На море в България 2020 г.! - 1

• 46 323
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Линдория, за коя дата е почивката?
Това със заключването в стаите на хотела за 14 дни не знам как ще стане... Изобщо не го виждам аз. Не бих тръгнала на почивка, ако съществува опасност да ме заключат в хотела за 14 дни и да не видя никаква почивка. Как стои с отлагането последно? Аз съм по-навита за ваучер, който да ползвам догодина.

# 511
  • София

За началото на септември. И става въпрос за България.

# 512
Телевизия България он Еър 20 април 2020 г. 12.47 часа - обедна емисия Новини -  интервю с председателя на хотелиерите от южното черноморие Налбантов и собственик на хотел:    

- Хотелите в Слънчев бряг/Поморие - Равда  отварят на 18 юни!
 - това е и датата на първият полет до летище Сарафово/Бургас.

Според председатeля на хотелиерите от старта на сезон лято 2020 г. - 18 юни до  1 август ще има само български туристи.    
  Надяваме се след 1 август да пристигнат малко израелци и германци.

Хотелиерите искат помощ от държавата и застрахователите заради условието ако бъде открит заразен в хотела - всички да останат заключени в стаята си 14 дни  за сметка на хотела!

Оптимизмът е хубаво нещо, но и с него не бива да се прекалява, особено предвид фактите:
Заразата настъпва все повече и вероятно извънредното положение ще бъде удължено поне с месец (оптимистично), два (реалистично) или дори 6 (песимистично).
Нашенската здравна система трудно ще издържи на вътрешния натиск, та какво остава да и се тупнат и чужди туристи и то възможно заразени. А това с 14-те дни карантина в хотела трябва да е някаква шега.
Летният туристически сезон е отписан. Затова националните медии не дават трибуна на хотелиери, ресторантьори, туроператори и прочее туристически гурута. Само факта, че се говори за ваучери и пререзервация за срок от 24 месеца е достатъчно показателен.

# 513
[Оптимизмът е хубаво нещо, но и с него не бива да се прекалява, особено предвид фактите:
Заразата настъпва все повече и вероятно извънредното положение ще бъде удължено поне с месец (оптимистично), два (реалистично) или дори 6 (песимистично).
Нашенската здравна система трудно ще издържи на вътрешния натиск, та какво остава да и се тупнат и чужди туристи и то възможно заразени. А това с 14-те дни карантина в хотела трябва да е някаква шега.
Летният туристически сезон е отписан. Затова националните медии не дават трибуна на хотелиери, ресторантьори, туроператори и прочее туристически гурута. Само факта, че се говори за ваучери и пререзервация за срок от 24 месеца е достатъчно показателен.
[/quote]
+1. Всички видяхме тези дни, как алчните хотелиери отвориха къщите си за гости и малките хотелчета, като уж са подписали договор за наем, а не плащане на хотелски нощувщи. Изобщо не им дреме, че така и тях си могат да заразят. Хайде да не бързаме толкова с разхлабване на мерките, че както е се вижда, броят на заразените не намаляла, а дори доста бързо се увеличава.

# 514
  • Варна
А нашата икономика в кома, колко месеца ще издържи? Къде са 7- те млрд.резерв?

# 515
Споко fatalina. Пандемията си има и добра страна - ще пресее част от хотелиерите и туроператорите, защото последиците от нея няма да са само този, а поне още няколко сезона.
Лошото е, че от "мерките" няма файда, а и на народа скоро ще му писне от тях.

# 516
Споко fatalina. Пандемията си има и добра страна - ще пресее част от хотелиерите и туроператорите, защото последиците от нея няма да са само този, а поне още няколко сезона.
Лошото е, че от "мерките" няма файда, а и на народа скоро ще му писне от тях.

Ще му писне,защото мерките са безумни и хората не вярват в тях! Ще носите маски,няма да носите маски. На откритият пазар не може,в супермаркета може. Не излизайте на слънце,дори и по един човек,но изкупиха цялото количество вит.Д от аптеките,вместо дя го набавяме по естествен начин от слънцето.

# 517
  • Варна
Мерките у нас не са безумни, напротив, едни от най-леките са. В голяма част от държавите въведоха нормална, а не облегчена, карантина. У нас мерките са минимални, но ги прилагат много двуяко, лицемерно, по двоен стандарт. За едните може всичко, а за другите не може. Пример, ако имаш фирма може да пътуваш свободно навсякъде като си пишеш бИлежки. Ако нямаш фирма духаш супата. Ако имаш фирма ти дават държавна помощ. Ако нямаш фирма духаш супата. Всичко за фирмите и нищо за хората. Което е дразнещо и демотивира хората.

# 518
Е, то една държавна помощ и за фирмите... няма що! 🤪

# 519
  • There I was on a July morning
-------------
Хотелиерите искат помощ от държавата и застрахователите заради условието ако бъде открит заразен в хотела - всички да останат заключени в стаята си 14 дни  за сметка на хотела!
Значи печалбата за тях, а загубите за държавата/застрахователя. Малко нагло ми се струва. Не вярвам да им се получи.Angry
Концесионерите на плажовете също реват и искат отстъпки от таксите, както и намаляване на свободната зона. Да видим какви цени ще сложат на чадърите и шезлонгите, защото трябва да компенсират загуби от по-късия сезон.
Вие, морските жители, може и да направите някой друг плаж това лято, но за нас - останалите, все още това е под въпрос.Smile

# 520
  • София

За началото на септември. И става въпрос за България.
Защо толкова рано ще се плаща тогава? Ние трябва да платим 14 дни преди почивката, а нашата е юли.
Надявах се и аз на почивка лятото, но всичко ще зависи от ситуацията и не мисля да рискувам. Може да отидем на някое самотно тихо място, още не сме го измислили.
И аз предполагам, че някои хотели ще фалират, но повечето хотелиери не разчитат само на хотелите си. Те обикновено са навързани в 100 фирмички със 100 дейности. Миналата година проверявах за собствениците на Томас Резиденс, като станаха онези изпълнения. Ми те са си откровено мафиоти, Тома Томов, който се води собственик, участва в 100 фирми и дружества с всякаква дейност. Надали разчита на 2-3 хотела, те може да му служат и за пране на пари. Предвид каква мизерия е с храната в Томас Резиденс, а цените са като в 4* хотел. Ето тук може да се види:
https://bird.bg/tr?v=view&guid=79B6687E1BEDD338CC80DD7D3F14F … 529654D7BF87D7DB9
Ако си направите труда да видите за други собственици на хотели, ще видите каква мафия е по морето и на кого всяка година наливаме тлъсти суми в сметките за нищо. Чак ме хваща яд на мене си.

# 521
  • Варна
Германците отмениха Октоберфест ! Тъй като се съмнявам кой да е друг от  германците да е по успешен в борбата и надеждите ми за късно  море  взеха да се разколебават  Sad

# 522
  • Sofia
Е, Октобърфест е отвсякъде голямо струпване на хора, подпийнали хора. Да отидеш на плаж е почти като разходка в парка или в планината. Стига да не се бутаме един в друг, ще стане. По-различно, но ще стане.

# 523
-------------
Значи печалбата за тях, а загубите за държавата/застрахователя. Малко нагло ми се струва. Не вярвам да им се получи.Angry
Концесионерите на плажовете също реват и искат отстъпки от таксите, както и намаляване на свободната зона. Да видим какви цени ще сложат на чадърите и шезлонгите, защото трябва да компенсират загуби от по-късия сезон.
Вие, морските жители, може и да направите някой друг плаж това лято, но за нас - останалите, все още това е под въпрос.Smile

Логично е държавата да поеме разходите, тъй като принудително затвориха всичко. Това е все едно  да ви причиня имуществена вреда, и всичко  да остане за ваша сметка...

# 524
  • Варна
Плажните ивици са ограничени. Ползват ги и местните. Чадъри през 4 метра и с маски- няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт