Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 709
  • 734
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 913
Заповядайте в новата тема 😉 старата е тук,  ако някой е забравил нещо

https://m.bg-mamma.com/?topic=1296620.new#new

# 1
  • Мнения: 1 105
Мога ли да сложа във фризера баница със сирене и тиквеник. Как ще са на вкус?

Благодаря за новата тема!

# 2
  • София
  • Мнения: 10 065
Мога ли да сложа във фризера баница със сирене и тиквеник. Как ще са на вкус?

Благодаря за новата тема!
Можеш, и то най-вече баницата със сирене, хубаво е маслото да замръзне и точно така я правя, оставям я на студено, маслото замръзва и след това пека.
С това и се записах, благодаря!

# 3
  • Мнения: 1 105
Когато баницата и тиквеникът са изпечени, тогава искам да  ги сложа във фризера?

# 4
  • гр.София
  • Мнения: 1 482
Със сирене съм замразявала изпечена, ок е! После пак я пъхам във фурната и си е супер.

# 5
  • Мнения: 1 909
Имате ли любима пробвана рецепта за червено кадифе Simple Smile Чудя се кремът с маскарпоне ок ли ще е, че имам, или трябва да търся Филаделфия?

# 6
  • Русе
  • Мнения: 3 188
Скрит текст:
Имате ли любима пробвана рецепта за червено кадифе Simple Smile Чудя се кремът с маскарпоне ок ли ще е, че имам, или трябва да търся Филаделфия?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 7
  • Мнения: 1 032
Прочетох,че всеки ден се сменя  млякото на кефирената гъба,ако се гледа на плот,а ако е в хладилник може през 2-3 дена.Фризер нямам,всеки ден не мога и да взимам по 1 литър домашно.А сурово колко издържа в хладилник?
Иска ми се домашно да ползвам повече,но май магазинското ще победи 😀

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 15 431
Аз не съм държала сурово домашно мляко, дори и в хладилник, веднага варя.  Това не е пастьоризирано мляко и...

# 9
  • бургас
  • Мнения: 650
Може ли да ми обясните как да направя тирокафтери. Много ми харесва, а има 200 рецепти и не знам коя как и какво

# 10
  • Мнения: 934
Когато сваря млякото, го наливам вряло в буркани с винтови капачки. Ако някоя капачка не хлътне, ползвам първо него. Така имам за седмица. Възможно е и повече да издържа.

# 11
  • Мнения: 1 614
Когато сваря млякото, го наливам вряло в буркани с винтови капачки. Ако някоя капачка не хлътне, ползвам първо него. Така имам за седмица. Възможно е и повече да издържа.
Ако млякото е за кефирна гъба трябва да е сурово и непастьоризирано.
Инак моят метод е подобен - но аз варя в бурканите на водна баня дълго на ниска температура. Тоест един вид пастьоризация . Моето издържа и месец .

# 12
  • Мнения: 3 326
Като ми остане баница я слагам във фризера. Като й дойде времето я топля в микровълновата. Запазва си вкуса

# 13
  • In transit
  • Мнения: 6 645
Може ли да ми обясните как да направя тирокафтери. Много ми харесва, а има 200 рецепти и не знам коя как и какво

Ето ти моята рецепта за тирокафтери. Взела съм я от известен гръцки готвач.

# 14
  • бургас
  • Мнения: 650
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт