На море в България 2020 г.! - 1

• 46 285
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • В.Търново
Права си. Чакам с нетърпение какво ще измислят.Нали си имаме умна министърка. Simple Smile

# 601
Права си. Чакам с нетърпение какво ще измислят.Нали си имаме умна министърка. Simple Smile

LaughingМного е...умна Mask

# 602
# 603
  • SF
Тези плексигласи ще действат като лупа. Трябва да им сложат и перденца поне в началото, докато вятърът и пясъкът не ги направят непрозрачни.
На мен в съблекалня не ми се изкарва курорта.
Ако отворят Витоша, ще хвана тен на поляните на Витоша. Ако не я отворят - на балкона. Но да ходя на море и да си пръскам чашата с кока-колата с дизенфектант, не виждам смисъл.

# 604
  • Варна
Така е , но реално за да решим какво да правим трябва да видим как ще се развият нещата следващите 1 - 2 - 3 месеца .А и остават други въпроси - кой ще се осмели и ще иска да ходи?
Ще възникнат много въпроси със застраховките , какво става ако турист се зарази в хотел , вече почнаха да се съдят заболели по круизи , ски курорти  .........  Толкова много въпроси има пред летния морски туризъм , че все си мисля я за Фичоза , я за коритото на балкона 

# 605
  • SF
Вчера слушах препоръки за хотелите. Ако аз бях хотелиер, нямаше да си отворя хотела. Това означава дезинфекция на всяка една чашка и лъжичка, която барманът ще ви подаде с дезинфекцирани ръкавици, за да я поемете от него и да я сложите в устата си.
Това означава да се поддържа хигиена като в операционна. Ще трябва персонал от хигиенистки, които по цял ден да пръскат всичко с белина и спирт. От тях може персонал и гости на хотела да развият жестоки алергии.
Не бих искала лозе на баир.
Остава затворено, без приходи, но и без идиотски разходи и рискове.
Който кихне, защото се е родил с кофти лигавица, ще обвини хотела, че го е разкихал.

# 606
# 607
  • SF
Вчера гледах по телевизията някакво сдружение на собствениците на малките ресторантчета. Хората са затворили и нямат доходи. Много е тъжно и се впечатлявам от кадри на празни маси, прибрани столове.

Искат да отворят при съответните мерки за сигурност - хората да стоят през 2 метра, през 2 маси.
Но, какъв е смисълът от това? Това са места, на които хората се срещат, за да общуват, за да се видят, да изкарат време заедно.
Освен, че ще създадат предпоставки за събиране, ще сервират с лопати за риене на сняг, ще се пие кафе сред дезинфектанти и белина, не виждам какво ще ми донесе лично на мене едно такова прекарване на час-час и половина в бар.

Аз и мъжа ми или сестра ми няма да излезем от нас, където си пием кафето само двамата, за да отидем сами на бар. За да си направим среща с приятели, те трябва да бъдат през 2 маси и да си викаме. И ако има още една такава компания през други 2 маси, няма да е много приятно.
Това са социални места, на които се общува по друг начин. Никой не ходи на бар, за да стои на разстояние.
Със сервитьорите трябва да си общуваме със знаци.
Или поне така е според препоръките за дистанция от метър и половина. Трябва да си разменяме чинийки, чашки, пари... Извинявайте, но не ги знам какви са тези мерки за безопасност, които ще ме дистанцират от персонала, а и персонала от мене и още 100 клиента като мене.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 11:53 от Esmee

# 608
  • ВАРНА
Чувате ли какви глупости говори Ангелкова в Здравей България?
Казва подготовка от 15 юни и отваряне от началото на юли на морските хотели... Евентуално.
Не й вярвам.

Отварят ги средата на юни за българи.   Чужденци от Западна Европа и Израел няма да има до 1 септември.
  Евентуално румънци и евреи  през септември.

В отговор на поста ти отпреди две стр.  
- В Германия  вече махнаха  надписите стойте в къщи всички германски телевизии....
доста от ограниченията в Германия - Австрия  падат от 27 април и почти всички от 4 май....
даже възобновяват футболната бундеслига без публика от 10 май.
За сметка на това границите ще са им заключени до 1 септември.

ЕДИТ 12.53 часа 25 април -  Бойко Борисов във Фейсбук онлайн излъчване -  обмисляме смъкване на извънредното положение до 10-тина дни! 
  -  Първо от 27 или 28 април падат забраните за раходки в парка и морската градина във Варна и Бургас!
Обмисляме да разрешим отваряне на малките хотелчета след Гергьовден -  евентуално  7 май  - с много строги санитарни изисквания!

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 12:53 от Варненец

# 609
  • В.Търново
Защо ББ рязко се обърна?!Оня ден удряше по масата и каза,че ако отвори хотели и ресторанти ще станат на болници и че ще отпуснат мерките като измислят лекарство и ваксина?Дали е повлияно от масовото негодуване или си следва интересите?
Нещата са много динамични и наистина, до средата на юни  не се знае какво ще стане.

# 610
  • SF
Тези строги санитарни изисквания са толкова субективни, че...
Какъв е смисълът да отворят малките хотелчета, а не и огромните?
Без чужденци едва ли ще се препълнят. Ще може да се спазва и някаква дистанция.

# 611
Защо ББ рязко се обърна?!Оня ден удряше по масата и каза,че ако отвори хотели и ресторанти ще станат на болници и че ще отпуснат мерките като измислят лекарство и ваксина?Дали е повлияно от масовото негодуване или си следва интересите?
Нещата са много динамични и наистина, до средата на юни  не се знае какво ще стане.
Или са усвоени парите, които следваше да се усвоят, или е изникнала пречка за усвояването им и вече няма смисъл, или мерките тук са имитация на западните и щом там облекчават, тук правят същото. И преди съм споменавала, че човек трябва да есе или много наивен, или много глупав, или и двете, ако вярва, че мерките за запазване на здравето и живота на простолюдието.

# 612
  • Варна
Големите хотели губят, ако не се запълни капацитета. Имат повече разходи. Здравето си го пазете сами, не очаквайте превенция от мутряги и олигарси. Интересува ги само печалбата.
Many is the power...

# 613
  • София
Не е само в България, нашите роднини днес обясняват че при тях се говори дали да не отворят училищата във Франция до месец... Направо явно има голям напън отвсякъде, бизнес, туристически бранш, авиокомпании, ресторанти, спорт, всички са ужасно засегнати. Правителствата колко ще издържат да плащат за болнични и безработица? и друга песен вече се пее. Особено при нас.

# 614
  • SF
Големите хотели губят, ако не се запълни капацитета. Имат повече разходи. Здравето си го пазете сами, не очаквайте превенция от мутряги и олигарси. Интересува ги само печалбата.
Many is the power...

Да имат право да бъдат отворени, а е ясно, че и малките, и средните и големите ще губят, ако нямат достатъчно гости.
Много хора от града нямат вили на село и си стоят в апартаментите. Като отворят малките хотелчета, погледнати от Космоса, ще бъдем като мравки в мравуняк - тази седмица до Велинград, другата до Триград, третата в Копривщица...

Ресторантите трябва да останат затворени, защото те са предпоставка хората да се събират. Обмислят как да забранят да стоят на една пейка, а на една маса, няма да е по-подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт