Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 630
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 15 374
За първи път купих императорски ориз. Моля за съвет как да го приготвя като гарнитура към риба. Имам 5-6 скариди и рулца от раци. Вари ли се, пържи ли се? Съотношение, време? Искам да се хареса като за първи път в къщи.
Не го варя в съотношени, слагам повече вода  и като ми хареса изцеждам. Иначе се вари бързо в нормална тенджера на тих огън, където и имаш контрол, не в като в херметическа тенждера. Ако го искаш пържен, трябва да е сварен и охладен за пърженето. А може и салата да го направиш със скаридите и рулцата... + цитруси например, които много вървят на морска храна.

# 31
  • Мнения: 821
Имам маскарпоне 400 гр., 3х200мл. сметана за разбиване и шоколадов кувертюр 200 гр.
По колко да сложа за крем за торта и в каква последователност да ги разбъркам?

# 32
  • София
  • Мнения: 10 040
Имам маскарпоне 400 гр., 3х200мл. сметана за разбиване и шоколадов кувертюр 200 гр.
По колко да сложа за крем за торта и в каква последователност да ги разбъркам?
Ето ти един пример, пък ти си ги нагоди нещата
Скрит текст:
КАФЕ - МУС
250 г - маскарпоне
60 г - пресята пудра захар
1_2 ч  л - ванилия екстракт
2 ч . л - бързо разтворимо кафе разтворено в  1 с . л  гореща вода
200 мл - сметана 35 %
извадих го оттук- https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_49.html

# 33
  • Мнения: 5 392
Момичета, мнение за това масло? Някой ползвал ли го е? Благодаря!
Скрит текст:

# 34
  • София
  • Мнения: 10 040
Момичета, мнение за това масло? Някой ползвал ли го е? Благодаря!
Скрит текст:
.............
За първи път го виждам, виж колко процента масленост има и колко вода и вече по цвят и най-вече производител.

# 35
  • In transit
  • Мнения: 6 619
За първи път купих императорски ориз. Моля за съвет как да го приготвя като гарнитура към риба. Имам 5-6 скариди и рулца от раци. Вари ли се, пържи ли се? Съотношение, време? Искам да се хареса като за първи път в къщи.
Рецепта за императорски ориз със скариди и указание за приготвянето му.

# 36
  • Мнения: 4 148
Малко страничен некулинарен въпрос. Разтворимо кафе на гранули, малко след изтичане на срока, част от гранулите са посивели, опасно ли е за пиене?

# 37
  • Мнения: 2 300
Отдавна искам да кажа на Марчева колко съм впечатлена от блога и!

Много благодаря момичета и Пейч за труда, който полагате за да описвате толкова внимателно, красиво, вкусно и грижливо всяка една рецепта.

Пеп4о я следя с интерес от няколко години , но в блога на Марчева не бях влизала - останах очарована. И много ми харесва как всяка от вас си има своя стил и знаейки какво търся ми е много лесно да знам къде какво да намеря.

# 38
  • Mediterraneo
  • Мнения: 29 293
Малко страничен некулинарен въпрос. Разтворимо кафе на гранули, малко след изтичане на срока, част от гранулите са посивели, опасно ли е за пиене?

опасно, едва ли, но със сигурност ще е с променен вкус.

# 39
  • Мнения: 5 014
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.

# 40
  • София
  • Мнения: 10 040
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.
При мен има 1 ч.л бял оцет, тя е само колкото да се загаси содата в оцета, нищо повече , няма айран, няма бътермилк, ще ти я пусна пък ти си направи изводите и преценките, кое е най-доброто за теб.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
Скрит текст:
Отдавна искам да кажа на Марчева колко съм впечатлена от блога и!

Много благодаря момичета и Пейч за труда, който полагате за да описвате толкова внимателно, красиво, вкусно и грижливо всяка една рецепта.

Пеп4о я следя с интерес от няколко години , но в блога на Марчева не бях влизала - останах очарована. И много ми харесва как всяка от вас си има своя стил и знаейки какво търся ми е много лесно да знам къде какво да намеря.
Какво да ти кажа, освен едно огромно благодаря,. Това е блог с най-обикновени домашни рецепти, оценката ти значи много за мен. Ако нещо зная винаги съм на разположение за отговори.

# 41
  • Русе
  • Мнения: 3 179
Скрит текст:
имам въпрос за торта червено кадифе, която не съм правила досега. много ми хареса тази рецепта
https://tanya-www.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html

обаче в нея няма айрян/оцет и т.н., макар като консистенция блатовете да изглеждат много добре. може ли съвет от по-опитните дали да се доверя или да търся някоя по-класическа.

При мен в оцета се разтваря сладкарската боя. Все пак Вие трябва да решите на коя рецепта да се доверите.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

# 42
  • Мнения: 5 014
Марчева, имаш батърмилк Wink
да, Пейч, рецептите са доста разнообразни, трудно е да се избере. в едните се използва оцет, батърмилк, олио и видимо са влажни. не знам на вкус как са. много се хвали рецептата на Люси.
други са по-сухи с масло. подозирам, че тази, която загледах, се отличава от по-класическите рецепти и блатът е по-обикновен и се сиропира.
явно трябва да се пробва.

# 43
  • София
  • Мнения: 10 040
Марчева, имаш батърмилк Wink
............
Имам ли... ми не съм я дочела докрая, значи и бътермилк има. Добре.

# 44
  • София
  • Мнения: 3 274
Здравейте, искам да направя малинов крем за бонбони, някаква смес да предложите? Не искам да се получава много пухкаво, за сравнение ще дам шоколад, разтопен със сметана, замразен, после разбит с миксер, става много хубав мек крем, без да е течен, но не и много пухкав. Малините обаче няма да стегнат от самосебе си, дали трябва да добавя желатин? И ако се опитам да рязбия нещо, в което има желатин след замразяване, ще се получи ли изобщо крем? Не искам да стои като желирано и да има вкус на такова, нито да е течно. Кто разрежда бонбона, кремът да си стои там. Дано добре съм обяснила. В интернет има не много рецепти, но не знам изображенията към тях дали са от въпросните рецепти, затова питам за нещо изпробвано.

Общи условия

Активация на акаунт