Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 3 993
  • 112
  •   1
Отговори
  • София-Младост
  • Мнения: 19 665
Заповядайте в новата тема.  Старата също е тук, ако някой нещо е забравил:)

https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1307948

# 1
  • София
  • Мнения: 31 717
Благодаря за темата Flowers Sunflower

Въпрос за руското карамелизирано кондензирано мляко
Скрит текст:
Има ли вариант да го втечня или ще загори? На водна баня, ще се втечни ли достатъчно или ще си остане като гъст крем?
Искам да го използвам за основа на бонбони "Трюфели" ( корейските или както там се казват Simple Smile )
Ако е по-гъсто, предполагам ще поемат по-малко какао?!
Няколко пъти вече ги правя с по-течното - обикновеното, с какао ... но искам да добавя и карамелен вкус

# 2
  • София
  • Мнения: 10 619
Благодаря за темата Flowers Sunflower

Въпрос за руското карамелизирано кондензирано мляко
Скрит текст:
Скрит текст:
Има ли вариант да го втечня или ще загори? На водна баня, ще се втечни ли достатъчно или ще си остане като гъст крем?
Искам да го използвам за основа на бонбони "Трюфели" ( корейските или както там се казват Simple Smile )
Ако е по-гъсто, предполагам ще поемат по-малко какао?!
Няколко пъти вече ги правя с по-течното - обикновеното, с какао ... но искам да добавя и карамелен вкус
Втечнява се на водна баня. Аз лично го изваждам от кутията и го слагам в друг съд и така на водна баня до желаната консистенция. Пробвала съм и със самата консерва директо (отворено от горе) в съд с вода, на мнооого слаб огън, но почти нямаше ефект, а може и котлона да е бил прекалено слаб (2 от 9).

# 3
  • Велико Търново
  • Мнения: 4 801
Снощи си мислех, че няма да ви следя повече, но сутринта се събудих с идеята за тиквички на обяд, така че продължавам редом с вас:) когато спусна обратно запретнатите ръкави за тиквички ще пиша!
Мога ли да ги овалям в царевичен грис? Дали ще станат хрупкави?

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 15 378
... Мога ли да ги овалям в царевичен грис? Дали ще станат хрупкави?
Да. Simple Smile

# 5
  • Мнения: 150
Как мога да направя ориз със зеленчуци, подобен на китайският, но без бамбуци и подобни?

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 15 378
Как мога да направя ориз със зеленчуци, подобен на китайският, но без бамбуци и подобни?
Бамбук и да има, не е основна съставка - оризът е основната.  Зеленчуците са по избор/вкус.
Най-важното е да ползваш дългозърнест ориз, който да свариш предварително и да охладиш. След това запържваш зеленчуци и ориза. Ето от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_9.html

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 1 882
Моето мнение е, че за да се докара "китайски" вкус изобщо същественото не е в бамбуците, а важното е сусамовото олио. То дава специфичния аромат.
Ориза бих сварила /полуготовност може би отделно/. Отделно в много гореща мазнина олио и малко сусамово ще сипя зеленчуците. Кратка обработка. Ориза и евентуално също отделно изпържен и нарязан омлет. Съвсем за кратко и соев сос.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 15 378
Точно като рецептата ми.

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 3 773
Той така си се вари отделно, даже и от предния ден може да е, охлажда се в хладилника и не полу ами направо готов сготвен. После отива при запържените зеленчуци и кой каквото иска там съвсем за кратко, колкото да се разбъркат и овкусят заедно. Само се затопля в тигана, готвенето му се е случило преди това. Правила съм дори и с най-обикновения ориз дето иначе го готвех в тавата с пиле, пак става добре ако е добре охладен, Морена е права да го посочи изрично в началото на рецептата. А пък какво друго ще има или няма освен ориза... там вече са подробности, всеки различно обича. При мен обикновено имаше и мръвки и никога нямаше чушки, че ги мразя Grinning

# 10
  • Русе
  • Мнения: 3 179
Скрит текст:
Как мога да направя ориз със зеленчуци, подобен на китайският, но без бамбуци и подобни?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5837.html

# 11
  • Мнения: 150
Благодаря ви! записах си всички указания Simple Smile

# 12
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 1 208
Как мога да направя ориз със зеленчуци, подобен на китайският, но без бамбуци и подобни?
Купи си смес китайски подправки, соев сос и китойки сос от стриди, и готви зеленчуците с тях за да се получи специфичния вкус Hands Plus1

# 13
  • Мнения: 3 310
Търся идеи за сладка баница. Имам продукти обаче само за обикновена баница.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Моля за рецепта за заек на фурна. Като че ли предпочитам цял, с картофи.
Може и с ориз.
Какви подправки?

Общи условия

Активация на акаунт