👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 675
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Честит празник! 🇧🇬

Дрийм изглеждате страхотни ❤

Wigzi всичко ще е наред. Най-важното, че е установено навреме и ще се следи.

Лемънс приятно изкарване на РД-то. Пази се, ако има подсмърчащи дечица, че днеска точно слушах един лекар, който говореше за грип и как се предава. Зрелите хора предавали до 5-тия ден от заразата, а малките деца до 10-тия. Не знам колко е вярно това, но все пак 🙄 Психясахме вече с тия грипове. Някой като киха, кашля около мен бягам надалече. 😁 Голяма параноя. А онзи ден се скъсах да търся антибактериален гел из магазините , но не намерих никъде. Явно е изкупено всичко що маски, гелове ...

Момичета вие мислите ли да купите кошничка за кола за бебето? Аз съм в чуденка още дали да купя за началото, тъй като с кола няма,да се движим толкова лятото предполагам, но като си заминем за Турция след септември за там ще ни трябва със сигурност. Масово май са удобни при изписване и за кратки разходки , или като трябва да се води по лекарски кабинети.

# 616
  • Варна
Мардина, Sparkling Heart. Аз имам кошница за кола, понеже количката ми е 3в1. Ще видим до каква степен ще я ползвам.

# 617
Wigzi предполагам, че все ще свърши работа, ако не с количката, то поне за колата ще си е необходимо предполагам.
Загледах ги оня ден в Комсед и Хиполенд. Видях, че има Cybex Aton и Maxi Cosi, а за моята количка точно такива са съвместими. Иска ми се сякаш да купя да си имам, макар че за начало много много няма да се возим в колата, но пък знам ли.
Около 240лв май им беше цената, ако ги намалят, когато има намаления от -20%  , -30% ще е идеално.

Мардина, Sparkling Heart. Аз имам кошница за кола, понеже количката ми е 3в1. Ще видим до каква степен ще я ползвам.

# 618
  • Варна
Погледни също и в Рая Тойс. Те са официални вносители на Сайбекс, въпреки че им мина намалението на Сайбекс, не се знае по Великден може да пуснат пак. Помисли добре дали ще я ползваш, щом няма да сте предимно с кола до Септември, Ще е поотраснало бебчето, а и не е хубаво да се държи доста време в нея. 🙃
Wigzi предполагам, че все ще свърши работа, ако не с количката, то поне за колата ще си е необходимо предполагам.
Загледах ги оня ден в Комсед и Хиполенд. Видях, че има Cybex Aton и Maxi Cosi, а за моята количка точно такива са съвместими. Иска ми се сякаш да купя да си имам, макар че за начало много много няма да се возим в колата, но пък знам ли.
Около 240лв май им беше цената, ако ги намалят, когато има намаления от -20%  , -30% ще е идеално.

# 619
  • Варна
Мардина и ние много се чудим за тоя Сайбекс Атон дали да го взимаме. Приятелка ще ми даде кош за кола Лорели, но няма да става да се ползва на количката и ММ иска да го купим, обаче аз нали не съм шофьор и все си мисля,че няма да я возим кой знае колко много в кола, за да даваме толкова пари. Ще видим на следващото намаление, че сега много неща се събраха на куп покрай тая стая Simple Smile
Момичета щях да ви питам сутринта и забравих. Пак ще повдигна въпроса с любимите на всички витамини Grinning Сори, ако досаждам вече Grinning
Сега нали преминах на тоя Смарт хит и от вчера пия него, но АГ ми е написала на кутийката "2 капки преди храна". В листовката също пише така, но не е пояснено преди всяко хранене ли? Вие как го приемате? Ако е само веднъж ми се струва много малко. Да звъня на АГ за един витамин ми се стори излишно, затова ви питам Simple Smile

# 620
Здравейте, честит празник 🇧🇬🇧🇬🇧🇬!
Малкият в мен така се е развихрил от вчера, че мира няма. Не знам защо така? Какво му става 🤭 нормално ли е това?
В петък влизам в 27 г.с. 🤰така здраво рита, че чак боли! 😁
Правих си милинки и бая си хапнах! Мъжо е с хрема и само мрънка, нали ги знаете мъжете 😉
Аз съм като подвижна лаборатория 😆 с хиляди дезинфектанти, маски и всякакви пръскала, изморих се от всичко това!
Вместо да посрещаме пролетта щастливо и доволно...вируси 😡🤮
Дано скоро се разкара всичко! Амин!

# 621
Здравейте момичета, честит празник! Има ли мами с болки в кръста ? 24 г.с съм и от два дни доста ме боли , може би защото вчера вървях малко повече и снощи едвам заспах от болка. Уж трябва да се движим повече и аз обичам да вървя ,но всеки път като си направя по дълга разходка и ме боли. Страх ме е да не се обездвижа само от лежане в къщи. Вие как се справяте с болката? Ще търпим то е  ясно , но все пак ..

# 622
Мен преди две седмици ме болеше гърба много всеки ден, после дъщеря ми се разболя и реално  от лежането вкъщи покрай болничния с нея, неусетно ми мина Simple Smile утре ми е първия работен ден след 11 дни почивка, ще видим дали болката ще се върне

# 623
Честит празник на всички ! Бъдете живи и здрави и вие,бебенцата ви и всички вкъщи.
Стискам палци да се оправят нещата при тези от вас,на които им предстоят тежки дни за задържане.С вас сме,всичко ще се оправи и бебетата ще си седят на топло в коремчетата ви още дълго,сигурна съм.Бъдете силни!

При мен активността на ритниците продължава да е няй-осезаема вечер като синпошегнс или през деня като седна.Тъй-като съм доста време на крак и в движение ,няма как да усещам големи ритници тогава.И аз се питам защо сега рита по-малко ,но пък после всичко е наред и се радвам и си общуване като си галя корема или го побутна ,за да ми отвърне.Снощи пак се опитах да запечатам такъв момент на клип,но отново без успех Simple Smile

Поръчах си един комплект на Бочко с шампоан,крем и маси за тяло май беше.Има оеленка подарък,която е бяла 80х80 с инициалите Бочко.Много ми хареса и ги очаквам тези дни.Намерих ги от един сайт на промоция 13 лв.,иначе са по 17 мисля.Козметикатя и без това ще ми е изцяло на тази марка,та затова се реших дори да е рано да ги взема.
Чакаме скорошни леглото да пристигне ,да го сглобим и горе долу вече да се ориентирам кое как ще бъде в детската стая.Искам към края да ми е спокойно и да не се изнервят,ако нещо не е както сме го планували.

Времето днес е страхотно,имаше празник в центъра на града да ни,много хубави песни и народни танци изпълниха децата .Сега нещата се поуспокоиха,почти няма вече хора и май работния ден може по-скоро да свърши и да си ходя да свърша нещо пък у дома. Simple Smile

Тъй като и аз много се интересувам кога ще вляза в 7 месец,изчетох много статии.Та без да насаждам мнение:

Трети триместър започва от началото на 27 г.с.,което е 26 г.с. + 0 дни.Това е началото на 7ми месец.Означава,че вече имате 26 пълни седмици от бременността и започвате 27мата.

Мистик,ти след два дни вече ЗАВЪРШВАШ 27 седмица.Коя ти е между другото последната дата на цикъла.Сякаш ти мернах името и в майската група,но там беше със съвсем друга дата на термина ,а не 04.06. Стига да не се бъркам,за което се извинявам.
(Сега проверих,в майката си в термин 29.05) Защо има такава голяма разлика от една седмица?

Първата седмица от бременността свършва на 7 ден след началото на последната менструация. На 8мия ден вие вече сте 1+0 ,което е началото на 2 г.с. и т.н.
Та аз в момента съм 25+5 дни и след два дни аз влизам вече в 27 ,защото ще съм 26+0 дни. Wink
Бройте си ги,както решите де,но все пак не се стърпях за пореден път да разясня  Wink
Другия метод е според грамовете на бебето.В 7 месец и 27 г.с. се влиза,когато бебето е около 1 кг.Това е,ако то върви с точност спрямо дните и седмиците си.При мен за сега точно така вървят нещата на всеки преглед.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 14:39 от Irina Jolie 616216

# 624
Ох, не ми се почва пак тоя спор със седмиците и месеците...
Така си ги смятам аз! Днес съм 26+5, термина ми по цикъл е 04.06, а по ехограф 29.05 затова съм се записала и в майската тема. Даже не знам защо се обеснявам пак на тая тема, мислех че се разбрахме вече, че всики си смята както намери за добре. Rolling Eyes
Ние имахме също дилема за кошчето за кола. Взехме Cybex Aton накрая. Ами в сравнение с Лорели (и на мен приятелка ми го предлагаше) ми изглежда дооста по-удобно и качествено. Заслужава си според мен колкото и малко да го возите в кола бебето.

# 625
Задължително с кошница за кола. Какво начи няма да пътуваме много? Поне в София дори до магазина и парка често си се налага с кола, без кола съм за никъде просто Simple Smile))

Ох, така ме зареждате като ви чета кой какво си е купил, на мен още ми е рано, а и някак искам да си подредя и изхвърля всички ненужни неща от вкъщи, да купя ново скринче и сигурно чак април-май ще пазарувам Simple Smile

# 626
Хайде да не започваме пак със седмиците и месеците, че чак и разяснения Simple Smile И за мен е странно някой с термин след моя да се брои седми месец, ама не му "разяснявам" след всеки пост.
Сайбекс си заслужава много повече от Лорели, дори само за градско и до магазина. Трябва да ги погледнете двете едно до друго и тогава си личи и изработка, и материи, и комфорт... А и за Лорели не съм убедена, дали са минавали краш тестове. В крайна сметка даваме доста пари, по-добре да се спести от нещо незначителни, не от безопасност.

# 627

Амели,разбира се,че е нужно разяснение,защото тук ни четат и хора,който не са наясно как се смятат седмиците.
Когато си 26+1 ден няма смисъл да четеш какво ще ти се случи и как изглежда бебето ти в 26 г.с. ,защото ти вече си в 27ма и трябва да се информираш за нея.

Естествено,че всеки може да си ги смята както си иска.Но това,не е нещо маловажно.С всяка изминала седмица бебетата ни се приближават все по-близо до живота извън коремчетата ни и дори броени дни са от голямо значение за тяхното оцеляване.
Поне за мен това да бъдеш наясно в коя седмица си и какво се случва в тялото ти е по-значимо от марката на еди коя си количка или легло.Затова си позволявам да коментирам.

# 628
  • София

Лимонче, Смарт Хит Б12 аз го пия по 1 мл на ден ( отбелязано е на пипетката ) 😊

Ирина, без да се обиждаш, но където и да потърсиш, ще прочетеш различни неща по тази тема. Моля да не се обучаваме тук. Аз пък смятам, че не е толкова важно какво пише и за коя седмица. Също да се следиш в коя седмица си според теглото на детето е още по-смешно... Разберете не е задължително всичко да е по книга и предписание. Точно за това се влиза в излишни филми...
Дишайте спокойно, доверете се на специалистите и се наслаждавайте на бременността си - без разяснения 😊

Прекрасен ден на всички 💋💋💋

# 629
Така, аз пък ти показвам какво пише на моето приложение!

Втори триместър!
Никъде не пише 27седмица, никъде не пише 7 месец или трети триместър.
Честно, не знам защо си мислиш, че твоето мнение и календарче е най-компетентно и водиш тоя спор за пореден път..

Общи условия

Активация на акаунт