Мартенското слънчице намига, нов човек в семейството пристига

• 40 780
  • 675
  •   1
Отговори
# 240
Аз искам да се появява вече малкия човек. Отслабва ми се, облича ми се, разхожда ми се, очовечва ми се ... а при мен те ще дойдат след раждането, не и преди това. Не се чувствам човек, жена, нормално същество. Някакъв надут балон, мелез между Йети и хипопотам.

# 241
Аз искам да се появява вече малкия човек. Отслабва ми се, облича ми се, разхожда ми се, очовечва ми се ... а при мен те ще дойдат след раждането, не и преди това. Не се чувствам човек, жена, нормално същество. Някакъв надут балон, мелез между Йети и хипопотам.

Тук те подкрепям с две ръце. И на мен ми се отслабва и ми се обличат старите ми дрехи.  Heart
Моят мъж вместо “Лека нощ”, ми казва “ Лека Хипо”. Weary
Аз не, че трябва да се оплаквам, защото съм качила към 11 кила и не е толкова зле, ама ми тежи и си искам тялото обратно. Joy

# 242
Съншайн, днес като четох и видях, че те няма, тайничко се надявах, че си в родилното и чаках да се похвалиш.

Вярвайте ми, едва ли някоя е по-дебела и с по-голям корем от мен, в моя има почти 5 кг бебета😍, но някак си хич не се притеснявам, че няма да отслабна. 15 кг и половина съм до тук, имам още две седмици до 20... Т. Е. Сигурно ще ударя 17 кг.

Като знам какво напрежение и умора ме чака после, знам, че кг ще си отидат бързо. Аз единствено се притеснявам за прибирането на корема, защото след такова разтягане, не съм убедена, че ще се върне пак в обратното си състояние.

Ето една снимка, за да видите, че положението е трагично, а и да видите какво се нарича кръгла форма.

Тази снимка е от мин седмица.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 03:29 от bgzvezdi4ka

# 243
von di, нашето куче беше цар на къщата преди да се роди каката, беше си като дете. После вече нямах време за него, разходките му спряха (остана му само двора през топлите месеци) и цялото внимание се премести от него към детето. То е на свекито, но само аз го разхождах. Спеше ми до дупето буквално и особено през Б1 беше като залепен за мен. Голям глезльо, но мина в 9-та глуха и по край детето, работата, строеж и разни други наистина не ни оставаше време. Сега вече прави само бели на инат из цялата къща, а откакто съм бременна колкото и да го обичам, мноооого ме дразни и ядосва. Скубе се 365 дни в годината (къси остри бели косми), пика и ака на инат из къщата Rage Или ще замине на самолета с бабата или ще отиде на двора за постоянно, само да се стопли. Не е мое и не мога да дам на някой друг да го гледа, защото наистина нямам време и за него, а скоро с още едно дете просто не се виждам как ще му ходя по гъза.

Като знам предния, предния път че отслабнах чак след 2г, ми е все тая и знам, че скоро нама да си върна предишните кг и дрехи. Сега даже съм качила по-малко от преди (Б1-17,5кг, Б2-13кг), даже за 10 дена бях свалила 1кг, а мислех че ще съм поне плюс 1 покрай тези прошкк и гости и ядене цяла седмица Grinning Освен това преди бях като кит и растях навсякъде, сега предимно на корем и цици, само в началото уплътних малко и баджаците и дупето. За кг не мога от сега да се тормозя. ММ и детето отдавна се бъзикат с мен и ми викат Пандич (от панда) 😀
Прибирането на корема и мен ме притеснява. Преди не ползвах колан и съжалявам, но сега определено ще си взема някакъв, че иначе не се виждам. Моето бебе е едно, ама като гледам коремчето на bgzvezdi4ka не ми изглежда по-голямо от моето (уж чакаме бебе +4кг, но пак не е много сигурно...)

# 244
Момичета, да ви питам колан от къде се купува? Grinning
Може въпроса ми малко да е неуместен, но ще ми трябва... Sweat

# 245
Момичета, да ви питам колан от къде се купува? Grinning
Може въпроса ми малко да е неуместен, но ще ми трябва... Sweat

В магазините за бельо ги има. Най-различни модели. Консултантката в магазина, от който по принцип пазарувам, ми каза, че правят чудеса и задължително да си взема като родя.

# 246
bgzvezdi4ka, супер изглеждаш! Нека бебетата да растат, съвсем нормално си качила. И аз мрънкам, че искам да раждам, но си има време до термин Simple Smile явно не е готово бебето. Още 10 дни при мен. Вчера тоновете бяха добри, контракции нямаше, но като говорихме показах на доки, че ми се втвърдява коремът, отделно вечерно време си усещам леки придърпвания/срязвания, но нищо дискомфортно. Продължавам да вървя по 10  000 крачки.
За теглото аз ползвам този калкулатор: https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Засега съм +11 кг. Не бих казала, че усещам някакък съществен дискомфорт. Наскоро гледах една жена с четиризнаци и вече с едно дете и беше супер позитивна, а аз мрънкам, че бебето не излиза по рано.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 16:26 от wildthing

# 247

Едно към едно се чувствам и аз. Искам вече да излиза бебето и да ставам нормален човек. Не мога да клекна да си облека детето, нито да ритам топка с него, всичко ми тежи и ме боли и като тръгна пеш веднага ме хващат подготвителни контракции и едва ходя. Мрън мрън 😀  Вчера имах силни контракции цял ден и вечерта ходих да ме видят, оказах се с 1-2см и без активна родова дейност. Казаха, че уж днес може да станат нещата, обаче като се събудих всичко беше спряло. Сега съм кълбо от емоции - ядосана, реве ми се, искам да се свършва вече с това чакане. След малко ще излезем с малкия да покара колело, дано да се поразсея малко и от разходката да се раздвижат нещата

# 248
И аз ползвам този калкулатор и се успокоявам, че съм в рейнджа.. 😅

# 249
Ее и аз съм в нормата по този калкулатор Blush Благодаря wildthing Hug
А и щом доки не се кара за кг, че тя иначе много се кара и не дава повече от 2кг на месец да се качват, значи е добре положението. Ноември ме беше направила на 5ст че за месец и половина бях качила 5кг, а и предпоследния път за 2 седмици бях +1,2кг и пак ми се скара, но поне последния път незнайно как след 10 дена -1кг Blush

Аз също гледах в един магазин за бельо колани и имаше доста модели - от бикини до такива като къс клин. Исках да си купя предварително, но като не знам кой еазмер ще ми трябва, жената каза след раждането да си взема. Беше много мила. Даже мисля да взема поне 2 модела - като клин който е и един тип бикини.

Днес трябваше пак да съм на консултация, ама да видим с тая грипна какво ще каже доки, че след малко ще й звъня. Дано да не ми я отмени...

Малко остана, момичета Wink

# 250
Вчера бях на лекар, нещата са си все едни и същи бебчо е добре, аз нямам контракции,поне не засече апарата, нямам разкритие или паднала тапа.
Вече съм 40+3. Имам едно втвърдяване на корема, което трае по няколко минути и после отпуска, много е често, не знам дали това са контракции или газове ☺️ понеже имам проблем с ходенето. Сестрата като ми опипа корема ми каза че е твърд и това са безболезнени контракции, ама аз не вярвам.
В понеделник влизам в болницата на системи и да се свършва вече, голяма мъка.

А съм напълняла с 23 кг., като гледам никой не може да се мери с мен. Приятели и роднини ми казват че не личи, само корема е голям ама като облека неразтегателна блуза и веднага усещам уплатнение в ръцете Grinning Ама каквото такова, не се притеснявам много, защото ще ги смъкна (дала съм си срок 1 година, за следващото лято да съм добре ) 
Аз имам 2 колана за кръст, единия много  прилича на тези който са за корем, със допълнително стягане, мисля тях да ползвам, дала съм около 70 лв за този и не ми се иска да се трупам с още скъпи колани. След колко време може да се ползва колана при нормално раждане, а й след секцио, някой знае ли?

# 251
Вчера бях на лекар, нещата са си все едни и същи бебчо е добре, аз нямам контракции,поне не засече апарата, нямам разкритие или паднала тапа.
Вече съм 40+3. Имам едно втвърдяване на корема, което трае по няколко минути и после отпуска, много е често, не знам дали това са контракции или газове ☺️ понеже имам проблем с ходенето. Сестрата като ми опипа корема ми каза че е твърд и това са безболезнени контракции, ама аз не вярвам.
В понеделник влизам в болницата на системи и да се свършва вече, голяма мъка.

А съм напълняла с 23 кг., като гледам никой не може да се мери с мен. Приятели и роднини ми казват че не личи, само корема е голям ама като облека неразтегателна блуза и веднага усещам уплатнение в ръцете Grinning Ама каквото такова, не се притеснявам много, защото ще ги смъкна (дала съм си срок 1 година, за следващото лято да съм добре ) 
Аз имам 2 колана за кръст, единия много  прилича на тези който са за корем, със допълнително стягане, мисля тях да ползвам, дала съм около 70 лв за този и не ми се иска да се трупам с още скъпи колани. След колко време може да се ползва колана при нормално раждане, а й след секцио, някой знае ли?

При нормално раждане колана може да се използва веднага. При секцио трябва да се изчака да зарастнат шевовете. Simple Smile Втвърдяването на корема са си контракции, но е странно, че при теб не са болезнени, а вече трябва да раждаш.

Аз съм 37+3 и до момента съм 15кг+. От 3-4 дена взеха доста да ми се надуват краката и пръстите на ръцете. Аз имам фитнес колан със загряващ ефект, ще го слагам за по 2-3 часа на ден.

# 252
и аз до сега не съм имала болезнени контракции, даже и другите почти ги нямам, а терминът ми е в понеделник (и ако не стане нещо инцидентно преди това, до обяд ще си имам бебче ...)

повече от седмица имам перманентно подути крака (цели крака, чак до пръстите), няма значение дали съм вървяла цял ден или ставам от сън ... от няколко дни и пръстите на ръцете ми се подуват, но за кратко ...
опитвам се да не го мисля този понеделник, но в неделя едва ли ще спя 😂

# 253
Терминът ми е за 26.03 но и по мнение на лекарката и по мое няма да го дочакаме. Успех на всички чакащи мами😊

# 254
Колко сте изписали, очаквах бебенце, ама нищо де може и да помрънкаме 😃

Аз имах ужасна вечеро/, сутрин 💁
Събудих се в 04 от шутовете на бебка, нещо не й беше удобно.
От 05-06:30 контракции на 15мин, и тъкмо да събуждам ММ да ходим към болницата те спряха. Направо откачих 😀.
Бях на тонове от 08:30, върнаха ме за нов запис, че били равни и бебето спяло...🤷 Еми спи, тя в 04 не спа, в 08 вече си спи 😃
След кафе и кола, разходка около болницата направихме нов запис, хареса се вече и ме пуснаха.
На двата записа нито една контракция🤷😃
Явно бебка си чака датата за индукция в понеделник.
Акушерката се бъзика с мене, че можело вече да е към 4кг, а на мен не ми звучи много смешно 😃
В неделя съм на среща с АГ, ще я измерим и ако покаже верно към 4кг, не знам какво решение да взема 💁😃

Та така.. ох, вижда му се края при мен, обаче си е доста тегаво последните дни.
Бебка наистина поспива повече вътре, не е така активна като преди, но било нормално уж 40+2 съм

Общи условия

Активация на акаунт