Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 108 162
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Ама тези серии са ужасни. Само мъка и страдание. Днес много ми хареса монолога на Рейхан в края на серията. Беше точно в десетката, за което евалата на сценариста. Много силен! В тази серия Рейхан пак показа, че не е просто селско момиче и може да се защитава. Много ми допада, когато и дават възможност сценаристите да го прави. Иначе сериите са много тежки. Всичко очкавах, но уви ... браво за попадението на сценаристите. Страхотни серии, страхотна музика, страхотна игра на всеки един.

Йозге-то Heart с изправената коса е изключително красиво момиче. Рейхан е събирателен образ за желаните дъщеря, съпруга, приятел, майка. В днешно време добродетелите са на заден план за съжаление. Консуматорското ни поведение до такава степен се е изострило, че вируса сега ни го напомня с пълна сила.

Страхотна игра!

# 511
Днес Рейхан преподаде малък урок на Джемре - монологът й наистина беше превъзходен. Лекция за това какво е истинска любов и на какво си готов за любимия човек. За съжаление Джемре не може да я разбере, защото тя наистина е зла, а и има криворазбрано разбиране за същността на това чувство. Според мен тя не обича истински Емир, а за нея той и това да е с него е просто фикс-идея.
Милото Зейнепче - Джавидан отново я плаши, тая кобра няма спирка. Добре, че все пак Емир обича детето, иначе горко й.
Емир така влезе в гневен режим, че се чудя кога и дали ще излезе от него. Днес направо ми стана жал за Рейхан, като й разхвърля нещата по пода и накрая й върна кърпичката.
И отново символика - как двамата гледаха в различни посоки. Дано поне да е за кратко.

# 512
Следващите серии са доста тежки, но и много силни като актьорска игра. Личи си мъката, както на Емир, така и на Рейхан... Освен това, колкото и да бягат един от друг, все се оказват на едно място. Не знам, но все ми се струва, че такава любов, колкото и добър актьор да си, няма как да се играе... А тяхната игра с очите... Нека не звучи наивно, но честно казано и от интервютата на актьорите, извън филма, пак ми се струва, че я гледа така.... А бившата приятелка на актьора, момичета, виждали ли сте я... Споделете мнение... Аз, направо се потресох днес като я видях.....

# 513
Angel87, не съм виждала бившата приятелка на Гьокберк, пък и не ме интересува. Важното е, че явно любовта се случва в момента за него и Йозге, поне така изглежда от сторитата и публикациите и на двамата в Instagram. Честно казано, дано да е истина, двамата много си отиват като двойка.

# 514
Elle Ganovska, и аз се надявям да са заедно и наистина това от сторитата им да не е просто за пред камерата, защото и според мен, много си отиват. А иначе, за бившата, просто предвид каква е тя, Йозге е доста различна, като визия и е много по-млада, та това се чудех, възможно ли е коренно да си смениш вкуса за жената до теб.. Но пак казвам, много са сладки и двамата, и би било страхотно да са заедно и в реалността. Simple Smile

# 515
На мен тези серии са ми ужасно мудни и досадни. Вярно, че е сапунка, но толкова да няма действие и комуникация - идва ми в повече.
Не знам какво толкова я превъзнасяте Рейхан - това е най-плоският и безличен образ в целия сериал. Не може в 21 век някоя си да ти каже да се разведеш и ти да се втурнеш през глава, без да мислиш, без да си задаваш въпроси, без да анализираш алтернативите. Тя е отличен пример за глупава и неука жена, която е манипулативна и лесна за шантажиране. Да си глупав и да си добър са различни неща все пак.
Сценарият доста издиша - къде останаха похитителите, как никой (дори Емир) не отиде в полицията, как така все едно не е било. Направо съм изумена... Интересно ми е доколко е преувеличено всичко като за филм и доколко в прослойки на турското общество животът е такъв.

# 516
Елмайра, моят пост специално се отнасяше до актьорите, а не до персонажите им. А колкото до сценария, съгласна съм, можеше да се сбие в 10 серии, а не в 30, леко е муден, ама така се правяр 175 серии на сезон... Колкото до Рейхан, скоро персонажът й ще се промени, решително ще се опълчи на онази нахална, самозабравила се ненормалница Джемре... Няма да издавам повече, яд ме е само, че не го направи по-рано. Яд ме е, че не повярва също така на мъжа, когото обича и който я обича... А и аз не разбирам едно, как е възможно жена, която не живее в имението да влиза навсякъде непоканена все едно е у тях си, да пипа чужди вещи и т. н. Това ли е днешният морал? На това ли учим днешните подрастващи жени?

# 517
Angel87, говоря общо за мненията за Рейхан, не визирах конкретно твоето.
И на мен ми е странно как тази Джемре си е като у тях, те чак и по нощите Joy

То да има интриги, ама да има и екшън Grinning

# 518
Елмайра, така е като цяло, на мен ми е странно също поведението на Рейхан, нищо, че й е първа връзка това. Пък да не говоря за "великата" приумица да я е срам собственият й мъж да я целува по бузата публично... Срамота, какво си позволява той.. Grinning И това ми е безумно странно, не че нещо ама сме в 21 век... Ама тук май пак издадох инфо за следващи серии... Grinning

# 519
Привет.
На мен тези серии са ми ужасно мудни и досадни. Вярно, че е сапунка, но толкова да няма действие и комуникация - идва ми в повече.
Не знам какво толкова я превъзнасяте Рейхан - това е най-плоският и безличен образ в целия сериал. Не може в 21 век някоя си да ти каже да се разведеш и ти да се втурнеш през глава, без да мислиш, без да си задаваш въпроси, без да анализираш алтернативите. Тя е отличен пример за глупава и неука жена, която е манипулативна и лесна за шантажиране. Да си глупав и да си добър са различни неща все пак.
Сценарият доста издиша - къде останаха похитителите, как никой (дори Емир) не отиде в полицията, как така все едно не е било. Направо съм изумена... Интересно ми е доколко е преувеличено всичко като за филм и доколко в прослойки на турското общество животът е такъв.
Елмайра, не съм съгласна с подчертания текст. Рейхан просто е съвестна и всеотдайна, не може да допусне да навреди на когото и да било. Емир беше в полицията, за да дава показания, но Рейхан не знае какво са говорили вътре, даже си мислеше, че е във връзка с "убийството". В това време Джемре отново я притискаше в коридора.

Две реплики от серията показват истинското състояние на героите.
Рейхан: "Ако погледите ни се засекат, няма да мога да те спася."
Емир: "Този гняв ще препуска из вените ми, докато съм жив. Ще те мразя с всяка клетка в тялото си. Няма да позволя очите ти да покосят гнева ми, защото той е единственото, което ме държи жив."
Ех, Емир, когато си гневен казваш силни думи, за които после се чудиш как да се извиниш. Докато не получи отговор на въпроса "ЗАЩО?", няма да се успокои. Но все пак я измъкна от ръцете на журналистите.
Нарин и Кемал проведоха много хубав разговор в тази серия.  Казаха си много истини: "Истинската любов никога не умира. Нито времето, нито разстоянието са в състояние да я унищожат."
Дано и пънчето Кемал Тархун чуе и запомни нещо от тях. Макар, че и той каза нещо хубаво: "Колко хора откриват истинската любов? Когато я откриеш, трябва да я цениш, да я пазиш и отстояваш."
C'est la vie - това е животът.
Да, Рейхан наби канчето на Джемре, но тя нищо не разбира от това, което й каза. С нейния птичи мозък, егоизъм и изпълнено със злоба сърце, въобще не познава това велико чувство любов, а още по-малко какво е това гордост. Е, г-жо Джавидан, доволна ли си сега, като гледаш любимия си син в това състояние?
Обикновено в турските дизита не дават веднага развод, а ги пращат при семееен терапевт. Щеше да е интересно тогава да ги видим какво ще правят влюбените гълъбчета. Ама нейсе, филм да става - така е решила СЦ.
Хубав ден от мен и бъдете здрави.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 08:39 от Ваня_С

# 520
А бившата приятелка на актьора, момичета, виждали ли сте я... Споделете мнение... Аз, направо се потресох днес като я видях.....
Е, че какво и е на жената, просто си личи, че е 19 години по-възрастна...В края на краищата, в различните периоди от живота си човек има нужда от различни неща. Било е, приключило е, между другото, в началото на снимките на втория сезон, сега е много щастливо влюбен в екранната си партньорка и тя в него, бившата също си има  нови приоритети, въобще животът продължава...

# 521
Елмайра, за подчертаното - явно може, във филмите, в които сценарист е Назмийе Йълмаз. Там тя коли и беси, актьорите пресъздават образите така, както са им дадени по сценарий, все пак това не е художествена самодейност.
Емир ходи в полицията да дава показания, след като Зафер беше подал жалба от негово име, докато той се опитваше да накара Рейхан да забрави преживяното. Точно това отиване там накара Рейхан окончателно да се поддаде на шантажа.
За това кой е глупав, неук и лесен за шантажиране - не можем да се поставим в обувките на някого, докато не се озовем в подобна ситуация. Все си мисля, че аз не съм глупачка, ама знам ли какво бих правила, ако ми се налага да спасявам любимия си човек. Дано не се случва да разбера...

# 522
Че са заедно, в това няма съмнение. Че Йозге Яъз напусна мениджъра си и в това няма съмнение. Че предстои фотосесия на Гьокберк Демирджи и това е ясно. Че бавиха уикенда малкия Емир също видяхме, даже майката на хлапето се постара да ни ориентира в картинката, да не би да се заблудим... Остава да видим дали няма да се върне красавицата и в третия сезон на сериала.

# 523
Елмайра, за подчертаното - явно може, във филмите, в които сценарист е Назмийе Йълмаз. Там тя коли и беси, актьорите пресъздават образите така, както са им дадени по сценарий, все пак това не е художествена самодейност.
Емир ходи в полицията да дава показания, след като Зафер беше подал жалба от негово име, докато той се опитваше да накара Рейхан да забрави преживяното. Точно това отиване там накара Рейхан окончателно да се поддаде на шантажа.
За това кой е глупав, неук и лесен за шантажиране - не можем да се поставим в обувките на някого, докато не се озовем в подобна ситуация. Все си мисля, че аз не съм глупачка, ама знам ли какво бих правила, ако ми се налага да спасявам любимия си човек. Дано не се случва да разбера...
Аз не анализирам, харесват ми актьорите, харесва ми всеотдайната им игра. Ясно е, че  в сапунките сценариите винаги са нелогични, защото отговарят на прекалено много условия, свързани с изискването за много серии. А тук има и изисквания за действията на героите. По държавен канал в Турция не могат да се целуват на публични места, но могат да издевателстват над безпомощен човек...специално дизитата много зависят от активността на турските зрители, а те са доста свирепи, не си падат много по любов и милувки.

# 524
Какво са "дизита"? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт