На море в България 2020 г.! - 1

• 46 232
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • В.Търново

Това не ми харесва от статията...

Още при пристигане в хотела всеки турист ще трябва да попълват декларация за пътуване на собствен риск.

"Трябва да декларират, че са наясно с епидемиологичната обстановка в България, че знаят за чия сметка ще е евентуално лечение, ако нещо се случи, както и ако бъдат принудени да стоят под карантина, ако съответният хотел се карантинира".

# 676
За някои от нещата съм съгласен (подписване на декларация) за други не.

# 677
Цитат
Трябва да декларират, че са наясно с епидемиологичната обстановка в България, че знаят за чия сметка ще е евентуално лечение, ако нещо се случи, както и ако бъдат принудени да стоят под карантина, ако съответният хотел се карантинира
Това е просто глупаво, защото е нищожно от правна гледна точка. Не може да се оневинява един или да се вменява вина на друг без доказателства за невинност или виновност. Ако турист си зарази и трябва да стои под карантина е най-лекия вариант. Ами, ако се разболее или дори (не дай Боже) умре, какво? Той си поема разходите? Ами, ако има здравна застраховка - вменяваме вина на застрахователя ли?

Това е опит за прехвърляне на топката към туристите, но топката ще падне в двора на хотела. Еле, пък ако се натресат на чуждоземски застраховател. Бедна им е фантазията...

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 15:42 от Leo...

# 678
  • В.Търново
За някои от нещата съм съгласен (подписване на декларация) за други не.
За декларацията може да си съгласен, ако си хотелиер.Защото при подписване на декларация като турист се съгласяваш при карантина на хотела да си на собствени разноски там още 14 дена.Ако нощувката за двойна стая е 200-300лв ще можеш ли да поемеш тези разноски?
Другото което е, най-вероятно ще искат всеки да си е направил тест преди почивката, може би PCR .Ако едно семейство е от 4 човека, това са 400-500лв допълнителни разходи към почивката.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 16:29 от Русалка_1

# 679
За теста мога да се съглася, защото все пак дава и на мен като гост известна сигурност, че другите гости не са заразени към този момент (до колкото е възможно). Но определено нямам желание и възможност да платя почивката х3 и това е нещо, което би ме спряло да отида. В същото време разбирам и хотелиерите, които при карантина си блокират хотела за 14 дни на техни разноски и дори при един такъв случай няма да им излезе сезона вообще. Мисля, всичко ще доведе до замитане на случайте под килима. Имам резервация за Мирамар края на август и още не смятам да я отменям, но в никакъв случай не го изключвам.

# 680
  • Варна
PCR тестовете са добро нещо, но не са гаранция че нещо няма да се появи през времето което сте а почивка. Самият разход за тестовете не е проблем, ако си решил да почиваш едва ли ще те спрат някакви 400-500лв., не е нещо особено. По-скоро пролема го виждам във времето, т.е. ако се наложи да останеш едни 14 дни допълнително, малко са хората които могат да си позволят да отидат на почивка за 2 седмици например и после да останат още 2 седмици, коеот ще е цял месец. Ние едвам успяваме да се освободим за по 2 седмици всяко лято за почивка, нямам идея как ще останем извън работите си с ММ за цял месец. Или трябва да си носим лаптопите, като застраховка с нас по хотелите, че да можем да работим поне донякъде дистанционно ако се случи, или никак не го виждам.

# 681
PCR тестовете са добро нещо, но не са гаранция че нещо няма да се появи през времето което сте а почивка. Самият разход за тестовете не е проблем, ако си решил да почиваш едва ли ще те спрат някакви 400-500лв., не е нещо особено.

Завиждам на стандарта Ви на живот, щом 400-500 лева отгоре не Ви се струват нещо особено. Само,че за повечето от нас,тази сума дадена над предвидената за почивка,е доста сериозен разход. Да не говорим,че има хора,които толкова могат да отделят за цялата си почивка...

# 682
Нито смятам да се тествам, нито възнамерявам да стоя под карантина в нечий хотел за своя сметка, нито искам да си гърмя отпуската. Ако условията във ваканционните апартаменти са като в хотелите, тая ваканция ще да е на вилата на семейството на съпруга ми. Интересно ми е дали тия правила ще важат и за хората в командировка, настанени в градските хотели. Недомислена работа!

# 683
  • В.Търново
Нито смятам да се тествам, нито възнамерявам да стоя под карантина в нечий хотел за своя сметка, нито искам да си гърмя отпуската. Ако условията във ваканционните апартаменти са като в хотелите, тая ваканция ще да е на вилата на семейството на съпруга ми. Интересно ми е дали тия правила ще важат и за хората в командировка, настанени в градските хотели. Недомислена работа!
Съгласна съм с теб.Аз също нямам 400-500лв излишни.При тези условия ще анулирам.Изчаквам все още.
Някаква недомислица още излезе.

Мерките срещу коронавируса влизат в закон, за да останат след извънредното положение
https://news.lex.bg/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-% … UEy_WRcRcDf9ycLX4
Малко по малко се случват нещата, които се предвиждаха при новия световен ред.

# 684
Абе добре започват с рекламата на родното черноморие Smile

Приятелка работи в комплекс, който ще отдава апартамемтите/студиата под наем, вместо на хотелски начала, за да избегнат драмите с карантината и други изисквания и предполагам, при възможност, повечето ще се насочат към такъв вариант.

# 685
   Мерките срещу коронавируса влизат в закон, за да останат след извънредното положение
Споко, няма да мине номера. Вече не. Дори да гласуват такъв закон, дори президента да не наложи вето и да мине, ще последват конфликти на КПП-тата, в парковете и дори по улиците и в крайна сметка ще премахнат извънредните мерки. Нищо чудно дори да направят и провокации с големи групи хора, нарочно движеще се заедно. Милицията няма да посмее да се намеси силово, защото всичкото видео ще се качва в паяжината. А и избори се задават...

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 18:23 от Leo...

# 686
Те да отменят ИП, пък законът им няма да мине. Ако КС не обяви закона им за противоконституционнен, следващо НС може да го отмени.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 18:38 от +-123

# 687
  • София
В БТВ новините ще говорят за туристическия сезон. Хотелите отваряли на 1 юли, при какви мерки ще кажат сега. В Турция отпадат ол инклузивите, сигурно и тук ще е така.

# 688
  • Варна
Ако няма наплив на старта, цените ще паднат. Дано българите го проумеят!

# 689
А пък по Нова казаха за плажове без тАкси, за да се спаси туристическия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт