👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 673
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Ирина, мисля, че всеки е наясно в коя седмица плюс колко дни е. Оттам нататък е въпрос на интерпретация и абсолютно никой АГ не го интересува в кой месец си, по кой календар си ги броиш и в коя седмица си влязъл, завършил, започнал.... Всички отиваме на преглед и казваме 23+4, 25+6, 12+2 и така нататък. А следенето по теглото е абсурдно, защото абсолютно никой не може да ти гарантира с точност колко тежи бебето в момента.
Честно, изобщо не ми се влизаше в този спор, но е супер дразнещо някой да влезе с бутонките и да разяснява на останалите, колко са им грешни сметките.

# 631
Всеки си ги брои както е решил и го съветва АГ.
Ирина гинеколозите, при които аз ходя, както и повечето, си броят например 24+1,2,3 и тн дни като 24 седмица, а не като 25-та. Аз също си ги броя така. Лекарите се интересуват колко пълни седмици имаш и затова се отброява така.
Мистик и аз ползвам същото приложение, но и другите две ще си ме изкарат 7 месец като чукна 27 пълни седмици Simple Smile

Така че Ирина според мен ти си в грешка с отброяването на месеца. Ти може да караш 27 седмица, но не си я минала и не си 7 месец Simple Smile

# 632
  • Варна
engruseva, благодаря! Ще погледна като се прибера Wink Искаше ми се на капки да го пия както ми е казала, ама не ми е ясно. Може и да и се обадя утре на АГ да изясним, щом пък има и милилитри, то съвсем по-различно става.

bundleoflove, amelie, прави сте за столчето трябва да е сигурно и трябва да го имам, просто не съм виждала Лорелито и не мога да преценя, макар, че съм убедена, че не могат да се сравняват по качество. Това с краш тестовете май много малко кошчета са ги минавали тия краш тестове, което прави “несигурни” повечето от кошчетата на колички 3в1, които се продават по магазините, но пък много хора изкарват с такива реално. ММ и той чел някакви неща и ме кара да вземем Сайбекса и най-вероятно ще го вземем. Аз казвам, че няма да я возим много, защото живеем на 15-тина минути  от морската градина, до болницата в която ще е педиатърката, всички места на които и в момента ходя пеша са ми близко и затова не мисля, че много ще разхождаме в колата. Абе мисля го още...

Събрах хубаво естествен витамин Д днес и се прибирам 🌞🌞🌞

# 633
Така, аз пък ти показвам какво пише на моето приложение!

Втори триместър!
Никъде не пише 27седмица, никъде не пише 7 месец или трети триместър.
Честно, не знам защо си мислиш, че твоето мнение и календарче е най-компетентно и водиш тоя спор за пореден път..

Мистик,това,което споделям като информация не съм го измислила аз или приложение.Виж в кой ден си бременна и ще видиш колко пълни седмици от бременността си имаш,толкова е елементарно.Както ти пише 26 седмица,това значи,че имаш 26 пълни седмици до момента.Приложението ти,не отчита все още незавършилата седмица.
Ти си бременна от 187 дни.Разделяш ги на 7 и готово.Ще видиш,че след два дни приложението ти ще покаже,че си завършила 27 седмица.,а не ,че влизаш в нея!Може би точно това те обърква.
Една бременност (нормална) е 280 дни,като ги разделиш на 7 се получават 40 пълни седмици.Всички приложения се базират на това .А ,че има някой,който смятат,че трети триместър започва от 28мя,други от 29 седмица е друг въпрос.
Не знам защо се бъркате като една г.с. си отговаря на стандартната седмица 7 дни.

Аз след два дни ще съм бременна от 182 дни,което е точно 26 ПЪЛНИ седмици! Затова 183тия ден АЗ ,ще започна 27 г. с.

Дрийм,в момента не съм в 27 и не я карам,не знам къде прочете това. Коментирах,че Мистик е в края на 27 вече (26+5) .

Лек ден,дами! Wink

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:15 от Irina Jolie 616216

# 634
Момичета, май хормоните са ви в повече вече, аз имам три аппа и показват различни седмици Simple Smile дори можеш да настройваш дали да показват завършена или тази, която караш, като оставим това настрани, бих дала един безплатен съвет за кошниците за кола.. ако имате достатъчно пари, не се циганчете с Лорелли и тем подобни, най-добрата ми приятелка онзи ден така я удариха отзад на червен светофар, че носи яка в момента, ако бебето не беше в качествен стол и наопаки на движението, не ми се мисли просто, аз също имам един челен удар с дъщеря ми в колата, преди няколко години, след 15год зад волана, се ударих челно и бях аз виновна, върнах едно Ауди обратно в кръговото на 4ти км, направо му разказах играта, колата беше тотал, та столчето за кола не е за пред КАТ, или да е красиво и на цветенца, щото разбираш ли съм си купила 3 в 1 количка, то е за да спасява животи!!!

# 635
Ирина и 26+ не е 27 седмица, съответно не е 7 месец. Ти просто караш 27 седмица...

Всъщност все тая. Аз спирам по тази тема

# 636
Много си права Ирина, елементарно е! Хайде следващия път, когато напиша в коя седмица и месец съм ми го спести това. Лек ден и на теб! Wink
Лимонче, Cybex-а го има в английските сайтове често на промоция. Тук също с някакво намаление излиза на прилична цена. И ако си го пазиш, мисля веднага може да се продаде на добри пари. Аз така смятам да направя. Много хора купуват втора ръка, защото се ползва едва няколко месеца. Вече за следващото по размер със сигурност си струва да се инвестира повече.

# 637
Ние ще взимаме Пег Перего количка и съответно такава кошничка за кола. На нас ни е важно да мога да я монтирам лесно на количката, защото аз ще съм буквално всеки ден с колата навън, а като спирам за малко до магазина - ще монтирам коша на количката, за да стават бързо нещата.
Точно този уикенд бяхме с едни наши приятели с 2 момченца на 4 и на 2г. и тя ми каза, че много са използвали коша върху количката - но те са били със Сайбекс количка и кошче и въпреки че предложиха да ни дадат кошчето... то просто няма да пасне на пег перегото :/
Ще даваме пари 💲💲💲🙈🤣

# 638
  • София
Много обичам някой да настоява, че е прав и да продължава да убеждава другите 😃
Не е приложение, а медицински календар ... айде и аз да внеса смут 🤪
Според него в кой месец си, Иринка ?

PS : Не се водя по това, само давам пример за различна информация по темата. 🤪😃

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:14 от engruseva

# 639
Момичета, успокойте хормоните малко.
Всеки има право да пише каквото прецени в групата, както и всеки има право да си смята седмиците както иска.
Моето АГ смята 5 г. с. + 6 дни като шеста седмица, на Иванка, не. Голяма работа. Големи хора сме, няма да убедим никого да ни слуша.

Аз имам кош за кола, но смятам да го използвам само за пренасяне на бебето извън колата. Купихме Britax Römer 0-18кг, точно заради сигурността и това, че бебето може да се вози максимално дълго в посока, обратна на движението.

# 640
  • Варна
Мистик, да и в сайтовете съм го гледала, но тука като пуснат 30% отстъпка е същото. По Великден или на 1-ви юни ще видим. Аз даже гледах втора употреба (макар, че ММ е много против такива неща, не знам защо) , но то и втора употреба е 180-200 лева, така че не си струва според мен по-добре ново.  Ще видим. Както казах обмислям още 😂 или по-скоро подготвям се психически за поредните 200-250 лева 😂 Благодаря ви за мненията Simple Smile

П.С. Някой хора ще родят не в 9-ти, не в 10-ти, а в 11-ти месец 😂😂😂

П.С.2 Оф пак не се сдържах да се пошегувам, не искам да подклаждам, а малко да се посмеем всички)

# 641
Ние ще взимаме Пег Перего количка и съответно такава кошничка за кола. На нас ни е важно да мога да я монтирам лесно на количката, защото аз ще съм буквално всеки ден с колата навън, а като спирам за малко до магазина - ще монтирам коша на количката, за да стават бързо нещата.
Точно този уикенд бяхме с едни наши приятели с 2 момченца на 4 и на 2г. и тя ми каза, че много са използвали коша върху количката - но те са били със Сайбекс количка и кошче и въпреки че предложиха да ни дадат кошчето... то просто няма да пасне на пег перегото :/
Ще даваме пари 💲💲💲🙈🤣

На Пег перего са им тествани и качествеи столчетата.

# 642
Lemons и аз пия B12 на Смарт Хит по 1мл на ден, но АГ ми каза да го пия така на база резултатите ми от изследването. Според мен, ако не си сигурна се обади утре да попиташ.
За кошницата за кола, ще чакам май месец в Хиполенд намаленията и ще взема сайбекс cloud, което става и за пълно легнало положение. Общо взето разчитам на това столче да ми е основното нещо, което ще ползвам и в колата и на количката, заедно със слинг.

# 643
Много обичам някой да настоява, че е прав и да продължава да убеждава другите 😃
Не е приложение, а медицински календар ... айде и аз да внеса смут 🤪
Според него в кой месец си, Иринка ?

PS : Не се водя по това, само давам пример за различна информация по темата. 🤪😃

Ако си водиш по този календар сметките за твойте г.с. и месеци си в голяма грешка.Не знам това от кои години си го изкопала,но мен ме интересува информация само и единствено за 2019 -2020 г. от съвременни сайтове и приложения. Wink
В момента съм 25+5. Simple Smile

Я да видим снимка на 1ви и 3ти триместър,че ми стана интересно как там са разпределени седмиците Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:44 от Irina Jolie 616216

# 644
Много е забавно като има спор Simple Smile и мисля все Иринка е замесена Simple Smile))
Едно време си спомням имаше един задочен спор между майка ми и баба ми. Баба казваше след като е навършила 65 години, значи казва вече че е на 66 (защото разбираш ли има пълни 65 години и кара вече 66тата) 😂. Майка ми страшно се изнервяше на тази сметка. Беше много забавно да съм около тях и да им слушам разсъжденията 🤗 бяха хубави времена! Ама факт, че в днешно време като е навършила 45г никоя жена (както мама тогава) не казва, че е на 46 ами, че си е на 45!
Та това със седмиците и месеците ми напомни на този спор.
Абе според мен няма никакво значение, кой както иска да си ги брои. Важното е, че една бременност е 40 пълни седмици и дано всичко бебчета се родят близко до тези 40 седмици!!!!

Общи условия

Активация на акаунт