СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 294
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
И ние заформихме режим - става към 7 (вече 8 по новото време), кърмим се, играем, към 10:30 яде плодово пюре и след него пак се кърмим. После заспива и забелязвам, че увеличи този сън и вече спи по 2 часа. Буди се към 1 и следва зеленчуково пюре. И след ъова идва проблемът - понеже е спал до 1 не иска да спи повече и следва игра и занимаване с него до 4 и нещо. Накрая сеизнервя, но не иска да спи и като съвсем се изтощи (а и аз), се предава. Обаче спи по-малко от сутрешния сън - максимум час. После давам каша, следва игра и към 7 и нещо - 8 става много нервен и започваме подготовка за сън. Все още се буди нощно време, като с наближаването на сутринта тези будения зачестяват.
Не ми харесва следобедния му режим. Надявам се като се пооправи ооложението и започнем да излизаме на разходки, да се промени.
И на мен ми липсват разходките  и в частност спането в количката. Ние откъм режим на спане сме гола вода-има периоди на будуване от 3-4 часа, които стават ад, хем е изнервена и ѝ де спи, хем не ще да заспи.

# 226
И нашето първо зъбче е излязло. Simple Smile
Честито до ви е, дано сега да се поуспокои младежа, като е пробило
Няма и следващото е на път Sad

# 227
  • София
Ние също нямаме особено изграден режим, а ми се иска да знам кога ще поспи повече, за да мога да се организирам. Досега се събуждаше към 6:30 и яде към 7. Към 9:00 вече е кисел и заспива, но нака както понякога откарва по 2-3 часа има дни, в които спи по 20 мин. От там се разместват и следващите хранения и никога не се къпем и лягаме по едно и също време, а между 19:00 и 21:00 в зависимост как е изместил яденето, защото яде 5 пъти и ако не спи е на 3 часа. През деня имаме още 1-2 дрямки, които също винаги са с различна продължителност и по различно време. Изобщо никаква програма.
Днес видях бяла точка на долния венец, но ми се струва, че е по-скоро на мястото на кътника. Това дали е възможно да избива първо кътник?!

# 228
Ние също нямаме особено изграден режим, а ми се иска да знам кога ще поспи повече, за да мога да се организирам. Досега се събуждаше към 6:30 и яде към 7. Към 9:00 вече е кисел и заспива, но нака както понякога откарва по 2-3 часа има дни, в които спи по 20 мин. От там се разместват и следващите хранения и никога не се къпем и лягаме по едно и също време, а между 19:00 и 21:00 в зависимост как е изместил яденето, защото яде 5 пъти и ако не спи е на 3 часа. През деня имаме още 1-2 дрямки, които също винаги са с различна продължителност и по различно време. Изобщо никаква програма.
Днес видях бяла точка на долния венец, но ми се струва, че е по-скоро на мястото на кътника. Това дали е възможно да избива първо кътник?!

Не е възможно ,по скоро е някаква автичка и ние имахме такива педиатърката каза че е нормално и не е проблем вече ги няма

# 229
И ние нямаме режим, а много ми се иска да си планирам обедното хранене (в неделя обядва в 15:00....).
Вчера направи 2 кратки дрямки през деня и я сложих да си легне в 21:20. Аз също легнах до нея, че да е спокойна и да не се буди пак с писък на всеки час. Е не се събуди, но като се ококори в 3 без нещо, та до 5:30.
И да попитам (не знам дали не питах вече.... ) - кога кърмените бебета започват да пропускат нощното хранене?

Честито зъбче! Съвсем скоро ще се покаже и второто. Simple Smile

# 230
  • София

Не е възможно ,по скоро е някаква автичка и ние имахме такива педиатърката каза че е нормално и не е проблем вече ги няма

Благодаря ти, Йоана! Може би наистина е това. Давахте ли нещо или си мина от самичко и за колко време горе долу?

# 231
Според мен зависи кое нощно кърмене, моята Бебка е на 6++ и заспива 21:00-21:30, като гледам да яде към 21, 21 без нещо и се буди винаги през нощта, за да яде. И си яде, обикновено към 4:30 или 6. Тази нощ се събуди в 2;30, обаче аз бях като зомби и не се усетих и и дадох да яде, ами значи буквално си цокна 2 пъти и заспа, което за мен значи, че не е гладна. Просто иска да се успокои и да заспи. Но поне аз така си ги обяснявам нещата. Все си мисля, че когато се замести вечерята ще спре да се буди през нощта, защото ще е сита. Аз нямам идея колко суче и понеже и недохранвам с АМ, според мен си огладнява през нощта

# 232

Благодаря ти, Йоана! Може би наистина е това. Давахте ли нещо или си мина от самичко и за колко време горе долу?
.

Не помня колко време стояха месец може би,не сме давали или мазали нищо за тях ... и аз бях се интосиазирала че е зъбче защото беше точно отпред и отдолу но уви Simple Smile

# 233
Малката вчера беше много кисела цял ден. Всичко се слагаше в устата и се чешеше жестоко, само плачеше. Намазах я с гелчето на Бочко за никнене на зъби и нямаше никакъв ефект, все едно вода й давам. Не че очаквах да има ефект, но все пак...

# 234
  • София
При нас също не забелязвам да има ефект от гелчетата. За момента виждам че прахчетата Teetha го успокояват за известно време.

# 235
Според мен зависи кое нощно кърмене
Няма значение, поне едно от всичките. Grinning
Моята миналата нощ яде в 21:10, 00:30, 2:50, 5:20. Цока си здраво, не е само за успокоение.
От 2:50 до 5:20 беше будна....

# 236
Според мен зависи кое нощно кърмене
Няма значение, поне едно от всичките. Grinning
Моята миналата нощ яде в 21:10, 00:30, 2:50, 5:20. Цока си здраво, не е само за успокоение.
От 2:50 до 5:20 беше будна....

Здравейте аз вече не кърмя но докато го правех мога да споделя моят опит ,бебчето трябва да е близо до вас когато го чуете по възможност най бързо да го вземете докато не се е разсънило и да го сложите да Цока за да заспи отново и да не будува поне при нас беше така,позата трябва да е удобна за бебчето .Друго което може да помогне е да го галите по бузката или ушето за да се нахрани хубаво много бебчета хапват малко и заспиват а много скоро пак са гладни.Особено при кърмените бебета мисля че няма метод с който да намалите храненията ,също така когато почнат зъбките ще става все по често търсенето на гърда за успокоение .Кърменето е много приятно и много трудоемко ...аз лично заспивах докато бебчо чока така нощите ми минаваха по лесно .Успех

# 237
Здравейте аз вече не кърмя но докато го правех мога да споделя моят опит ,бебчето трябва да е близо до вас когато го чуете по възможност най бързо да го вземете докато не се е разсънило и да го сложите да Цока за да заспи отново и да не будува поне при нас беше така,позата трябва да е удобна за бебчето .Друго което може да помогне е да го галите по бузката или ушето за да се нахрани хубаво много бебчета хапват малко и заспиват а много скоро пак са гладни.Особено при кърмените бебета мисля че няма метод с който да намалите храненията ,също така когато почнат зъбките ще става все по често търсенето на гърда за успокоение .Кърменето е много приятно и много трудоемко ...аз лично заспивах докато бебчо чока така нощите ми минаваха по лесно .Успех
Благодаря! Simple Smile
Тя е близо до мен, но съм толкова недоспала, че спя и не я чувам навреме. Grinning
За зъбките - двата долни вече излязоха, сега пак бръмчи, та скоро чакам още някой да се покаже.

# 238
Да попитам какви зеленчуци се дават през 6+ месец, предвид че бебето е захранено на 5+ месеца ? Аз досега съм дала картоф, батат, тиквичка, тиква, пъщарнак и морков. Карфиола не го хареса и ще пробвам пак по-нататък. Знам за броколи и за кашите, че са сега, но освен тях някакви зеленчуци да ми предложите? От плодовете вече съм въвела сини сливи (че всичко от горе изброените освен тиквичката й действаха запичащо и се наложи да ги вкарам малко по-рано). Ще дам круша, а после банан и ябълка.

# 239
Да попитам какви зеленчуци се дават през 6+ месец, предвид че бебето е захранено на 5+ месеца ? Аз досега съм дала картоф, батат, тиквичка, тиква, пъщарнак и морков. Карфиола не го хареса и ще пробвам пак по-нататък. Знам за броколи и за кашите, че са сега, но освен тях някакви зеленчуци да ми предложите? От плодовете вече съм въвела сини сливи (че всичко от горе изброените освен тиквичката й действаха запичащо и се наложи да ги вкарам малко по-рано). Ще дам круша, а после банан и ябълка.
Аз дадох зелен фасул и бял морков, като белия морков много го хареса. Иначе и взех едно пюре на хип нежни зеленчуци с ориз. И тъй като оризът не е алергени ще и го дам.

Общи условия

Активация на акаунт