, Добри. Утре ще видя какво да правя със семената. А луковиците са се размножили. Ще видя дали да ги вадя, или да ги оставя вътре. Ще взема да ги покрия с малко слама.

# 666
Здравейте момичета! Има ли някаква възможност да преместя малко от тези красоти на терасата си? По принцип знам, че латинка се захваща от семена, но ако има вариант ми се иска да опитам.

# 667
  • Dope Reach
Аз се включвам с ново попълнение - лилиум!
Дано успея да го опазя. В паспорта му пише, че обича полусянка и се полива два пъти седмично. Ще го сложа засега на юг, искало да е на приблизително 20 градуса, като стане жега ще го преместя на северната тераса.

# 668
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
магнито, не е късно, засей си семенца. ако си оскубеш от тези (те вече цъфтя) ще боледуват и нее ясно кога и как ще се възстановят, че да цъфнат пак при теб.
Рошелка, Simple Smile ще ги покажеш ли когато цъфнат? приличат ми на стар гейзър, ще ми е любопитно да видя дали съм познала. Simple Smile
моите са на слънце, поливат се редовно и цъфтят невероятно. Simple Smile но са в градинка, не в саксия.

# 669
  • Dope Reach
Ооо, задължително ще покажа, чакането за мен започва! Grinning
Майка ми го подари днес, имало и огромни хортензии за 20 и няколко лева, май ще нападам... Simple Smile
Обмислям да си купя масичка за китките, че много взеха да стават.... Grinning

# 670
Висока е щайгичката 8 см.
Най-лесно е да купя пластмасова нова саксия и да ги боцна там, ама тази щайгичка мн ми е на сърце
Аз имам дървена правоъгълна кошничка, в която много ми се искаше да посадя нещо, но дъното е от фазер и от водата щеше да загине. Ползвах пластмасова формичка от петунии, купувани от Бриколаж, пасна точно на кошничката, а за подложка ползвах алуминиева форма, от тия, за печене, за еднократна употреба. И в саксии да е, такава форма пак става за подложка, и има ниски.

# 671
Добра идея, благодаря!

# 672
магнито, не е късно, засей си семенца. ако си оскубеш от тези (те вече цъфтя) ще боледуват и нее ясно кога и как ще се възстановят, че да цъфнат пак при теб.

Аз за проба си отскубнах, корените им са почти на повърхността, затова се почудих дали няма да се хванат, въпреки че чета колко е нежна кореновата им система. Мислех за резници, но ще търся семенца. Благодаря за бързият отговор. Просто ми се искаше да стане бързо. Да внеса различен цвят на терасата си.

# 673
  • DE
Ох, леле, каква тераса Heart Eyes

# 674
  • Бургас
Магнито, имаш разкошна тераса! Смело действай и я напълни с цветя и красоти!

Общи условия

Активация на акаунт