СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 302
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
И ние имахме ротарикс, беше у мен, но не успях да му я дам, защото се разболяхме от грип. Сега обаче сме здрави и реших, че по-добре да му я дам и я дадох преди 3 дни. Просто сега сме дори по-изолирани и здрави от всеки друг път и реших, че няма смисъл да ми седи тая ваксина в хладилника и да чака да се разболеем.
За температурата не знам дали по-ниската е свързана с хемоглобина. На моят бебо пък е около 37-37,1. От както се е родил такава я меря. В началото се притеснявах, но някой тук ми писа тогава, че при бебетата до 37,4 е нормална температурата.
За домашно месо става добре във формички за лед замразено (приготвено за консумация). По едно купче в зеленчуковото пюре. Преди съм пробвала да замразявам и месо и зеленчуци. Месото беше добре, но зеленчуците не ми харесваха след размразяване.

Месото е сготвено и пасирано и тогава замразено във формичката? Така ли

# 211
  • София
И ние имахме ротарикс, беше у мен, но не успях да му я дам, защото се разболяхме от грип. Сега обаче сме здрави и реших, че по-добре да му я дам и я дадох преди 3 дни. Просто сега сме дори по-изолирани и здрави от всеки друг път и реших, че няма смисъл да ми седи тая ваксина в хладилника и да чака да се разболеем.
За температурата не знам дали по-ниската е свързана с хемоглобина. На моят бебо пък е около 37-37,1. От както се е родил такава я меря. В началото се притеснявах, но някой тук ми писа тогава, че при бебетата до 37,4 е нормална температурата.
За домашно месо става добре във формички за лед замразено (приготвено за консумация). По едно купче в зеленчуковото пюре. Преди съм пробвала да замразявам и месо и зеленчуци. Месото беше добре, но зеленчуците не ми харесваха след размразяване.

Месото е сготвено и пасирано и тогава замразено във формичката? Така ли

Да. Хубаво е и да се покрие с нещо. Може да се опита с малко количество първо да провериш дали ще ти хареса по този начин съхранявано. Аз не знам сега дали ще го правя, защото нямам домашно месо и в тези времена, които настанаха, май ще си карам с готови пюрета или пюре от чисто месо, ако намеря.

# 212
На нас ни казаха, че има един профилактичен преглед на 6 месец при ортопеда, но и ние не успяхме да отидем. За ротарикс аз като питах ни каза, че е късно и не трябва да слагаме. А с това спане е мъка всеки ден е различно. Тази нощ 2 часа си будувахме, първо се разплака, после се хили, после си "говори".... Искам да спя от 21 до 9 без да се събуждам от нищо. 😂😂😂

# 213
  • София
Ние ходихме при ортопед след навършен 1 месец и трябваше след навършени 6 отново. Знам още че при навършени 6 месеца се правят кръвни изследвания, урина и коремни органи.
Относно стерилизацията ние стерилизирахме при всяко ползване, а педиатърката иска да го правим до 1 годинка. От около месец обаче решихме да стерилизираме по веднъж на ден. Залъгалки ползваме, но ги стерилизирам от време на време. Той винаги заспива със залъгалка, няма как да ги стерилизар постоянно. Освен това вече яде всичко наред до каквото се добере и просто приех вече, че няма как да е стерилен.

# 214
Ние имаме всички ваксини, но се чудя за изследванията, ако аз отида да взема направленията дали ще се получат нещата?
Месни Заготовки намерих в baby. bg.
https://otmamazamama.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B8/ тук има страхотни идеи за бебешки бисквитки.
Сияна вчера вечерта пак падна докато ѝ правих млякото, само че този път има синьо на челцето.

# 215
Момичета, да се похваля-първи зъб проби успешно, сега е като перфоратор в устата 😆😆😆 Но наред с него е и яко кисела, разплаква се от раз и днес ще изтичам до аптеката да видя за някакво гелче за венци.

# 216
  • София
Честито първо зъбче! Виждаше ли се нещо преди да избие или нямаше прицнаци за това? Ние си мрънкаме и плачем постоянно царади тези венци, но няма никакви индикации за зъби.

# 217
Честно казано не съм се заглеждала много, защото като се опитам да ѝ отворя устата ме се плези и долния венец не го виждам 😄 Всяка сутрин правим проверка като ми хапе пръста, и вчера хоп- отдолу боцка.

# 218
Честито първо зъбче! Виждаше ли се нещо преди да избие или нямаше прицнаци за това? Ние си мрънкаме и плачем постоянно царади тези венци, но няма никакви индикации за зъби.
Нищо не се виждаше при моята девойка преди да избие. Седмица след това се появи и второто.

# 219
Ние от януари не спираме да мрънкаме по цял ден постоянно. Едва преди няколко дни видях, че двете долни зъбчета прозират под венеца. Той започна и нощем често да проплаква, постоянно си търка устата с ръчички. Но честно казано аз мисля, че при нас мрънкането не е от зъбите само. Явно си е такъв. Sad

# 220
И нашите долни прозират
от месец, но още няма зъбче, което да е пробило. Вечер се буди по веднъж, давам бибата и пак заспива.
Най-сетне успях да я свикна на някакъв режим да спи следобед 😀

# 221
  • София
И ние заформихме режим - става към 7 (вече 8 по новото време), кърмим се, играем, към 10:30 яде плодово пюре и след него пак се кърмим. После заспива и забелязвам, че увеличи този сън и вече спи по 2 часа. Буди се към 1 и следва зеленчуково пюре. И след ъова идва проблемът - понеже е спал до 1 не иска да спи повече и следва игра и занимаване с него до 4 и нещо. Накрая сеизнервя, но не иска да спи и като съвсем се изтощи (а и аз), се предава. Обаче спи по-малко от сутрешния сън - максимум час. После давам каша, следва игра и към 7 и нещо - 8 става много нервен и започваме подготовка за сън. Все още се буди нощно време, като с наближаването на сутринта тези будения зачестяват.
Не ми харесва следобедния му режим. Надявам се като се пооправи ооложението и започнем да излизаме на разходки, да се промени.

# 222
Аз не разчитам на разходките, защото нашите са късни заради кучето. И Сияна спи след закуската в 10:00,но ако видя, че ще спи до обяд влизам и започвам да подреждам нещо в детската. Тя лека полека се събужда и играем до обяда. Към 14:00 лягам с нея и спи до 16:00.Беше свикнала да спи в 18:00,но сега не ѝ позволявам да заспи, че се буди в 5:00.
Днес у нас имаме ден на таткото😁
Свърших доста работа, а не съм се къпала толкова дълго от много време 😂

# 223
И нашето първо зъбче е излязло. Simple Smile

# 224
И нашето първо зъбче е излязло. Simple Smile
Честито до ви е, дано сега да се поуспокои младежа, като е пробило

Общи условия

Активация на акаунт