На море в България 2020 г.! - 1

• 46 294
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Борисов уточни и друго- разхлабване, след август. Ако чакаме и българи да измислят лекарство или ваксина, няма да доживея.😁
Първо бяха няколко седмици, сега станаха няколко месеца, а после ще стигнат няколко години и накрая ще свикнем. И всичкото това заради някакъв си кашличко, да ве!

# 586
  • гр.София
На море, мислим да ходим. Естествено, ако разрешат пътуванията и хотелчето ни работи.
Капарирали сме в малък, семеен хотел, който отдава само три апартамента и четири студия. На брега на морето, оборудвани с пълно кухненско обурудване.
Не ми трябват чуждестранни туристи и нощни клубове.
Бъдете здрави!

Къде се намира това хотелче?

# 587
  • В.Търново
Чувате ли какви глупости говори Ангелкова в Здравей България?
Казва подготовка от 15 юни и отваряне от началото на юли на морските хотели... Евентуално.
Не й вярвам.

# 588
  • Sofia
Чувате ли какви глупости говори Ангелкова в Здравей България?
Не гледам, може ли кратко инфо?

# 589
  • В.Търново
Редактирах горния пост.
И да допълня. Нямало основание за искането на оставката й. Те мислили и работели за хората. Дефакто... Нищо ново не каза, освен, което редактирах горе поста. Това го каза накрая като я попитаха кога евентуално ще започне сезона, питали хората.Замазани приказки.

# 590
  • Сф
Благодаря, че разказа за Ангелкова, че нищо конкретно като мярка към бранша не е казала все още.Не чух сутринта, но мм каза че чул
някой казал да забравим за почивки това лято.А,  германския външен министър, на видеоконференция на ЕС, заради събирането на много хора на едно.Не успявам да копна линка.Даже чакат и втора вълна там.Не вярвам членките на ЕС да имат мерки, а ние на плаж или хижа.
Някой пусна и линка за отлагането на Октобърфест.
Да не говорим, че пуснат ли сезона, дори само за нас, появи ли се и един единствен случай и край.Което не е никак невороятно, защото виждаме какво става по болници, хем там се пазят.Ето сутринта научих че в нашето ДКЦ има заразен лл, а бяха взели мерки.

# 591
Благодаря, че разказа за Ангелкова, че нищо конкретно като мярка към бранша не е казала все още.Не чух сутринта, но мм каза че чул
някой казал да забравим за почивки това лято.А,  германския външен министър, на видеоконференция на ЕС, заради събирането на много хора на едно.Не успявам да копна линка.Даже чакат и втора вълна там.Не вярвам членките на ЕС да имат мерки, а ние на плаж или хижа.
Някой пусна и линка за отлагането на Октобърфест.
Да не говорим, че пуснат ли сезона, дори само за нас, появи ли се и един единствен случай и край.Което не е никак невороятно, защото виждаме какво става по болници, хем там се пазят.Ето сутринта научих че в нашето ДКЦ има заразен лл, а бяха взели мерки.
Аз изгледах интервюто с Ангелокова и да ви кажа, че тя е много права за много от нещата които спомена.
Някакви си асоцииации, но не всички, искат от МТ със закон да гарантира ваучерите, които те ще издават, т.е. пак с държавни пари - нашите. При това, да имат възможност тези ваучери да се издават не по-рано от 12 месеца. Значи от една страна като клиенти да си чакаме парите, някога да ни се възстановят, а от други ние да ги гарантираме тези пари. Е, малко на наглички!  МТ не е съгласно само исканията на бранша да се удоволетворяват, а да се търси баланс, защото и потребителите имат права. Освен това искат безлихвени заеми, за да връщат парите на туристите. Еми е това беше обяснено, че вече има такава възможност. Да си кандидатстват за безлихвен заем и да си изчистват задълженията. Тези пък от асоциациите, обясняват, че не можело така както е записано до 1 месец след ИП да връщат парите, а да сме били чакали поне 12 месеца, те да завъртят парите и чак тогава. Така че, нека не сочим с пръст само Ангелкова.
Също така им се обясни, че в най-скоро време ще имат възможност да кандидатстват за безвъзмездна помощ от ЕС, чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" на Министерство на икономиката, посредством която, също ще могат да си възстановят бизнеса и да се разплащат с клиентите си. Това ще важи за всички участници в туризма: ТА, ТО, хотели, ресторанти, транспрот, екскурзоводи и т.н.
Може би искат да им подарим тези пари и ние да пием една студена вода, както впрочем най-вероятно ще стане.

А като четем в "белите държави" как се разхлабват мерките, е добре да четем до края, защото уж Чехия разхлабва мерките, но иска удължаване на ИП до 25 май!

# 592
  • Варна
Ангелакова предлага концесионерите да не плащат държавни такси и данъци. Но да ползват цялата плажна ивица, срещу символична цена на чадър. Тази мантра я говореше и преди с такси над 10лв. За простосмъртния плажуващ няма привилегии. Ще ползвам мръсен шезлонг и чадър. Крайно време е тези министерства да не се ръководят онлайн, а да се посетят турист.области. Миналото лято не можеха да разграничат дюни и плаж. Работели по скици и кадастър....

# 593
Днес звънях на Сънито. Искам да си анулирам резервацията за 30 август. Те ми обясняват ама вашият хотел започва работа на 1 юни. Ма госпожо ако иска и сега да работи аз на море няма да ходя. Та итговорът беше че ще вудят до тогава какво ще е положението и или ще ми върнат 50% от капарото или ваучер.

# 594
  • Сф
Migles, Направо им пиши че си искаш 50% от двпозита както е по договор( виж си го, но и аз съм през тях)и посочи сметка на титуляра.До 7 дни трябва да върнат.Аз така направих, иначе дъра бъра, не ме интересува.Ваучер за бъдеще, изместване за септ.- както ми предложиха, хич не ме устройва.Даже файла им е общ- ковид19 и го пращат на всички да размислят.Има го и във фейса им май.Та аз си пратих данните и нямах обратен мейл.Затова звъннах, свързаха ме с който отговаря за хотела ни и потвърдиха, че ми обработват анулацията и ще ми върнат 50%.до 7 дни.Ще проверявам другата седмица.В крайна сметка, да си дърпат откъдето искат пари и без това им правим голям  подарък с другите 50% не са 50,100 лв.
Айвабг, ти звъня ли на Сънито, чакаше реакция по анулиране на резервация.?
С мен бяха любезни, но в крайна сметка това си е договор и без кови мога да го разваля и без да се обяснявам.Няма как да откажат или влизаме в съвсем други параметри.

# 595
Migles, Направо им пиши че си искаш 50% от двпозита както е по договор( виж си го, но и аз съм през тях)и посочи сметка на титуляра.До 7 дни трябва да върнат.Аз така направих, иначе дъра бъра, не ме интересува.Ваучер за бъдеще, изместване за септ.- както ми предложиха, хич не ме устройва.Даже файла им е общ- ковид19 и го пращат на всички да размислят.Има го и във фейса им май.Та аз си пратих данните и нямах обратен мейл.Затова звъннах, свързаха ме с който отговаря за хотела ни и потвърдиха, че ми обработват анулацията и ще ми върнат 50%.до 7 дни.Ще проверявам другата седмица.В крайна сметка, да си дърпат откъдето искат пари и без това им правим голям  подарък с другите 50% не са 50,100 лв.
Айвабг, ти звъня ли на Сънито, чакаше реакция по анулиране на резервация.?
С мен бяха любезни, но в крайна сметка това си е договор и без кови мога да го разваля и без да се обяснявам.Няма как да откажат или влизаме в съвсем други параметри.
Благодаря за насоката. Те ми казаха че трябва писменно да изпратя исканията си че специялна комисия ги разглеждала( Боже мой). Аз ги бях прежалила 860 лева ама ако върнат половината ще е добре.

# 596
  • В.Търново
Marsela 17, права си.Аз не искам така да живея.Спазвам мерките, защото така ми е наредено.Но не знам до кога.В началото беше страха, сега ми се отвориха очите.

Какви 50%?Мен не ме устройват 50%.Не по моя вина ще се откажа от морето.Не е вината и на агенциите.Обаче ....
Със сигурност този скапан вирус ще го има дълго време.Трябва да се нагодят така нещата, че да живеем с него, да живеем, а не да се крием като мишки, защото ни чака нова вълна на есен. Предполагам, че и следващата 2021г ще е така.Просто се подгответе психически.Дано съм лош пророк!
Аз все още изчаквам.Ще изчакам до 6 май, нали тогава ще има нов Европейски съвет да решават какво ще правят.Тогава ще се разбере.Извънредните мерки ще ги продължат.Това е сигурно, но дано ги отпуснат малко.

Къде е коментара на Marsela 17 ??? Беше преди моя.

# 597
как са плажовете на Св. Влас?

# 598
  • В.Търново
как са плажовете на Св. Влас?
В смисъл?Дали са хубави, дълбоки, големи, малки?
Ами добре са.Стават за плаж.Стига да има море на лято. Grinning

# 599

А това е идеята на италианците за клетки на плажовете.

Laughing Laughing
Това за нашето черноморие е абсолютно неприложимо!

Още при първата лятна буря, всички пласмасарии ще нейде попилени. Щом морето беше влязло (преди 4/5г) в ресторантите на Оазис-счупени бяха витрините, където сградите са толкова навътре, смятайте на тези плексигласи каква ще е съдбата..

Да не споменавам поддръжката..

Общи условия

Активация на акаунт