👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 733
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Иринче, не ми се ядосвай, ама що не вземеш всяка седмица да ни казваш в коя гестационна седмица сме,че виж как раздвижи темата 😂

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 16:53 от Lemons

# 646
Аз като не разбирам да питам-сайбекс ли е най-доброто на пазара за така наречените кошници? И тези краш тестове, като купувате ли ви обясняват или от къде тази информация? Ще купувам, но незнам по какво да се водя? 🤔🙄

# 647
Иринче, не ми се ядосвай, ама що не вземеш всяка седмица да ни казваш в коя гестационна седмица си, че виж как раздвижи темата 😂

Ами то и без това го правя,няма проблем Simple Smile И снимки ви качвам за себе си. Правя си справки през вашите седмици ,но лошото е,че вие ми се ядосвате,а пък аз изобщо нямам някакви лоши мисли с коментарите си.И пиша само,когато мисля,че съм права,нали да уточня и винаги си аргументирам думите.
Но както казвате,да сме живи и здрави ,пък кои в коя седмиця няма значение.Гледам сега в мартенските теми има родили с месец по-рано което е гадно доста.

Чакам сестра ми да ми изпрати от Франция едни тебешири и букви,та да има и снимки към всяка седмица ,все пак да е по-готино Simple Smile И колажи ще сглобя после...
Не знам за вас,обаче на мен много бързо ми минават дните като си ги броя постоянно Grinning Ей го на и юни вече ще е тук.
Може би заслуга за това все още има работата ми,която е динамична от сутрин до вечер. .Изобщо не усещам кога почва и свършва деня Simple Smile Плаша се единствено от времето,което после ще прекарвам по цял ден у нас ,докато се роди бебето.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 17:03 от Irina Jolie 616216

# 648
Момичета, хелоу! Аз цял ден събирах лъчи навън, времето беше супер!
Аз съм пълна кукувица, прегледа ми е за утре, не за днес и слава богу видях докато още си бях в нас. Бях си навила на пръста 3ти и това си е Grinning бейби брейн.
Лимонче, сега се замислих и аз за този смарт хит б12. Аз пия по 2 капки на ден, както пише и даже не ми беше хрумнало правилно ли е, а хем ми се струва малко.
Сега 1 въпрос, който май вече бях задавала, ама не съм сигурна. Кошница за кола и столче за кола са 2 различни неща явно. Кое ми трябва за бебе? Ще ме прощавате Flushed
За седмиците, аз съм 23+1 и казвам, че съм в 23та, не в 24та Thinking
Хубава и спокойна неделна вечер Kissing Face

# 649
Хаххаха Кайлийн, колко пък да е неделна днес вечерта? 😀💛 За новоредени трябва кошница. Столче после като могат да седят. Аз съм имала кошница със сина ми, но не помня каква, беше ми подарък. За това сега питам какво и къде да търся?

# 650
  • Варна
Ирина , Аз малко обърках горе, после го поправих, ама ти вече си ме цитирала.
Исках да кажа да изчислиш на всички според твоя календар и приложение 2019/2020  в кои  гестационни седмици СМЕ ние (всяка по отделно) и всяка седмица да ни уведомяваш, според твоя календар Wink Така няма да има спорове и ти също ще си доволна. Grinning Grinning Grinning 
хаха айде стига вече, спирам Simple Smile Наистина няма никакво значение, не знам защо го правиш на въпрос всеки път...

Кайлин, АГ ли ти каза по 2 капки? Ако ти е казала само по две капки без пояснение, значи такa ще е. Аз ще питам утре мойта.
П.С . Неделна? Thinking Хаха ей бейби брейн Grinning

# 651
Cybex, Be Safe, Peg Perego и Maxi Cosi, евентуално и Britax, според краш статистиките, които аз съм чела, са най-добре

# 652
  • София
Иринката, иска да е в спора, ей така за спортен хъс, дори не си прави труда да прочете какво са написали хората.

Да повторя :
Не се водя по това, което е междудругото от 2020 година, календар, даден в една болница...
Просто давам пример, за това, че ако се разтърси човек може да намери всякакви писания по темата.

Аз съм 23+4, така ме води лекаря ми, в болницата също, на всички ФМ, няколкото приложения в телефона ми и в няколко сайта за сметки... 🤪

И това ми е последният коментар по темата 🥰

# 653
Аз като не разбирам да питам-сайбекс ли е най-доброто на пазара за така наречените кошници? И тези краш тестове, като купувате ли ви обясняват или от къде тази информация? Ще купувам, но незнам по какво да се водя? 🤔🙄
Cybex, Be safe, Britax, Maxi cosi... Аз лично ги гледам на сайта на ADAC. В магазините не обясняват много, а и често не са наясно, просто гледат да ти продадат някое.

# 654

😂 аз по тази таблица си следя+ приложението на тел и всичко е наред 🤰 разделено е на лунарен и календарен месец😉

# 655
Не е задължително да е кошница за бебе.
Има и столчета 0+, с пълно легнало положение.
Всичко е в зависимост от нуждите.

Предимството на кошницата е, че може да се вади лесно от колата и да се монтира на шасито на количката. Може с нея да се носи спящо бебе напред-назад.

Столчето си стои в колата и не се използва за пренасяне на бебето.

Има много различна информация по темата, можеш да видиш клипове на краш-тестове в ютюб. Има и официални статистики.

# 656
ЕнгРусева.ами и мен навсякъде си ме водят като по часовник и Аг, и на ФМ и по приложение и по сайтовете  Simple Smile Та затова ми е интересно защо става такива разминаване. Simple Smile
Обаче си чакам снимките за първи и втори триместър,наистина това е най-странния календар до сега. Simple Smile

Пък ви пиша и ви ецам,наистина ,че си нямам работа,няма клиенти вече и май ще затварям след малко. Simple Smile

Всички сте сладурки,изобщо не ми се връзвайте на каквото и да е. Wink

# 657
Ох аз пък неделна.... Съвсем съм изперкала Joy

# 658
Ейййй , как ми оправихте "неделното"настроение.  Да  бях влезнала по рано днес.
Покрай мен нищо ново  и няма с какво да се включа, кашлюка малкия у дома и няма мърдане навън , поне ММ си е днес у дома и удари едно рамо за моите бисквитки.
Айде хубава вечер на всички , чудя се дали да не пийна половин чашка винце тази вечер , че доста ми се насъбра, няма да ме линчувате нали Wink

# 659
Иринка ти коя зодия беше? Забелязах, че обичаш да влизаш в спорове и да разбунваш духовете 😃 😋
Едва ли има някой, който да не е наясно в коя седмица е и какво й се случва. Просто всеки си смята по негов си начин, а и разликата не е голяма и не е нужно да се задълбочаваме чак толкова в това. Най-важното е бебчетата ни да се развиват нормално. То така ли иначе повечето няма да родим на точната изчислена дата/термин.
Аз смятам, че когато е 1+0 г.с. си е пълна първа седмица, а когато вече е 1+1 г.с. си е 1 седмица +1 ден или може да се каже също, че е първия ден от втората седмица. Например аз сега съм в 24+3 г.с. и казвам, че след 4 дена ще имам пълни дни от 25 г.с. Това е моя начин на тълкуване, както и на АГ-тата ми. Аз често се обърквам след прегледите и измерването с видеозон. Писледния път ми казаха, че съм с 1 седмица напред и аз до преди няколко дена си мислих, че съм 25-та вече, а то още нвмам пълни според писледния цикъл.
Според мен през 26+1 г.с. си е първи ден от 7-мия месец и 3-тия триместър. Всеки да си ги смята, както си иска.

Относно обсъждането за марките на колички , легла и др. неща -  също не са си маловажни, особено за неопитните като нас , които си нямат понятие от много неща. На мен форума ми харесва, защото можем да си обсъждаме различни теми и да се допитаме вече до по-опитните момичета.

За кошницата за кола аз се чудя, защото първо, че не съм шофьор, второ ММ няма да е тук, т.е. няма да имам пистоянно на разположение кола, а единствено баща ми може да ни кара някъде само през уикендите. Тези кошници доколкото знам стават да се ползват само до 6-7ми месец.
Аз също като Лимончето не съм много отдалечена от централните места в града и смятам предимно с количката да джъткам, а и нали трябва много движение за да свалим излишните кг после.
Не е въпрос за циганчене, а по-скоро да не се окаже излишно, ако няма да се ползва автомобил. В моя случай, мисля, че е най-добре да си купя от самото начало , а след септември ще си го нося  там и ще го ползваме до когато е подходящо за ползване - още 2-3 месеца.
Аз също ги гледах втора ръка, но наистина няма смисъл. По-добре да се изчака намаление, а и ако не хванеш ще сложиш още 50-100лв отгоре и ще си купиш нова.
Споделяйте, ако чуете за намаление на кошчетата на Сайбекс. 😀

Днеска и аз събрах витамин Д на слънцето и се поразходихме с мама до центъра. Беше много приятно. Постоянно оглеждах бебешките колички 😀  и забелязах, че Сайбекса и Мутцито ми допадат. Даже Мутцито  я бутах в Хиполенд - доста лекичка е била. Моята още не сме я сглобявали, надявам се и тя да е така.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 18:03 от Mardinna

Общи условия

Активация на акаунт