СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, моята госпожица вчера седна сама, но не от легнало положение, а от позата за пълзене.
Има ли други бебета, които сядат така?
Притеснявам се, защото се усуква!
Да разрешават вече консултации те, че в главата ми вече е каша от въпроси, всеки ден изниква по някой нов, а не мога постоянно да звъня на педиатъра!
Някоя от вас знае ли колко е дневното количество мляко, което трябва да изпитват на тези месеци?

Първо така почват да сядат, Бени. Абсолютно нормално е. Чак по-късно развиват уменията да сядат от легнало положение, което е доста трудно.

# 331
Дара, аз изчакам 2-3 дни.

# 332
И още един въпрос се роди в моята глава нощес- бананите варите ли ги за пюре или сурови с малко водичка ги мачкате? Вече изкуфявам от седенето затворена и сама не си вярвам какво съм чела и гледала 🤣.

# 333
И още един въпрос се роди в моята глава нощес- бананите варите ли ги за пюре или сурови с малко водичка ги мачкате? Вече изкуфявам от седенето затворена и сама не си вярвам какво съм чела и гледала 🤣.
Аз просто го намачках и дори не съм го разреждала. Иначе знам, че може и да се пече, но нямам идея как и колко. 😁

# 334
Аз варя ябълки +круши и добавям банана в последите 5 мин.
Гледах "рецептата" в инстаграма на Ралица Генчева.
Четох, че банан и авокадо са единствените, които могат да се дават сурови при захранването.

# 335
  • София
Бебетата усещат естествено как да се движат, няма място за притеснение, нормално е да започнат да сядат и дори да се изправят вече. Щом бебето го може само, значи е дошло времето за този етап и това е най-добрата гимнастика за него. И моят мъник сяда от поза по корем. Също като е седнал и има нещо, за което да се хване, се изправя на коленца. На крачета още не може и не го и слагам, защото явно му е рано, но направи ли го сам, значи е достатъчно развит и силен за това. Simple Smile Когато е в мен се опира на крачета и подскача върху краката ми. Това е първото движение, което правят за заякване на крачетата и тренировка за изправяне.

След ваксина моята педиатърка е казала да изчаквам поне 3 дни, преди да дам нова храна.

Суров банан съм давала ... както и сурова ябълка и круша дори Hushed Не трябваше ли? Май няма някаква специфична реакция. Дано не съм сгрешила. Иначе е захранен с не сурови плодове, но като мина малко време от въвеждането, му правя сутрин пасиран плод и изобщо не го варя, а му го давам така.

Чува ли се вече кога ще започнат пак консултациите? Дали от 13 май ще ги позволят?
А въвеждали ли сте вече телешко месо?

# 336
Банан и авокадо давам сурови.
Казаха, че обмислят след празниците да разрешат детските и женските консултации.
Сега искам, не искам гледам новините, че те си променят решенията от днес за вчера😁

# 337
  • София
Христос Воскресе! Бъдете всички здрави, обичани и щастливи!

Ние днес ставаме на 7 месеца. Вчера дадох за първи път малко жълтък. Сега трябва да дам месо, но се чудя дали по време на въвеждане на жълтъка се редуваше през ден с месо, или докато се въведе, се дава всеки ден жълтък в продължение на няколко дни?

# 338
Христос Воскресе бъдете здрави! Ние го правим без ден месо /жълтък така ми каза педиатърката. Утре ставаме на 7месеца и половина , вече когато се храни прави браво с ръчички ....Това за консултациите не съм го чула ,но нека ако се приеме и ги разрешат който разбере първи да сподели информацията тук .....ще е една лудница когато се случи най вероятно с превилегия ще минават бебенцата който имат още ваксини -сега като го пиша обаче незнам дали ще е хубаво все още да се бият като положението все пак е пандемия .....

# 339
  • София
Христос Воскресе, момичета! За жълтъка ние го въведохме първо и от утре смятам да започнем с месото (пуешко първо). За момента сме заместили 2 хранения преди обяд яде каша и за обяд зеленчуково пюре с/без жълтък. Не съм ги редувала през ден. В началото давах всеки ден, а сега давам 2 дни - 2 почива. От кашите сме въвели само оризова и от 3 дни царевична, но смятам след 10 дни да дам и елда. Предполагам това е достатъчно време за въвеждане на пуешкото. Моля момичетата, които вече са въвели месото да кажат, когато го въвеждаме в началото през ден или всеки ден се дава и редува ли се и първите дни с жълтъка или тогава не се дава жълтък?

# 340
Здравейте, тъй като от тази седмица вече ще може да се поставят ваксини на децата , мислите ли да ги поставяте? Много се чудя дали да е водя за ваксина. От къде да знам кой е пипал врата примерно, кой е влизал в кабинета преди нас. Пък от къде да знам, че и ние не сме носители на този вирус. Направо не знам какво да правя. Не е мерена от петия месец, последната ваксина не е слагана и излседвания не са правени.

# 341
  • София
С месото аз от началото го давах през ден, още с въвеждането. Но това е защото го въведох с готови пюренца в които имат малък процент месо в тях. По схемата ми обаче е дадено докато се въвежда да е всеки ден в началото, като първи ден 5 лъжички, втори 10 и така до съотношение 50/50 зеленчуци и месо. За мен това е много и децата ми така приготвено не искаха да го ядат, затова с тях съм слагала по-малък процент месо. И така ... от написаното стана ясно, че тая схема изобщо не я спазвам Joy

Допълвам поста: Ян БИБИЯН, и ние имаме още една ваксина. И аз се чидя за същите неща. При нас ваксините се слагат в отделен кабинет, не където се преглеждат болни. Обмислям да пиша на лекарката тези дни и да я попитам как ще се процедира сега с ваксините.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 17:05 от katya_pk

# 342
Доколкото разбрах от заповедта на Министъра дните, предвидени за детски консултации и имунизации са вторник и четвъртък. Останалите дни ще са за болни. Нашата педиатърка не е в поликлиника или друго лечебно заведение, така че не се притеснявам много, но все пак ще я чуя тези дни да даде съвет. И на нас ни остава една ваксина и изследванията не са й правени.

До къде сте със захранването? Кои храни сте въвели?

# 343
И при нас има отделни часове за ваксините. Влиза се само по един, задължително с маска и се дезинфекцират ръцете. Сестрите следят стриктно. Днес ни беше втори прием на ваксините против менингит.

Аз въведох само плодове и зеленчуци. Сега заради ваксината ще изчакам и в края на седмицата ще въведа оризова каша. На 7+ е.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 18:37 от Dara77

# 344
Здравейте. Воистина Воскресе. При нас може да дойде на домашно посещение. Така и би първата ваксина. Аз давам жълтък по схема 2 дни в седмицата по 1/4 и така две седмици, 3 седмици 3 пъти по 1/3. И междувременно давам месце.

Общи условия

Активация на акаунт