СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 22 782
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Благодаря ви Simple Smile ще пробвам и аз така да му го направя. Ще ми донесат домашен, много фин и хубав и ще му го въведа Simple Smile

Дара, аз кравето сирене го дадох в попара и още първия път сложих колкото кибритена кутийка, обезсолено от предната вечер, не съм го въвеждала постепенно. Не е имал проблем или реакция.

# 646
И аз направо краве сирене дадох по съвет на педиатъра. В попара, но хич не я искаше, 2 дни я мъчих и спрях да ѝ правя. Вече яде за закуска филийки с жълтък,масло и сирене. Или юфка.

# 647
Давате ли кисело мляко и какво? Аз днес дадох за първи път и го хареса, с бисквитки и плодово пюре за следобедна закуска.

# 648
Давате ли кисело мляко и какво? Аз днес дадох за първи път и го хареса, с бисквитки и плодово пюре за следобедна закуска.
Аз първия път дадох на дъщеря ми домашно, но правеше много гадни физиономии, то и на мен не ми хареса, нещо прекалено кисело беше. Не съм пробвала с друго домашно,защото няма от къде другаде да намирам.
Купувам 3.6% кисело мляко, последно на Верея. На Маджаров също е хубаво.

# 649
  • София
И аз на Верея дадох. Имаме хлебопекарна, на която има програма за кисело мляко и мога да пробвам да подквася вкъщи някой път. И моят мъник ме гледаше странно като му дадох първия път кисело мляко Grinning И май без бисквити повече го хареса.
А на попарата и той й се мръщеше първите 2-3 пъти, но сега си я хапва. Нещо не уцелвах температурата и гъстотата в началото според мен, защото беше съвсем леко топла и много бързо изстиваше, а той като е хладко или студено яденето, не го иска. Също я прояде, като я разреждах малко повече, първоначално я правех като гъста каша. Обаче като е с повече вода така се омазваме ...
Ние лигавник не ползваме, защото като му сложа и започва да яде лигавника и никаква лъжица с храна не успявам да му пъхна в устата. Но без лигавник почти винаги се омазва и трябва да се преобличаме после.

А до къде сте със зъбките? Павел има 4 и от 2 седмици чакам горните странични резци да пробият, но все не пробиват. Много мъчително се оказва при него това пробиване на зъбки, появяват се един по един през 2-3 седмици и се буди много през нощта.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 23:25 от katya_pk

# 650
И Яничка се мъчи яко със зъбите. Единия горен резец вече е почти пробил и той, съчетан с жегите правят положението нетърпимо нощем. Буди се с рев поне по 3 пъти на нощ, но не си лежи, а се изправя като колец в леглото и реве 😅. Дано да излизат по-бързо, че с баща ѝ вече берем душа за нощен сън.

# 651
9 зъба има дъщеря ми. Сега сме на вълна кучешки 😁 Единия се е показал само. По цял ден чеше зъбки.

# 652
Има ли септемврийчета без нито едно зъбче все още? Щерката няма нито едно избило, а родата всеки ден ме питат дали някое не се е подало, сравняват я с други деца и почват да ме карат да се чувствам все едно има нещо ненормално в детето ми... На таткото е избил първи зъб на 10 месеца, а на мен - на година и 1 месец, така че не очаквам нещо различно при нея да се случи :/

# 653
Моята има само 1 едва пробил преди седмица. Чакам съседния. И няма изгледи за други скоро

# 654
  • София
Моето момче има 2, но изкараха в рамките на последните 2 седмици, след като навърши 9 месеца.

# 655
И при нас няма зъбче все още. Не се притеснявам. И мен ме разпитват, но им казвам, че не зависи от мен и толкова.

# 656
Племенникът ми си посрещна първия рожден ден без нито един зъб в устата. Предполагам че има фамилна обремененост, майка му също е с късно пробили зъби.

# 657
  • София
На дъщеря ми изби първото зъбче чак като навърши 11 месеца и дълго време беше само с два зъба отдолу. На сиина ми пък на 5 месеца и половина, а на 8 месеца вече беше с 8 зъба. На бебо му проби на 7 месеца, сега е с 4 и чакам още 2 всеки момент (вече от 2-3 седмици Joy). Всичко е напълно нормално.

# 658
На нас тепърва ни изби първото зъбче.
Две-три седмици преди това имаше нощно мрънкане, а при самото избиване нищо не разбрахме😀
Сега това с мрънкане то се повтаря и очаквам второ да се появи.

# 659
Здравейте мамчета, ако някоя от вас използва лятна количка, моля да сподели. Вчера ходих да купя нова на чиполино, но модела явно не е нашия.. доста е ниска дръжката за бутане, а аз съм висока 1.75.. та сега ще я продавам, количка на един ден.. Моля, дайте мнение за някоя от която сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт