На море в България 2020 г.! - 1

• 46 300
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
И аз никъде не намирам подобна информация. Туризмът не е важно перо за тези страни, само за Швейцария донякъде може би, но още толкова много месеци ме съмнява. Ако не бъркам в момента май все още има полети до Германия, т.е. не са затворили границата си, едва ли ще го направят за месеци напред. Щото това са си 4 месеца и нещо до Септември, а са минали само месец и половина от карантините.
Някакси не мога да си представя карантина за 6 месеца. Вярно че е половинчата и проформа при нас в България, но в другите държави масово си е нормална карантина. МОже би и при нас трябваше да се приложи една нормална карантина за месец, спират се всички фирми, всички градове се блокират и всички си седим по домовете, спират се полетите, и така за месец. Всеки си седи у дома и не се шляе през КПП-тата като муха без глава. Ама нашите нали са все тарикати, затова и карантината ни е тарикатска, едните си седят вкъщи, а другите ходят на почивки по Великден.

# 571
  • There I was on a July morning
В тази статия пише нещо подобно.
https://www.dw.com/bg/заради-коронавирус-забравете-за-лятна-почи … -света/a-53214250
Хич не е оптимистично, но.. горе-долу такива са и моите очаквания за това лято.

Цитат
"Тази година няма да има нормален летен сезон с пълни плажове и пълни хижи в планините. Това би било безотговорно. Още повече, че големите събирания са забранени до края на август", заяви тази седмица германският външен министър Хайко Маас по време на видеоконференция с колегите си от Австрия, Швейцария, Люксембург и Лихтенщайн, пише германският новинарски сайт rp-online.de.

# 572
  • В.Търново
Китайски роботи ще помагат на туристите в български хотели и ресторанти още това лято (видео)   Open MouthSweat Smile

https://bgtourism.bg/230420209-kitaiski-robot/?fbclid=IwAR3NeW_Y … 9eB7_dK49EKVNBMVM

А това е идеята на италианците за клетки на плажовете.

# 573
  • Варна
А това е идеята на италианците за клетки на плажовете.
Скрит текст:
Много добре изглеждат тези клетки, добра идея. Малко може да става като парник в тези ограждения, но бива. Чудя се обаче, колко често ще се дезинфекцират тези клетки и шезлонгите в тях, може би по 2 пъти на ден? Или направо на чадъра да сложат отгоре по една или дори няколко дюзи като онези за мъгла, само че да ръсят хлор и други дезинфектанти върху плажуващите, хем и самите плажуващи ще бъдат дезинфекцирани Simple Smile.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:14 от Не се сърди, човече

# 574
  • В.Търново
То е ясно, че този вирус няма да се изчисти с 2-3 месеца извънредно положение, даже и половин година няма да му стигне.Така може да се влачим години наред.Аз не мисля да живея така занапред.Просто трябва да се приспособи населението на друг начин на живот.Но определено не искам да се лишавам от морето.Този сайт  bgtourism.bg  дава актуална информация. Simple Smile

# 575
Българският превод е непълен:
https://www.dw.com/en/coronavirus-in-germany-no-end-in-sight-for … ctions/a-53161907
Цитат
Germany issued a global travel warning in mid-March advising against non-essential travel abroad, particularly against travel for tourism purposes. The current warning has been extended to May 3, along with Germany's nationwide social-distancing measures.
Става въпрос за предупреждение, а не за забрана. И още:
Цитат
The German government will reevaluate the situation from week to week and any loosening of restrictions would need to be coordinated on a European level, Maas noted.
Демек, седмична преоценка на ситуацията.

Но наистина едва ли ще има  (много) чужди туристи това лято. Както писах и преди, най-вече застрахователите ще "регулират" пътуванията. Самите западняци едва ли ще рискуват да пътуват без застраховка. Техните туроператори и нашенските им контрагенти няма да ги пуснат без застраховка. Няма да се учудя да поискат застраховка и на хотелите, които ги настаняват + проверка на хигиенните условия и мерки.

Така, че гответе се за българско черноморско и евтино лято. Маски на плажа няма да има - те и сега са задължителни, но никой не проверява. Просто МВР няма ресурс за това. Скоро ще се принудят да отворят блокадите около областните градове. Ще подържат извънредното положение още някое време, за да имат алиби за нов вършен кредит и толкоз. Няма кой в тази криза да ви купува и опъва прозрачни палатки на плажа. До август ще се разпуснем съвсем. Все пак трябва някак да се компенсира хотелиерския бранш. В хотелите, на плажа и във водата на нашето мило моренце има толкова вируси, бактерии, коли-форми и прочее гадинки, че като нищо вземат да се сбият заедно срещу новодошлия китайски натрапник и вземат, че го гътнат. Laughing

# 576
  • софия
Аз съм от тези, които ще отидат на море , стига да е разрешено и хотела да работи..

# 577
Много ясно, само да отворят хотелите.

Че знае ли се ? Догодина Гейтс като ни чипира .... Grinning

# 578
# 579
  • ВАРНА
Това означава ли, че и в България ще е така и море ще видим през крив макарон?

Означава че ще има само български туристи по бг.черноморието до 1 август. 
А след първи август най-много само румънци и българи.

Сутринта имаше интервю с варненски хотелиер по телевизия Черно море - варненската  тв.
-  искали да махнат визите за турците и  молдовци че само на тях освен румънските се надяват да дойдат от чужденците това лято август - септември.

# 580
  • Варна
Как си представяте някой да пръсне пари за подобни съоръжения и да дезинфекцира хотела редовно? 😁
Отделно, стъкло или плексиглас на плажа ще ви причини топлинен удар.
Аз осъзнавам огромен риск от зараза. Живея на метри от морето. Но в някои коментари липсва разумна преценка.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 20:07 от Viviana91

# 581
  • ВАРНА
Ще имат достатъчно много време и свободно място в хотела и ресторанта да дезифекцират това лято...

- тъй че няма проблем да го правят....както и да разредят чадърите на плажа и масите в ресторанта през два метра .....

предвид че след 25 юни ще имат 10 до 15% макс. запълняемост и средата на юли и август максимума запълняемост ще е 40%.!

....място свободно бол навсякъде по морето и вътре в помещенията ще има!

# 582
  • There I was on a July morning
Не знам колко свободно място ще има по плажовете. То само местните да отидете събота и неделя на плажа и го запълвате. Wink
Аз ще чакам сводките от Черноморието от първите престрашили се съфорумци и тогава ще решавам дали да ходя и къде. Smile

# 583
  • Варна
Борисов уточни и друго- разхлабване, след август. Ако чакаме и българи да измислят лекарство или ваксина, няма да доживея.😁

# 584
  • близо до Кресненското дефиле
На море, мислим да ходим. Естествено, ако разрешат пътуванията и хотелчето ни работи.
Капарирали сме в малък, семеен хотел, който отдава само три апартамента и четири студия. На брега на морето, оборудвани с пълно кухненско обурудване.
Не ми трябват чуждестранни туристи и нощни клубове.
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт