СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 322
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз, освен изброените зеленчуци, съм дала и бял морков и броколи. Също заради запека давах 2 пъти и круша. Вече сме ОК с изхождането, а днес вкарах жълтък. Захранваме се вече от месец (започнахме на 5 месеца и половина). След като свикне с жълтъка смятам да вкарам каша, но не знам дали ще му хареса ако е чиста без плод. Други зеленчуци, които смятам скоро да дам са зелен фасул, спанак и карфиол.

# 241
И аз освен изброените зеленчуци съм давала спанак, карфиол, грах, бял морков, броколи.

От кашите - оризова, царевична, елда. Плодове всякакви е яла, даже едно смути от Лидл пробва, в което имаше ягоди. После се стреснах като видях, но нищо й няма. А много й хареса.
Месо - пуешко и пилешко.

Мисля да давам още малко и жълтък. Добавяте малко към зеленчуковото пюре и редувате с месо, нали така? Трябва ли да има ден без жълтък и без месо, само на зеленчуци?

# 242
Аз след въвеждането на тези зеленчуци, почнах да давам месце, защото педиатърът ни каза, че като не може да направим изследванията е важно желязото да не пада. Затова първо месцето и после кашите.

# 243
  • София
Това, което аз четох, е че жълтък се дава всеки ден докато не се въведе месото. След това се редуват месо и жълтък през ден. Аз също не смятам да отлагам много месото.
Кашите как ги давате, чисти ли?

# 244
  • Варна
Скрит текст:
Аз ще въвеждам по тази схема жълтък, но първо ще въведа месо другата седмица. Въвела съм оризова каша,много я харесва, вече слагам и плодове,които съм въвела

# 245
  • София
Аз първо въвеждам месото, а след това ще въведа жълтък, когато навърши 7 месеца. После ще редувам 1 ден месо, на следващия жълтък.
Каша съм въвела само от елда. Мисля да въведа скоро и оризова. Кашата и аз мислех, че чиста няма да му хареса, но се оказа, че му харесва повече, отколкото като сложа плод вътре. Сутрин давам плодово пюре. Въвела съм банан, ябълка, круша и от два дни въвеждам синя слива. На плодовете им се мръщи нещо, много е странен Grinning А уж бебетата харесвали сладко. Даже когато му давам банан прави такива физиономии и така се мръщи, че едва успявам да му го дам. А това е най-сладкия плод ...

# 246
Момичета, по колко качват децата последните месец, два?

# 247
Аз нямам представа колко е качила Сияна, отделно се притеснявам и за храненето ѝ.
Може ли да споделите по каква схема храните вашите бебета?
АМ пие в 6,9:30 и после за вечеря и се чудя дали ѝ е достатъчно?
От друга страна вчера ми отказа млякото в 9:30-10:00 и яде чак в 12:00 зеленчукови пюре. Ще видя как ще се държи няколко дни и ако не иска ще трябва да ѝ давам каши.

# 248
  • София
Ние на 5 месеца бяхме при педиатъра и беше качил 1 кг. Сега на 6 месеца го мерих като се качих аз на домашния кантар и после отново с него, смятам че е качил около 700 гр. Педиатърката каза, че е добре, но той се роди с ниско тегло 2400 гр. и може би си наваксва.
Храни се 5 пъти на ден, като от тези 5 едно е заместено хранене, а останалите са все още с мляко. Часовете на хранене са горе-долу 7, 11, 14, 17, 20. Пюре хапва на второто ядене от скоро, преди го давах на третото.

# 249
Ние бяхме началото на март на консултация последно и беше 6,850кг. Домашният ни кантар е китайски боклук който си мери каквото си пожелае, та нямам идея колко е сега момата. На ръст дърпа определено (съдя по дрехите).

# 250
Ние за последните 2 м сме качили някъде по 500 на месец в момента имаме 8,800 до 9 кг. защото и моят кантар не е много точен .Храненето при нас също е приключение кога иска мляко кога не иска но съм чувала че в началото на захранването че след всяко хранене трябва да се предлага и мляко ако го откаже откаже(аз не винаги предлагам,давам плод за междинни храннения и после си давам мляко)  ,ние ядем и през ноща все още понякога по веднъж понякога по два пъти ,незнам това хранене към 6 ч сутринта дали се смята за нощно?

# 251
Оххх, мами не знам как сте вие, но аз съм като ударена с мокър парцал. Моята госпожица тая нощ проплаква 4 пъти и едно силно пищене, не се буди просто си плаче и пищи. Дори няма сълзи. Давам гърда и се успокоява много бързо. Вече ставам като войник, мисля че могат да ми засекат за 3 сек съм станала. И сърцето ми прескача всеки път с два удара, нямам бели косми, но така ще ги получа. Зъби ли са, не знам какво е, много чела, много се слюнчи. Да се приключва с тая драма, че не се издържа.... При вас така ли е? Sorry, за дългия и безсмислен пост, ама вече не знам какво да правя. Давам mama nature таблетки, давам бочко(вярно никаква полза от него) освен, че тя го осмуква от бибата и после я плюе.

# 252
Колко е голяма девойката? И при нас имаше такъв период около 5+++. Май не е възможно, но все едно от страх пищеше.
Спим двете на разпънат диван и вместо да се пробвам да я слагам в креватчето вече - по-близо до мен я слагам и е спокойна. Не знам дали е от това или просто отмина.

# 253
Колко е голяма девойката? И при нас имаше такъв период около 5+++. Май не е възможно, но все едно от страх пищеше.
Спим двете на разпънат диван и вместо да се пробвам да я слагам в креватчето вече - по-близо до мен я слагам и е спокойна. Не знам дали е от това или просто отмина.

На 6+++ е. Отдавана е свикнала да спи в нейното легло.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:12 от Ariqna

# 254
Ние си проплакваме така нощем сигурно трета седмица. Няма нощ, в коята да  не се е събудил и да не ревне. И двата зъба избиха, явно не е от тях. Само ние ли сме на АМ мляко + 2 заместени хранения и за деня общо ни се събират 6 хранения? Почти на 7 месеца сме и отдавна педиатърката ни каза, че трябва има 5 хранения, но просто не става. Все мисля, че го прехранвам, понеже и на обяд изяжда доста пюре (около 200гр). Вие по колко давате и колко мл  мляко пият бебоците ви?

Общи условия

Активация на акаунт