Плюсове и минуси на кварталите в София - 8 тема

• 42 988
  • 797
  •   1
Отговори
# 180
Гоце Делчев е много хубав картал, уреден с всичко, и Южният парк е достъпен пеш, там е и 73-то училище, едно от най-добрите по НВО (а и след това, в гимназиалния етап, пак е сред първите ДУ), обаче има и други училища, кварталът е голям, така че ако някой цели точно 73-то, трябва да гледа и точния адрес, и къде попада, в района на кое училище. Но Гоце Делчев никак не е евтин, дори и панелите там държат високи цени. И е по-хубав от Лагера, според мен.
Моето мнение накратко - хубав парк е безценен при наличието на дете и куче в семейството; яслите и градините не са чак толкова невъзможни - в Изток детето ми беше прието на първо класиране в най-близката, която беше първо желание (моите схващания са, че до четвърти клас за детето е най-добре да ходи в градина и училище възможно най-близо до дома си) с възможно най-обикновения брой точки - за двама работещи родители с адрес в квартала.
Ако пак трябва да избирам - наличието на парк, градини, училище, практики на общопрактикуващи лекари дори ще дадат повече точки, отколкото съм им давала навремето - просто се нагледах и наслушах на проблеми, с които се сблъскват хората.
И от мен + 1  Hands Plus1
Хубавият парк е незаменим, дори и без куче, и с отдавна пораснало дете Simple Smile
За мен е без никакви уговорки, смятам, че паркът е голямо предимство във всяка възраст, инфраструктурата и хубавият достъп до центъра, а и навсякъде - също. Особено наличието на метро.

# 181
Частни детски градини - да, частни училища по-скоро не. Братовчедка ми е учила в такова и не бих казала, че е била в добра среда. Не че и някои държавни не са така, ама поне не оставяш една торба пари. Smiley
По-скоро вместо горе изброените бихме се навили компромисно да дадем повече за Гоце Делчев или Лагера. Не знам защо все натам си ни влече, ама все още изчакваме и мислим. Smiley
Защо не погледнете в най-долната част на Манастирски ливади изток. Тази до Лидл на Тодор Каблешков и Луй Айер . Там районно е 73-то, а южния парк е на 700-800 метра. Там с малко късмет може да се спазари нещо за около 1100 е/м2.

# 182

Хубавият парк е незаменим, дори и без куче, и с отдавна пораснало дете Simple Smile
За мен е без никакви уговорки, смятам, че паркът е голямо предимство във всяка възраст, инфраструктурата и хубавият достъп до центъра, а и навсякъде - също. Особено наличието на метро.

Да си кажа пак - на мен лично нито парк, нито градинка ми трябват. Планина - също. Море ми трябва на мен, ама на, в София няма. Не знам защо и как, но видя ли, помириша ли морето, изпадам в нирвана.

Не намирам никакво удоволствие, нито смисъл в разходките, независимо дали са по Витошка или в парк/градина. Не виждам смисъл да се ходи бавно и безцелно. Но аз съм си такава - бих предпочела да се излежавам на плажа или да се плацикам в морето, на планина - ако ме пуснат с хеликоптер там някъде на високото, където да се излегна. После пак по същия начин да ме върнат.

Но т.к. много хора, да не кажа повечето (аз съм изключение) харесват парковете и градините, жилище до такова си е голям плюс от инвестиционна гледна точка. Ако тръгнеш да продаваш един ден, цената ще е по-висока.

# 183
  • София
В Гоце Делчев и 104-то ОУ също е много добро училище. Метрото не е съвсем наблизо, но има много добър транспорт иначе.
И да, там цените са високи, дори и за панелките, но си заслужава.

# 184
Мандаринка, мързел си ти, излОвихме те тука Laughing Това с най-добро чувство, де, да не се обидиш, всеки си е различен. То и аз обичам да се размажа на шезлонга, ама не издържам повече от двайсетина минути, ставам и отивам да плувам  в морето. А да ходя в планината направо обожавам, зарежда ме с енергия. Няма по-красиво място за мен от планината.

# 185
О, Попея, хич даже не съм се обидила. Мечтата ми е морска къща, а не планинска вила. И аз наистина не знам защо така се чувствам на морето. Понеже ходя предимно на южното Черноморие, към 5 и нещо сутринта, като отворя прозореца на влака и отмине "аромата" от Нефтохима, "замирисва на море". И аз се размазвам.

# 186
Не е лошо на морето, но ако е въпрос за мечти твърдо предпочитам ей това долу, разположено между хубави ски писти и голямо планинско езеро Yum

# 187
На ви една и от мен. Топла, пари Wink и аз съм повече морски фен

# 188
По-напред се написа, че там "има и масово коне с каруци", което автоматично ме навежда на мисълта какви са обитателите. Не знам, не съм се разхождала там, за това питам, може и нищо страшно да няма и един отговор 'не' щеше да свърши същата работа. Smile

Пак някой, който не се е рахождал, но пък е прочел, е творил. Съвсем нормални хора живеят там. Живея в Света ТроИца (достатъчно близо до ФЖ), за да знам, че няма нищо страшно. Simple Smile

Живея повече от 50 годин в София /просто тук съм родена/ и мога да кажа, че достатъчно съм се разхождала по софийските улици. Даже още преди много от вас да са планирани. Но, заедно с бележката, че има много каруци, бях написала, че такива има и по моста за аерогарата. И стигам до извода, че някой твори без да чете...
В интерес на истината, според мене и личният ми опит,  малките градинки между блоковете са за предпочитане за малки деца пред големите паркове.

# 189
Защо не погледнете в най-долната част на Манастирски ливади изток. Тази до Лидл на Тодор Каблешков и Луй Айер . Там районно е 73-то, а южния парк е на 700-800 метра. Там с малко късмет може да се спазари нещо за около 1100 е/м2.

Търсихме там, трябва пак да прегледам. Даже търсихме и по-нагоре в комплексите Елизиум и т.н., но не успяхме да стигнем пеша от Южен до там от бездомни и домни кучета и се отказахме. Smiley
Преди бяхме под наем точно там близо до училището до един ресторант дето сега е блок на космически цени.

Гоце Делчев е много хубав картал, уреден с всичко, и Южният парк е достъпен пеш, там е и 73-то училище, едно от най-добрите по НВО (а и след това, в гимназиалния етап, пак е сред първите ДУ), обаче има и други училища, кварталът е голям, така че ако някой цели точно 73-то, трябва да гледа и точния адрес, и къде попада, в района на кое училище. Но Гоце Делчев никак не е евтин, дори и панелите там държат високи цени. И е по-хубав от Лагера, според мен.

Интересно ми е защо повечето сте на мнение, че Гоце Делчев е по-хубавия. Заради училищата ли? При него огромният + е и Южен, да, но в Лагера метрото е по-близо(поне така ми се струва), трамваите по Цар Борис 3 и парка там не е никак лош. За училищата там май никой нищо не каза, а виждам някакви на мапса. Аз все още не мога да избера единия пред другия за това ми е интересно.

Признавам, куче мен не ме вълнува - нито имам, нито ще си взема, но дори да имах, детето ми е по-важно.

Разбира се, че е по-важно, но и кучето душа носи, а вече сме се хванали на хорото. То на нас ще ни се стъжни, ако няма една нормална поляна да я изведем сутрин на нея. Smiley За това търсим някакъв баланс между всички неща и сме готови да вдигаме тавана, ако намерим правилното нещо.
Иначе аз съм си точно по разходки и планина, морето не ме влече, за това и си взехме самоед, имала съм и две хъскита, дай ми да скитам по горите и съм ок. Smiley
По-принцип и ние хвърляхме око на детски и училища в кварталите, но сега определено ще обърна още повече внимание.

# 190
Симона, в Гоце Делчев, Лагера, Бъкстон и кварталите наоколо да попаднеш на кофти училище е малко вероятно. Просто едното може да е над другите, та в сравнение другите ще са по-кофти. Но не говорим за квартално училище в Надежда -Н-та част, Обеля, Люлин някой от крайните микрорайони. Частни уроцит ще има за детето/децата, ама това чак в 7 клас.

# 191
Мен ме почнаха с частни уроци по английски от 2ри клас и по математика от 5ти та чак до 12ти, тепърва в 7ми клас ми се струва късно, особено по математика, освен, ако не си ги разбира нещата само криво ляво. Smiley
Ама взехме да се отклоняваме, ще разгледам пак обсъжданите квартали. Relaxed

# 192
За мен в Гоце Делчев цялата инфрастурктура е по-добра от тази в Лагера, вкл. и училищата. Отделно имам приятели там, много интелигентни хора. Паркът вече го казахме. Пък всеки си решава за себе си.
Частните уроци са непричьом, според мен. Средата в училищата е важното нещо.

# 193
  • Сф
В Толстой не е лошо.Аз съм по- надолу в Надеждите.Но съм на 3 мин от метрото.И на 5 от парка.Сега застрояват много- , но то май по Сф е масово това. Изключително ни е удобно.Като ги задъвчите тия училища.. и тук има хубави квартални- 54 то, 61 во.
Ето при нас как се случи, от-1до 4ти в кварталното, от 5 ти в 134 то-еврейското.Сутрин се караме, на обед с метрото е на 25 мин общо до входа ни.На В.Левски на тренировка, пак сама, до НДК и Парадайз за минути.Не подценявайте близостта на метро, където и да решите да купите!
Тук обаче е ниско и има мъгли, влага, това е минуса на района. Иначе като придвижване засега е ок и с  кола и пеша, центъра е много близо. Мисля и цените са по ок от южните, въпреки че севера се развива бързо последните 6,7 години.

# 194
За мен в Гоце Делчев цялата инфрастурктура е по-добра от тази в Лагера, вкл. и училищата. Отделно имам приятели там, много интелигентни хора. Паркът вече го казахме. Пък всеки си решава за себе си.
Частните уроци са непричьом, според мен. Средата в училищата е важното нещо.

....Само да кажа , че и в Люлин живеят нормални хора, писатели и доценти.....И ние си имаме градинки и ново строителство и чудесна инфраструктура Wink

Общи условия

Активация на акаунт