Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 630
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 014
Кефирът става чудесен с варено домашно мляко. И през ум не би ми минало да слагам сурово. Има си тема, може да прочетете, че никой не го прави със сурово.

# 16
  • Мнения: 1 029
Във фейсбук има една група за кефир,там често виждам хора да ползват точно домашно сурово мляко и казват,че така бил най-хубав.Естествено има и хора,които им пишат,че е опасно и да не го правят.Аз не съм много запозната,кое е по-полезното и правилното,но лично аз не мисля да използвам сурово домашно мляко.
Кефирът става чудесен с варено домашно мляко. И през ум не би ми минало да слагам сурово. Има си тема, може да прочетете, че никой не го прави със сурово.

# 17
  • София
  • Мнения: 10 040
Имате ли любима пробвана рецепта за червено кадифе Simple Smile Чудя се кремът с маскарпоне ок ли ще е, че имам, или трябва да търся Филаделфия?
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
Скрит текст:
Може ли да ми обясните как да направя тирокафтери. Много ми харесва, а има 200 рецепти и не знам коя как и какво
Оригинално гръцко тирокафтери
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post.html
Скрит текст:

# 18
  • Мнения: 4 093
Благодаря за темата! 🌹
Купих от Лидл прясна паста с яйца и спанак с пълнеж от босилек и кедрови ядки. Въпросът ми е: с какъв сос да ги поднеса? Благодаря!

# 19
  • Мнения: 7 904
Може ли да ми обясните как да направя тирокафтери. Много ми харесва, а има 200 рецепти и не знам коя как и какво
Така го правя този деликатес https://pep-4o.blogspot.com/2019/08/blog-post.html?m=0

# 20
  • Мнения: 4 706
Благодаря за темата! 🌹
Купих от Лидл прясна паста с яйца и спанак с пълнеж от босилек и кедрови ядки. Въпросът ми е: с какъв сос да ги поднеса? Благодаря!
Бял сос?От сметана и пармезан ,може и свежи чери домати и листенца пресен босилек за свежест .

# 21
  • Мнения: 83
Имате ли любима пробвана рецепта за червено кадифе Simple Smile Чудя се кремът с маскарпоне ок ли ще е, че имам, или трябва да търся Филаделфия?
Аз я правих със сметана и маскарпоне и се получи много вкусна.Правила съм я и с крем сирене и сметана,но с маскарпоне повече ми допадна

# 22
  • Мнения: 295
Влизам с въпрос и се надявам на много подробен отговор, че идея нямам как да реша проблема. Снощи ми подариха цял бут хамон 7 кг. Няма нито стойка, нито нож. Първо идея нямам как да го режа, второ не знам как и къде да го съхранявам. Живеем в апартамент  и на двете тераси вече грее слънце, отделно има плъхове по мазетата и нямам идея къде да го сложа, а и вътре поддържаме високи температури. В момента е в кашона и вакумен плик, но все ще се наложи да го нарежем. Всякакви съвети какво да правя ще са ми от помощ.

# 23
  • In transit
  • Мнения: 6 619
Такива големи парчета месо независимо дали е хамон, прошуто, поркета и прочие ги режа на по-малки такива...примерно по около 500г. и ги вакумирам. Така може да ги съхраниш в хладилник дълго време. Същото важи и за зрели сирена.
След това вадиш едно парче, ако имаш машина за рязане го режеш на тънко, ако не на ръка. Сипвате чаша вино и сте готови. Wink

# 24
  • Мнения: 4 706
Влизам с въпрос и се надявам на много подробен отговор, че идея нямам как да реша проблема. Снощи ми подариха цял бут хамон 7 кг. Няма нито стойка, нито нож. Първо идея нямам как да го режа, второ не знам как и къде да го съхранявам. Живеем в апартамент  и на двете тераси вече грее слънце, отделно има плъхове по мазетата и нямам идея къде да го сложа, а и вътре поддържаме високи температури. В момента е в кашона и вакумен плик, но все ще се наложи да го нарежем. Всякакви съвети какво да правя ще са ми от помощ.

На стайна температура ,покрит с кърпа.Замразявала съм нарязан за пици ,но му се губи вкуса сякаш .Издържа си с месеци на стайна температура.Задължително за мен е натънко нарязан с остър нож.Освен кърпа ,може леко да се намаже с мазнина да не съхне ,откъдето е рязано .Важното е да диша ,да не е плътно завит.И ,ако нямаш дъска ,да го 'провесиш ' .
Има много приложения ,стига да обичате ,да увиваш пилешко,риба в него ,картофки ,в гювече,яйца,брускети и т.н.

# 25
  • гр.София
  • Мнения: 1 473
Нашия бут си седеше на балкона, увит в памучна кърпа и в кутията си около 2 м. и след това вкуса му  започна да има гранив вкус, особено около по мазничкото. ММ го наряза на парчета и го сложихме в пликове и във фризера. Вадим си по малко, режем на тънко, мисля, че вкусът му не се е променил.

# 26
  • Мнения: 119
Здравейте,имам нужда от помощ!
Вчера направих шоколадови бонбони,но не се получиха в желаната форма Confused
Дадоха ми рецепта за Ганаж/230гр. шоколад,180мл сметана,30гр масло/,напълних силиконовите форми,сложих ги в хладилника и днес като пробвах да ги извадя не се получи.Меки са и се деформират.
Да сложа ли по-малко сметана 100мл,да намажа ли формите с нещо?

# 27
  • Мнения: 7 904
Не намазвай, но сметаната е много. На това количество шоколад сложи не повече от 60 мл

# 28
  • Варна
  • Мнения: 1 550
За първи път купих императорски ориз. Моля за съвет как да го приготвя като гарнитура към риба. Имам 5-6 скариди и рулца от раци. Вари ли се, пържи ли се? Съотношение, време? Искам да се хареса като за първи път в къщи.

# 29
  • Мнения: 2 300
Аз варя императорския ориз в херметик за 10 мин иначе ни е твърд.

Общи условия

Активация на акаунт