Прахосмукачка робот- 19

• 67 141
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Добър вечер!
Има ли някой с робот от Топ шоп?
Сдобих се с такъв робот, но нямам книжка с инструкция.
Бих помолила ако някой има желание да направи няколко снимки на своята такава книжка.
Благодаря предварително!

# 631
Робот Xiaomi евентуално от къде? Консумативи, резервни части също от къде взимате?

# 632
  • София
Робот Xiaomi евентуално от къде? Консумативи, резервни части също от къде взимате?
от Aliexpress

# 633
  • Русе

От Алиекспрес

# 634
Заради цента ли от Алиекспрес или има и друга причина. Защото гледам Vacuum mop pro в момента, че е намален уж в емаг (100лв по-скъп от алито) и се чудя, ако го поръчваме дали си заслужава чакането и риска с поръчка от алиекспрес. Гаранция имат ли от там, всички поръчки от ЕС ли гарантирано не минават митница или го има и този вариант?

# 635
Здравейте! Моля за някаква идея по един проблем - от около година ползвам Шайомито 1-ва генерация, без особени проблеми досега, много съм доволна. От няколко дни обаче, като вляза в приложението, съответно в регистрираното устройство, започва да го търси и запецва, не го  намира. Съответно не мога никаква команда да направя, а и спря да стартира чистенето в указания ежедневен час за чистене. Премахнах устройството от приложението с надеждата просто да го добавя отново, но уви - сканира и не го намира. Всичко е ОК откъм wifi,  машинката си работи с ръчно натискане, но през приложението - нищо. Някакви идеи?

# 636
Marsian, значи, човече....отвори ми толкова работа, че дори не подозираш. От чудене между две роботчета, сега се чудя между три Simple Smile) Благодаря за насоката към Conga 5090. Наистина доста мощна. Не намерих много мнения за нея. Ей, до ден трябва да се реши тази одисея, помагайте:
1. Roomba 976
2. Xiaomi Roborock S5 Max
3. CONGA 5090
И наистина нямам предпочитания към някоя от тях, а трябва да взема решение. Толкова нерешителна никога не съм била Simple Smile Кола да си купувах, по-бързо щях да я избера:)

Чуденката ти наистина е голяма! 😁
Аз мога да дам съвет единствено като споделя аз как направих моя избор. И аз в началото се чудех м/у тези три марки. За мен плюса на irobot е ,че не ти се налага да чистиш четките, което за хора които нямат времето, желанието или възможността да се занимават с тази манипулация е голям плюс. Само изхвърляш контейнера. Но цените са ненужно високи според мен. А и по-евтините модели са хаотични. Бях определила граница 800лв не повече. Нищо че имаме възможност и за повече пари да дадем.
Xiaomi - не са хаотични, бюджетните им модели са с прилична всмукателна мощност, четката им е подвижна т.е винаги има досег с пода, по- пъвгави са от другите ( по- бързи. Сравнявам xiaomi 1C и conga 3290 ) консумативи се намират лесно, сервиз вече има. Имат функция за миене, справят се, но на мен парцалчето не ми харесва. Някои от моделите имат помпа с моторче. Примерно 1С което ползваме, контейнера за водата е с помпа и пуска вода само тази помпа. Спре ли да работи самия робот контейнера няма да капе.
Cecotec Conga - Пак добра всмукателна мощност на всеки модел от 3090  нагоре.
Три степени на мокрене като първа степен е гравитачно, а другите две са с мотор. Комбиниран контейнер за сухо и мокро. Някой модели са с два отделни контейнера + комбинирания. Имаш всички екстри зоново почистване, спирала, забранени зони, 5 бр карти който може да запамети + не знам колко плана към всяка карта ( май бяха 10)
Има добълнителен вид миене ( scrubbing ) което и натежа при мен за да избера този модел робот. Сега съм с 3290 ако се наложи да го сменям пак ще е с конга но най- много 4090. 5090 е много мощен модел да, но не виждам смисъл от тази мощност след като машинката минава всеки ден и боклук при нея не остава. Всичко което написах до тук е лично мое мнение и далеч не е всичко и за трите марки. Всяка си има нейните плюсове и минуси които са индивидуални за всеки човек. И трите са добри според мен трябва да прецениш коя екстра на теб ще ти е нужна.
Дявола се крие в детайлите както се казва.

# 637
  • София
Заради цента ли от Алиекспрес или има и друга причина. Защото гледам Vacuum mop pro в момента, че е намален уж в емаг (100лв по-скъп от алито) и се чудя, ако го поръчваме дали си заслужава чакането и риска с поръчка от алиекспрес. Гаранция имат ли от там, всички поръчки от ЕС ли гарантирано не минават митница или го има и този вариант?
От Ali се поръчва главно заради цената, разбира се. Аз също се двомях от къде да поръчам, но предпочетох по-ниска цена. Ако не Ви притесняват 100 лева си я поръчайте от Емаг.
Но ако все пак предпочетете поръчка от Ali - прахосмукачката идва от европейски склад директно на Вашият адрес без да минава митница. Прочетете условията за гаранция. При мен е 3 години. Ако повредата е в част, която потребителя сам може да отстрани Ви изпращат направо нова част. Ако повредата трябва да бъде отстранена в сервиз, робота се изпраща към такъв в европа за ваша сметка, но пък връщането е за тяхна.
Просто преценете кой вариант е подходящ според Вашето разбиране и спокойствие Simple Smile

# 638

Аз лично изобщо не бих се занимавала с Алито за 100 лв разлика .

# 639
  • Пловдив
Marsian, значи, човече....отвори ми толкова работа, че дори не подозираш. От чудене между две роботчета, сега се чудя между три Simple Smile) Благодаря за насоката към Conga 5090. Наистина доста мощна. Не намерих много мнения за нея. Ей, до ден трябва да се реши тази одисея, помагайте:
1. Roomba 976
2. Xiaomi Roborock S5 Max
3. CONGA 5090
И наистина нямам предпочитания към някоя от тях, а трябва да взема решение. Толкова нерешителна никога не съм била Simple Smile Кола да си купувах, по-бързо щях да я избера:)

Чуденката ти наистина е голяма! 😁
Аз мога да дам съвет единствено като споделя аз как направих моя избор. И аз в началото се чудех м/у тези три марки. За мен плюса на irobot е ,че не ти се налага да чистиш четките, което за хора които нямат времето, желанието или възможността да се занимават с тази манипулация е голям плюс. Само изхвърляш контейнера. Но цените са ненужно високи според мен. А и по-евтините модели са хаотични. Бях определила граница 800лв не повече. Нищо че имаме възможност и за повече пари да дадем.
Xiaomi - не са хаотични, бюджетните им модели са с прилична всмукателна мощност, четката им е подвижна т.е винаги има досег с пода, по- пъвгави са от другите ( по- бързи. Сравнявам xiaomi 1C и conga 3290 ) консумативи се намират лесно, сервиз вече има. Имат функция за миене, справят се, но на мен парцалчето не ми харесва. Някои от моделите имат помпа с моторче. Примерно 1С което ползваме, контейнера за водата е с помпа и пуска вода само тази помпа. Спре ли да работи самия робот контейнера няма да капе.
Cecotec Conga - Пак добра всмукателна мощност на всеки модел от 3090  нагоре.
Три степени на мокрене като първа степен е гравитачно, а другите две са с мотор. Комбиниран контейнер за сухо и мокро. Някой модели са с два отделни контейнера + комбинирания. Имаш всички екстри зоново почистване, спирала, забранени зони, 5 бр карти който може да запамети + не знам колко плана към всяка карта ( май бяха 10)
Има добълнителен вид миене ( scrubbing ) което и натежа при мен за да избера този модел робот. Сега съм с 3290 ако се наложи да го сменям пак ще е с конга но най- много 4090. 5090 е много мощен модел да, но не виждам смисъл от тази мощност след като машинката минава всеки ден и боклук при нея не остава. Всичко което написах до тук е лично мое мнение и далеч не е всичко и за трите марки. Всяка си има нейните плюсове и минуси които са индивидуални за всеки човек. И трите са добри според мен трябва да прецениш коя екстра на теб ще ти е нужна.
Дявола се крие в детайлите както се казва.

Desislava Rangelova, Благодаря е най-малкото, което искам да напиша!!! "Наклонихте" мислите ми в детайли, които наистина уж бяха много важни за мен, но така написано от Вас....размиха се и други неща станаха приоритетни. Благодаря от сърце!

# 640
  • София

Аз лично изобщо не бих се занимавала с Алито за 100 лв разлика .
Да, за 100 лв. не знам до колко има смисъл. При мен разликата беше 450 лв. Simple Smile

# 641
  • софия
Никой ли няма да ми отговори?

може ли снимка на рошавате пътечки ?

# 642
Kriva_niva  За нищо. Радвам се че успях да помогна.

# 643
  • Варна
Здравейте, налагало ли ви се е да купувате нова зарядна база за прахосмукачка irobot, и от къде? На моята е изгорял преобразователя към кабела.

# 644
  • София
Здравейте, налагало ли ви се е да купувате нова зарядна база за прахосмукачка irobot, и от къде? На моята е изгорял преобразователя към кабела.

За щастие не ми се е налагало, но ето тук има:
https://www.myrobotcenter.eu/en/irobot-roomba-power-supply-charging-station
Може да питате и в някой от българските представители, може и да я предлагат на същата цена.
П.п намерих я и в Алиекспрес, но аз лично не бих рискувала да си я взема от там.

Общи условия

Активация на акаунт