На море в България 2020 г.! - 1

• 46 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Защо ББ рязко се обърна?!Оня ден удряше по масата и каза,че ако отвори хотели и ресторанти ще станат на болници и че ще отпуснат мерките като измислят лекарство и ваксина?Дали е повлияно от масовото негодуване или си следва интересите?
Нещата са много динамични и наистина, до средата на юни  не се знае какво ще стане.

Всъщност отпускането ще е леко..по-скоро целта му май е да прехвърли горещия картоф (мерките) на Ананиев, че много негативи събира..

# 616
И друго важно пропускате - нали депутатите се отказаха от заплатите си до края на ИП! Не,че нямат кинти,ама защо да губят още?! Пък и Бат Бойко трябва да каже,че ни е "спасил" и разрешава вече да излизаме! Възможно е и да се е притеснил,че хората негодуват.  Най-достоверна ми звучи идеята,че всичко се върти около парите! Бизнесът е спрял и не влизат пари в хазната!
Последното,което си мисля е,че им пука за обикновеният човек!

# 617
  • SF
А после ще каже: Искахте градинки - дадох ви градинки, искахте да пътувате на село, пътувахте на село, искахте да ходите на църква - не ви затворихме църквите, а гърците ги затвориха, искахте хотели - нА ви хотели! Всичко, което сте поискали, сте го имали!

# 618
Вярно е, че българина няма угодия и все трабва да мрънка! До вчера се тръшкахте, че не отхлабват мерките, сега пък защо ги охлабват. Ами щом може или вече е крайно необходимо, мерките ще се премахват една след друга.
Явно и почивки ще има, за тези които искат да ходят на море.

# 619
  • Варна
ОИ и круизите където физическото дистанциране е невъзможно преди откриване на ваксина едва ли ще се възстановят.Въпроса с въздушния транспорт е също неясен и изобщо никой не може да нарисува бъдещия свят отсега.Като че ли това лято въобще е отписано освен в някакъв много малък вариант , така че  физическото дистанциране да е невъзможно . Вече почваме да се надяваме следващото да е наред.Гърците се надяват на 5 мил. вътрешни туристи при над 35 миналата година Sad

# 620
Вярно е, че българина няма угодия и все трабва да мрънка! До вчера се тръшкахте, че не отхлабват мерките, сега пък защо ги охлабват. Ами щом може или вече е крайно необходимо, мерките ще се премахват една след друга.

Аа изобщо не мрънкам! Просто си разсъждавам какво се промени,че от "ада предстои" се премина съм разхлабване на мерките Simple Smile

# 621
  • Варна
Не само ББ ами и всички ние , света изобщо не знае какво ще е утре или след година.Швеците бяха много смели , ама имат 2192 мъртви Sad

# 622
  • Варна
Не можели да изискват тестване на туристите. Не можели да налагат ограничения. А ние да ходим екипирани като кадъни. Особено се надявали на руски и турски( ????) туристи. Държавата няма средства да обещети хотелиерите и ни обрича на дълга зараза. Животът ни няма да е същия. Но явно почивката за някои е жизненонеобходима. Ще станем санаториум на алкохолици и заразени чужденци. Наясно ли сте, че в някои курорти няма и поликлиники? Кой ще лекува хилядите туристи. Чуждите с приоритет ли ще бъдат? Не сме тествани масово и изведнъж всичко е о.к. и в норми.
Няма такава държава, апатична към народа си.

# 623

Аа изобщо не мрънкам! Просто си разсъждавам какво се промени,че от "ада предстои" се премина съм разхлабване на мерките Simple Smile
Според мен почти нищо не се е променило, с изключение на това, че от 90 броя заразени преди наколко дни, всеки следващ ден ставаха по-малко, между 40 и 50. Не по-малко значение оказва и огромното желание на хората и настиска от медиите, мерките да бъдат намалени. Видно е, че дори с мерки, народа е по улиците, така че няма особен смисъл от тези ограничения. Те така и не се спазват. Все още запазената възможност на болничините заведения, при нужда да приемат нови болни също и фактор. Да се надаваме, че действително тази ситуация ще си запази и дори подобри и няма да се наложи, при рязко увеличаване на заразенити и болните, да ни върнат в първи клас, като ни наложат още по-строги мерки. Дай Боже и затоплянето на времето да спомогне този вирус да изчезне!
Ей сега имаше интервю с дама от туристическия бранш, според която летен сезон ще има от юли натам, но очакват руски и турски туристи да спасят сезона, като за целта отпаднат визите за тях. Пак неглижиране на българският турист. Еми като чакат чужди туристи да си ги посрещат!

p.s. То и СЗО вчера, категорично отрекоха и забраниха изискването да се пътува само със здравен паспорт.

# 624
  • Варна
При сегашния капацитет на летния туризъм няма как да ги запълни бг. турист. То и сънито не могат да запълнят дори наполовина Sad

# 625
Бате бойко обича да си придава важност. Ще отложи мерките два, три дни по-рано за да може да каже "АЗ".
В България мерките са само за да се каже че правим нещо. КПП-тата са безмислени, почти нищо ме ограничават.

# 626
И моето мнение за КПП-тата е такова. Сложили ги в областните градове, а тези в малките нямат. Там щъкат напред-назад. Не виждам логика от цялата работа, но Правителството явно намира такава.

# 627
  • Sofia
Бате бойко обича да си придава важност. Ще отложи мерките два, три дни по-рано за да може да каже "АЗ".
В България мерките са само за да се каже че правим нещо. КПП-тата са безмислени, почти нищо ме ограничават.
Понеже стана дълго, слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Мерките наистина са повече от безсмислени. Месец и половина изгубено време, 86 000 останали без работа, изцяло боксуваща икономика, която тепърва още ще затъва, стотици хиляди с намалени доходи, с една единствена цел - опазване на здравната система. Полиция, която е изпратена да се прави на пъдарин по КПП-та, вместо да се "бори" с престъпността. Е благодаря от такива мерки. Или всичко или нищо! Лично за мен още в ден първи трябваше да затворят на първо място границите, после и всичко останало, без хранителни магазини, банки, аптеки и сектори от първостепенна важност за обществото (АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, водоснабдяване и т.н.) Какъв беше проблемът да се даде срок, в който всеки български гражданин, който желае да прибере, да може да го направи. Ако това беше направено, щетите, здравни, психологически, икономически и финансови щяха да са в пъти по-малки. Никой не може да ме убеди, че една малка България не може да се опази, ако се самоизолира за определено време от външния свят. Естествено, че тировете превозващи стоки и товари ще бъдат пропускани през границите, и не на последно място, пълен контрол и ограничено придвижване на живущите в махалите. Ако бяхме го направили, си мисля, че щетите, които щеше да понесе туризма, нямаше да са това, което са. Вярно, без чужденци, предимно с българи, а сега какво? Все по-обедняващо българско население, което дори и да иска няма да може да си позволи почивка на море, за чужденците, така или иначе вече е ясно, че поне този сезон няма да можем да разчитаме на тях. Това, което винаги ме е дразнело и ме накара да "избягам" и да избирам да почивам извън БГ е, че нашия туристически бизнес боготвори и се кланя на чуждестранните туристи, и пренебрегва, и дере кожите на собствените си сънародници, при равни други условия.

# 628
  • София
На мен ми е странно защо ори 5 заразени затегнаха цялото положение. Сега при 1200, когато положението се влошава и сме далече от пик, изведнъж ще разхабват мерките. Никаква логика!

# 629
  • Sofia
На мен ми е странно защо ори 5 заразени затегнаха цялото положение. Сега при 1200, когато положението се влошава и сме далече от пик, изведнъж ще разхабват мерките. Никаква логика!
Така е, ние гледаме това, което правят другите и копираме от тях. Дали е удачно за нас е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт