Цветята в нашия дом - тема 78

• 27 651
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мечта! Simple Smile

# 676
Всъщност е покрив. Много слънчев при това. И съм начинаеща градинарка. Засега се справям само с мушкатата и петуниите, но искам още. Затова приемам всякакви идеи и съвети.

# 677
  • оттам, откъдето започва България
Висока е щайгичката 8 см.
Най-лесно е да купя пластмасова нова саксия и да ги боцна там, ама тази щайгичка мн ми е на сърце

10 см са сандъчетата ми, но все си мисля, че има и по-ниски. Идеята с пластмасовите формички, в които продават цветята, също е вариант. Аз също ги ползвам, макар че не са визуално красиви.

# 678
  • Карлово
Малко виоли от мене. Най-любимите ми ги отскубнаха, тъкмо когато се чудех, дали да не си ги преместя в саксия в къщи.
Скрит текст:

едни карамфили

и едно непознато за мене

# 679
Виолите и теменужките едно и също ли са? Многогодишни ли са? Сами ли се разтелят?

# 680
  • Карлово
Да едни и същи цветя са.
Едногодишно растение.Семена се засаждат края на юли, пикират септември и се засаждат в градината. Зимуват на открито. Може и готови растения, тези едрите са хибрид,  оранж и жълто и пъстрата са купувани есента и директно в градината ги позадих. Те семена нямат. А моите са по-простите. Дребните купих тази пролет. А другите дребни, които ми откраднаха дадоха семена предишната година и си ги отгледах.

# 681
Това последното е церастиум или рожец. Почвопокривно растение.

# 682
виолите и теменужките са едно и също. Simple Smile и са цветя на късия ден - сега в жегите ще се изтеглят, ще станат едни пръчки с по едно две листа и цветчета тук там... ако оцелеят до есента, пак ще станат такива хубави. Simple Smile
най-добре е да се садят есен, не мръзнат зимата, цъфтят до сняг, а след снега пак са свежи и цъфтят. Simple Smile

а другото е Рожец (Cerastium tomentosum)

# 683
  • тук и там
Здравейте.Миналият април ми подариха Дипландия(Мандевила).Не съм я виждала да цъфти никога,но вървеше добре поне,зелена и със листа.От около месец започнаха да и пожълтяват листата и да капят.През зимата е топло в къщи.поддържаме 22-23 градуса през деня и 19 вечер.Сега не върви парно,температурата е 21-22 градуса..
Зачудих се защо започнаха да и капят листата,ММ ми вика"ами то растението от къде да знае кога е есен и кога е пролет,за него може да е есен"..Grinning.Нямам никакъв опит в отглеждането на растения.Съвет? Какво да я правя и нормално ли е това пожълтяване и капане на листа?
Ето снимки,доста е оредяла,скоро май  ще окапаят всички листа..
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:11 от Kaisia

# 684
  • пак там
Дипладения.

Листопадно е. На моето преди около месец окапаха всички листа, вече има 5-6 нови. На източна тераса стои. Цъфти великолепно!

Снимката е от нета, моята засега е далеч от цъфтеж.

# 685
  • София
Magnito,знаеш ли името на сукулента който стои на ниската масичка вдясно и е в кафява саксия?

# 686
Магнито,ама защо така столчето с гръб към морето?! 😃 Ехх,ако е моя тази тераса ще си живея на нея и ще зяпам по цял ден! На теб сигурно ти е омръзнало. 🤗 Страхотна тераска,браво.

# 687
Астрофитум кактус в цъфтеж
Скрит текст:

# 688

Момичета, има две завареничета при мен, зарязани на самотек... Съвети за провеждането им в приличен вид?

# 689
стари са, от миналото лято, кактусчето е виновна да ги покажа пак.

Общи условия

Активация на акаунт