СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 294
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Нашият обиколник е само отпред на решетките, не че ѝ пречи да мушне я ръка, я крак, но все още върши някаква работа.
АМ пие по 160мл.
Все още на нас ни е рано за бънджи, а проходилка мисля да не ползваме.

# 196
  • София
Здравейте. Кошарата, която имаме е 3 в 1. Преди седмица я разглобихме и малката кошарка слепихме за нашето легло, та нямаме нито решетка вече, нито обиколници (такива всъщност изобщо не съм ползвала, но слагах одеалца отстрани и долния чаршаф над тях). Но и той в това легло спи само през нощта (даже и тогава през част от нощта е при нас Wink ). А в хола сме сложили сгъваемото легло (кошара за игра), което е от плат. В последно време в него го слагам и седнал и вътре около гръбчето му и отстрани слагам възглавницата за бременни, за да има все пак някаква опора. Така доста добре си играе, защото легнал не иска и само мрънка, дори да му висят отгоре играчки.
АМ не давам, кърмя го и идея нямам колко яде, суче дори след пюрето и скоро мисля като въведа месо, да спра да го кърмя поне след обедното пюре. Дано да ни се получи.
Проходилка нямам и не съм ползвала за другите деца, затова мисля и за него да не взимам. А бънджи имаме, от този вид, който се слага на касата на вратата. Но той е доста тежък за него и ще ме е страх да не стане някоя беля. А и не го знам къде е ... затова май и него няма да ползвам. Той обаче подскача върху мен като го гушкам и се чудя дали да не вземем някакво друго бънджи, което не е за врата, а от този вид, който прилича на проходилка.

# 197
  • София
Здравейте,
Обиколници никога не съм слагала, но последните 3 седмици спи в сгъваема кошара. Установих че е по-добре, защото от тези зъби се премята по цяла нощ и се блъска отстрани. В сгъваемата кошара си запъва главата в плата и пак се премята, но не може да се нарани, а на нас не ни се налага да ставаме да го местим през половин час през нощта.
С това извънредно положение изпуснахме консултацията, а и прегледа при ортопеда. Още не съм наясно какво е препоръчително да правим по отношение на проходилка/бънджи/уолкър. Доста разчитах на  ортопеда да ни даде насоки. Вече го слагам да седи, но не знам за другите приспособления.
Ние сме изцяло на АМ и когато не приема друга храна яде 150 мл.вода с 5 лъжички мляко, само вечерната порция е 180 мл.

# 198
Аз имам обиколник от икеа, то покрива и 4 страници е тънък, хем не може да се нарани, хем не заема много от леглото. Иначе аз не искам да ползвам бънджита и проходилки. Според мен с проходилка не се пази, а бънджито според мен не е ок за ставите. И аз много разчитах на прегледа при ортопеда, за да разбера правилно ли я оставяме да седи, вече иска да стои и изправена. Не знам полезно ли е, не е ли

# 199
Момичета, тези зъби не очаквах да са по-зле от коликите . Двата долни прозират и това дете вярно много плаче, но толкова безутешно не го бях чувала никога. Нищо и никой не е в състояние да го успокои. Само се моля скоро да излязат, че това е някакъв кошмар.

# 200
И ние ще изпуснем прегледа при ортопеда, а ми се искаше да дадат насока дали да увеличим времето седнала и тн. От няколко дни е голям киселяк нашето момиче и ми се струва че е от зъбките. Дано да излязат по-бързо, че аха да се наспим всички и пак не стана 🤣. И имам един въпрос, стерилизирате ли още залъгалките? Че нашите хвърчат по пода постоянно.

# 201
  • София
Здравейте. Кога трябва да се направи този преглед при ортопед? Ние не сме ходили повече от месец на консултация, но и тя не ми е казала. Даде предния път само направления за ехография на коремни органи и кръвни изследвания, въпреки че тогава беше на 5 месеца. За ехографията успяхме да отидем, но кръвните така и не ги направихме и сега няма да е скоро.
И Павел е много нервен напоследък. Чакам ги тия зъбки от доста време, но все не пробиват.

Залъгалки не ползва той, въпреки че още се мъча да му давам, но не ги иска и това е и съм на път да се откажа. Шишета ползваме за водичка - от скоро започна да пие по малко, преди изобщо не искаше. Още стерилизирам, но не всеки път. Понякога само ги измивам и попарвам на чешмата с гореща вода. Но на 2-3 миенета ги пускам и в стерилизатора. Понякога и гладя, но май е излишно. Но с тия вируси все не се решавам да спра окончателно с гладенето. Все пак не е всеки път.
На нас ни остана и една несложена ваксина и не знам кога ще я слагаме. Има ли и други като нас? (Май това исках да ви питам преди и все забравях)

# 202
И на нас ни остана само една ваксина.
При ортопед бяхме на втория месец.

Сега трябваше да правим кръвни изследвания, но се отложи. Дано не е проблем да се направят по-късно. Други направления не са ни давали.

# 203
Здравейте. Ние не сме ходили също на ортопед, защото нали постоянно има някакви грипове и болести, а ми се иска. Бях ви споделила, че Марти като рита си търка крачетата, а сега забелязвам и че като стои седнал гръбнчето му леко изпъква к ме притеснява. От около месец и повече го слагам полулегнал на възглавница и така яде и съм си вкарала в главата да не съм докарала някое изкривяване. Ваксини ние имаме да слагаме още 2 пъти. Залъгалките и аз не ги стерилизирам всеки път, макар че и нашите постоянно летят. Цяла нощ пак милия като му падне бибката и проплаква, явно го успокоява, та аз вече с това безсъние искам да се тръшна и аз да рева. Като гледам скоро няма да се наспя.

# 204
Педиатъра каза че на ортопед ще ходим на 6 месеца пак профилактично, трябва да минем през коремен ехограф и кръвни за желязото и хемоглобина. Ние поне сме си сложили всички ваксини, та да не ги мисля и тях.

# 205
И ние сме с всички ваксини ,два пъти сме ходили на ортопед и всичко е наред ,също пропуснахме консултация а трябва за коремни органи ,кръв и ако не се лъжа се пуска и урина (има едни пакетчета от аптеките който се залепят за пишлето и като се изпика се пълни ) също изследват и от изхождане мисля....но така като гледам сега началото на април пак няма да е ...ще видим май месец какво ще става но още от март нашата лична ме предупреди че дори да се вдигне грипа ще стане бавно докато минат всички бебета който има

# 206
  • Варна
И при нас има оставаща една ваксина + ротарикс ( тя дали има срок,че първата беше на 4я месец)
Когато ходихме на ортопед - той каза след 8я месец пак да отидем и до тогава да не го слагам в проходилка .
Иначе често вечер като заспи измервам температура под 36 - 35.7 или и 8 и се чудя дали има общо с хемоглобина. Смятам скоро да почвам с месо или жълтък ама се чудя с кое първо . И ако имам домашно месо и купешко пюре как да ги смеся?

# 207
  • София
И ние имахме ротарикс, беше у мен, но не успях да му я дам, защото се разболяхме от грип. Сега обаче сме здрави и реших, че по-добре да му я дам и я дадох преди 3 дни. Просто сега сме дори по-изолирани и здрави от всеки друг път и реших, че няма смисъл да ми седи тая ваксина в хладилника и да чака да се разболеем.
За температурата не знам дали по-ниската е свързана с хемоглобина. На моят бебо пък е около 37-37,1. От както се е родил такава я меря. В началото се притеснявах, но някой тук ми писа тогава, че при бебетата до 37,4 е нормална температурата.
За домашно месо става добре във формички за лед замразено (приготвено за консумация). По едно купче в зеленчуковото пюре. Преди съм пробвала да замразявам и месо и зеленчуци. Месото беше добре, но зеленчуците не ми харесваха след размразяване.

# 208
Ротарикса се дава втората доза най-късно в 24 седмица.

# 209
  • София
Ами малко късничко, но тя ни даде ваксината в 23-тата сесмица, а веднага след това започнахме да се разболяваме от грип един по един и нямаше как да му я дам. Ние и първата доза дадохме късничко. Като цяло всички ваксини се изместиха, че с две деца на детска градина е сложно всички да са напълно здрави.

Общи условия

Активация на акаунт