На море в България 2020 г.! - 1

• 46 240
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • ВАРНА
Извънредното положение ще продължи реално цяло лято.  

КПП-та остават поне до 30 юни!   -  и не ми е  ясно и малкото отворени тук там хотелчета юни  - как ще се стигне до тях?!

Маските и ръкавици в заведенията по плажа - също цяло лято задължителни и на 2 метра разстояние....то последното ще го постинат при положениие че при най-оптимистичен вариант ще бъде максимум на 40% запълнямост това пикливо лято.

# 646
  • Варна
Всички е твърде обобщаващо. Аз не съм ходила на планина и нямам намерение. За два дни почивката не е пълноценна. Италия само ще я сънувам, близките години. Там реални трупове има.Понякога бариерите са само психологически. Полиция винаги трябва да има в курортните комплекси. Има достатъчно инциденти и самозабравили се чужденци. В някои морски градчета липсват медицински пунктове. Има риск и без корона вирус. Основното правило е да няма масово струпване на хора.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 18:30 от Viviana91

# 647
  • ВАРНА
Няма да ги махнат в близкият месец и половина КПП-тата на градовете
-  и от поне седмица са далеч от фиктивни...
звънят на работодателя вече още на КПП-то и въобще не пускат.

Много от мерките няма да ги отхлабят до средата на юни поне.  Ясно го каза Мутафчийски...
отпуснаха половинчато едни паркове само за майки с малки деца и това ще е отпускането...
повече отпускане няма да има в близкия месец и половина.

# 648
  • В.Търново
Възможно е така да стане.И без това уж гласят да отварят хотели по морето от началото на юли, само не знам как ще стане това.

# 649
  • ВАРНА
Те ще ги отворят средата на юни малките хотелчета - ама персонала ще си чопли семки!  

При затворени граници и КПП-та и юни както се очертава....как ще се стигне до хотела?  

Отделно чувам и че заведенията няма да ги отворят скоро - в близкият месец и половина.....
храната в хотелите само  ще се носи до пред  стаята и ще си я яде всеки вътре в стаята...олинклузива отпада до 2022г.....
из хотела и около него  разходки само с ръкавици и маска на 35 градуса! ....чадърите пък щели да бъдат през три  метра..... страаашна почивка!

# 650
  • Варна
Надявам се мизерните чалготеки, бараки и павилиони никога да не отварят. Прекалено много са и замърсяват плажната алея.

# 651
  • В.Търново
храната в хотелите само  ще се носи до пред  стаята и ще си я яде всеки вътре в стаята...олинклузива отпада до 2022г.....
из хотела и около него  разходки само с ръкавици и маска на 35 градуса! ....чадърите пък щели да бъдат през три  метра..... страаашна почивка!
Не мисля, че ще отворят хотели, а ще оставят КПП-та, освен ако не искат някакво платежно нареждане или друг документ за удостоверяване пред КПП -то , че имаш реервация.

А пък това за храната по хотелите, абсурд.На този вариант най-вероятно ще отменя резервацията.Ако ще си ям храната в стаята, за какво ми е да ходя въобще на море.Детето ми е супер злоядо и ако не си избере от блок масите, дори да са зад витрина, нищо няма да си избере по меню и ще стои гладно.
По принцип с маска на 35 градуса наистина е убийствено, най-много от задушаване и липса на въздух да ни стане нещо и да колабираме, отколкото да се заразим с някакъв си вирус.

Просто само чакам да видя какво ще измислят.Дали ще се смея и ще отменям резервация или ще ходя на море.

# 652
  • Варна
Някой представя ли си го да се храни през цялата почивка в стаята, още повече ако сте в обикновена стая, а не апартамент или мезонет? Аз нещо не мога да си го представя, има много проблеми. Едно че в обикновените хотелски стаи обикновено няма къде да седнете всички и да се храните там, обикновено има някое бюро или масичка, но столове за всички, че и да се настаните удобно ... Не мисля. Освен ако не се опънете по леглата и там да ядете Simple Smile.
И вторият въпрос е с доставката на храната, не всички са целия ден в стаята си, че да получат храната си. Другият вариант е като са готови с манджата персоналът да минава и да я доставя по стаите, дори и да няма хора в момента, а като се върнете да ядете малко втръдналото ядене Simple Smile.
Нещо не мога да си го представя това, още повече за дълго време да е така.
Иначе маските не мисля че ще са проблем, и без това всички вече свикнаха с носенето на маски, може да остане за винаги и на никой няма да му пречи. Дезинфекцирането също може да се направи практично, като отиваш на басейна или в морето и без това минаваш през душовете, просто могат да ги заредят с дезинфектант и така ще се дезинфекцирате преди купането в басейна или морето. Пускаш душа за 2-3 минути да подейства добре хлорната вар и сте готови Simple Smile.
А КПП-тата нямат никакво значение, то и сега всеки си минава и ходи където си реши, няма проблеми. Пишеш си бИлежка и минаваш, нито някой ги следи, нито ги проверява тия бИлежки. Най-много да се обади по телефона на фирмата, ще му потвърдят разбира се, нали шефа се е съгласил, това не е проблем. Още повече че вече пишем телефона на секретарката по бИлежките, защото на шефа му писна да му звънят с тъпи въпроси Simple Smile.

П.П. https://www.dnes.bg/sofia/2020/04/27/100-ot-300-deklaracii-za-vl … sa-neverni.447599
100 от 300 декларации за влизане в София са неверни

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:47 от MariaNova

# 653
  • Варна
Варненският концесионер се чуди с какво и как ще дезинфекцират пясъка.😄

# 654
От моите шефове няма как да взема бележка за уикенда, а мъжът ми не е на ТД, та и да искам, няма как да мина с фалшива такава. Не искам и да пиша, че някой близък бере душа и тям подобни дивотии. Да махат тъпите КПП край градовете, не сме крепостни селяни, та да трябва да се обясняваме къде отиваме. При соца имаше открити листове за пограничните райони, сега ни трябва документ, за да излезем от града, в който живеем. Нищо не се говори за отваряне на музеите и галериите.

# 655
  • Силистра
Пясъкът е най-лесен за дезинфекциране, пускат 2-ма спаситела с по една пръскачка с концентрирана белина и да ръсят по пясъка и плажуващите, хем пясъка ще дезинфекцират, хем и плажуващите ще намажат с допълнителна дезинфекция.

# 656
Не само ББ ами и всички ние , света изобщо не знае какво ще е утре или след година.Швеците бяха много смели , ама имат 2192 мъртви Sad
И ?
Вижте, колко народ измира там за последните 10 години, хващайте елката и смятайте, г-жо или г-не.

--------------------
--------------------
Няма да ги махнат в близкият месец и половина КПП-тата на градовете
-  и от поне седмица са далеч от фиктивни...
звънят на работодателя вече още на КПП-то и въобще не пускат.

Звънят чушки. Вярвайте сляпо на медиите.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 17:12 от aiwabg

# 657
  • Варна
Пясъкът е най-лесен за дезинфекциране, пускат 2-ма спаситела с по една пръскачка с концентрирана белина и да ръсят по пясъка и плажуващите, хем пясъка ще дезинфекцират, хем и плажуващите ще намажат с допълнителна дезинфекция.
Вятърът ще ги прецака.Освен да  бетонират пясъка. 😁
Мъртви има и тук, но са с друга диагноза, под домашно лечение. Труповете не се тестват тук.

# 658
Вятърът ще ги прецака.Освен да  бетонират пясъка.😁

Те ако можехаааа...и песъчинка нямаше да видим от "хотели" и имения..Rage

# 659
  • SF
Днес няколко пъти чух по телевизията, че КПП-то с Турция, затворено на 24 април заради Рамазана, се отваря. Може би не схващам добре новината.
Освен това, пак по телевизията чувам, че мислят да махнат визите за турски и руски граждани, за да могат да идват на нашето море.
Руснаците са ясни, но турците първо си имат 100 морета и не са се засилили да идват насам и второ - доста са заразени от короната. Малко си играем с огъня да поканим турците на море у нас.

Общи условия

Активация на акаунт