СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 338
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И аз играчки отдавна не съм сменяла. Още си е на такива с бутони, звуци и светлинки, както и на обикновени дрънкалки, гризалки и плюшки с мелодия. Играе си и с едни кофички, дето се пъхат една в друга или се прави кула от тях, но тия работи още не ги можем, засега само ги гризе и оглежда. Също минахме на фаза - изхвърляне на всичко на пода от масичката на столчето за хранене и гледаме как мама го вдига и мие (или само го вдига понякога Wink ).

# 316
При нас се котира всичко което издава звуци, но най - любимите са ѝ едни гумирани книжки (голямо дъвчене пада) и лентата ми за коса - като я види и се амбицира да я стигне 😄

# 317
Докато въвеждам жълтък мога ли да дам за първи път оризова каша?

# 318
  • София
Докато въвеждам жълтък мога ли да дам за първи път оризова каша?

Аз вкарах оризовата каша 3-4 дни след като дадох жълтък.

# 319
Здравейте мами имам голямо притеснение защото малкия има Афективно-респираторните пристъпи (захласване) когато се разплаче има ли други бебчета с този така да кажем проблем ,какво правите и какво мислите по темата ? Вчера се уплаши и беше в баща си докато стигне беше бяло син а предния ден се удари леко по венеца с една играчка и се разплака почервеня целият и двете състояние бяха придружени с отворена уста но без изкафаване на звук след първият писък ,четох по темата че не е опасно и т.н че минава след 30-45 секунди въпреки това бих искала да чуя от други майки как се чувстват и какво правят ,благодаря ви

# 320
Не се е случвало да се захласва, но знам, че се духа силно в лицето, за да се стресне:

# 321
Аз пък съм чувала, че не е хубаво силно да се духва с лицето, а по лекичко. Ама не знам, при мен само веднъж се захласна и я гушнах и тя се успокои

# 322
Аз духам леко в лицето. Доста често се захласва, а тя е ревлива....
Бяхме на ваксина и се захласна там. Педиатърът я гледаше и нищо не направи. Каза, че няма случай да не може да си поеме въздух от това захласване. Та като видях той как реагира (т.е. никак) и аз съм по-спокойна.
Обсъди си го и с педиатъра, ако се чувате по телефона за нещо. За твое успокоение. Simple Smile

# 323
  • София
Здравейте и честит празник. Честит имен ден на всички празнуващи. Бъдете всички здрави и благословени!

За захласването - и аз знам, че се духва в лицето, но никога до момента не съм го прилагала. Случи ми се веднъж вкъщи - стресна се от силен шум от падане на предмет в иначе тихата стая. Но като го гушнах и се успокои сам, чак до посиняване никое от децата не е стигало. На ваксините се случва леко захласване, но с гушкане минава при нас.

# 324
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Аз съм от групата на момичетата с термин през месец септември 2020г.
Влизам тук, за да ви приветствам да се чувствате поканени в нашата тема и да знаете, че може да ни пишете спокойно, ни давате съвети по всякакви въпроси - от кои лекари сте доволни, къде раждахте, от какви бебешки колички, кошари, кошчета и т.н. сте доволни и всичко, за което се сетите Flowers Hibiscus 
Весели празници! Flowers Hibiscus

# 325
Оризовата каша хич не е по вкуса на нашата беба и питането ми е мога ли да я давам с лъжичка банан (не съм го въвела отделно) или да си и давам една седмица бананче следобед и чак след това да го смеся с кашата? Притеснявам се, че макар ориза да не е алерген да не направи реакция някаква.

# 326
Оризовата каша хич не е по вкуса на нашата беба и питането ми е мога ли да я давам с лъжичка банан (не съм го въвела отделно) или да си и давам една седмица бананче следобед и чак след това да го смеся с кашата? Притеснявам се, че макар ориза да не е алерген да не направи реакция някаква.
.
Здравейте според мен ако сте въвели кашата няма проблем с нея да въведете банана

# 327
  • София
Точно така - нова храна може да се дава в комбинация с вече въведена. Ако има реакция, ще е от новата.

# 328
Момичета, моята госпожица вчера седна сама, но не от легнало положение, а от позата за пълзене.
Има ли други бебета, които сядат така?
Притеснявам се, защото се усуква!
Да разрешават вече консултации те, че в главата ми вече е каша от въпроси, всеки ден изниква по някой нов, а не мога постоянно да звъня на педиатъра!
Някоя от вас знае ли колко е дневното количество мляко, което трябва да изпитват на тези месеци?

# 329
Бени, май всички бебета от поза за пълзене сядат.

И аз с въпрос - колко дни след ваксина може да се дава нова храна?

Общи условия

Активация на акаунт