Холандска темичка - за настоящи и бъдещи мами

• 14 579
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Звездичка незнам дали е ''''супер намаление'''', но аз имам същата еспресо машина(черна) за 65 евро Simple Smile и съм супер доволна Simple Smile

# 106
Dobro ytro momicheta :peace:Zvezdichka,az biax na exo tyk i parviat pat mi stryvashe 45 ev.Kazaxa mi da otida sled  8 sedmici ,no togava exoto shte stryva 95ev.Ami tova e ot men.Lek den na vsichki  bouquet
 #Crazy
 Какви са тези цени какво е това чудо... ooooh! то за 2 пъти ехо и ще родиш в Бг Crazy

# 107
Звездичка незнам дали е ''''супер намаление'''', но аз имам същата еспресо машина(черна) за 65 евро Simple Smile и съм супер доволна Simple Smile
Да ти кажа честно.. и ние не знаем какво искаме... понеже аз кафе не пия.. ще я ползвам предимно ( разбирай 2-3 пъти в седмицата) за чай.. Мъжа ми не съм сигурна дали ще пие кафе в къщи... може би през уикенда... Thinking...
Но е удобна, че няма филтри и тн и тн...
Та общо взето си е нещо, което искаме , ама не сме сигурни дали ни трябва... Rolling Eyes.. Но някой ден ще му дойде реда Mr. Green

# 108
  • Там,където се събуждам щастлива.
Звездичка, няма как да дам отделен адрес / или поне аз не знам как да го направя от този вид прозорчета/ . Влизаш там, където съм дала адреса, 5-та история от горе надолу, излъчена на 19-9-2005 и е в оранжево.

Аз нямам Сенсео, но и не знам защо не ми харесва толкова вкуса на кафето / а пия с литри/. Удобно е, когато имаш гости.

Вчера четох, че след 1.01.2007 във всички родилни отделения ще има анестезиолог и тогава няма как да отказват за епидурална. Всъщност те и сега нямат право да отказват и  ми е много интересно какви са доводите. Имаше и за морфина / май, Картинка беше питала/, който се прилага на пробен стадий, но давал много добър резултат и смятат, че е по-добре за бебето, отколкото други упойки.

Като стана дума за застраховки, аз съм към ИЗА и съм много доволна. Покрива ми всичко. Вярно, че се плаща повече, но си заслужава.

Данидимитрова, ти как успя да родиш? Имаше ли проблем, заради статута или не? Колко ти струваше? / ако някой друг пита да знаем какво да отговорим/.

# 109
Като стана дума за застраховки, аз съм към ИЗА и съм много доволна. Покрива ми всичко. Вярно, че се плаща повече, но си заслужава.

Калинка, всички застраховки покриват необходимите изследвания по време на бременност. Номера е, че например  за необходими се считат 2 ехографски прегледа. Извън необходимото се заплаща. Ако искаш се обади на застрахователя си и ги попитай конкретно дали ще ти покрият разходите за ехографски преглед всеки месец от бременността без да имаш някакви усложнения.

А за нововъведенията от януари 2007 - само ура, ура мога да кажа! Най-после раждащите в Холандия да се сдобият и стова право на избор.

# 110
7of9,
Да, ясно ми е, че само 2 се плащат от касата. Просто по-нагоре беше написано за плащане и на 1. Ама, може да не съм разбрала ситуациятя  Thinking
Иначе, за съжаление, аз трябва да почакам с обаждането. Wink

Само не ми е ясно защо се отказва на раждащите за упойка. Не се покрива от застраховките ли? Какви доводи дават? Ако е вечерно раждане ми е ясно, ама  през денят? newsm78

# 111
Здравеите на вси4ки!!!откога се каня да пи6а но не6то организацията ми куца с моя малък човек,та само попро4итам оттук отам.
зжезди4ка мерси за инфото дано намеря време.
миналата седмица се сре6нахме с Ели бе6е много приатно,надявам се другия път да сме пове4е?

оранжево небе хаиде с нас Simple Smile
калинка цялота ми бременост и раждане излезе около 1100 евро.от които 802 за аку6ерките а останалото за болницата тъи като се наложи там да родя.бях на 2 ехографа от които втория е пожелание за пола.единия е 45 евро с сд с 8 снимки а 95 ев.е ако иска6 с двд.никаде не са ме питали за статута ми и не мога да се опла4а от добро отно6ение.ако друго ви интересува питаите 6те се радвам да помогна!!! Hug

# 112
много съм доволна от сенсеото имам и тук и в бг.но маи си го бях купила за около 60 ев. дано не гре6а но сино.лек ден моми4ета

# 113
Kalinka , като се прибера ще погледна пак програмата!  bouquet
Цитат
във всички родилни отделения
, а дали ще успееш да се докопаш до родилно отделение...? newsm78
 А това, че Сенсео е много удобно за гости накланя много везната  за купуването му...иначе и аз преди като пиех кафе, не ми допадеше особено вкуса му от Сенсеото, но може и да не съм улучила правилния вкус Thinking

danidobrinova, много ми допадна идеята за двд/сд.. Hug
Цитат
зжезди4ка мерси за инфото дано намеря време
Разбира се, че когато намериш време, въпреки, че много ми се ще да видя бебешора Hug

# 114
Звездичке, защо да не се добереш? newsm78 Никой не може насила да те накара да раждаш вкъщи. Достатъчно холандки има за тая работа Wink. Сигурно, обаче, се заплаща допълнително. Иначе казват разликата била само в леглото: едното си е твое, а другото не. Wink

Ама, който е раждал да кажекак, защо и как, че аз само от приятелки и познати съдя. Истината е, че трябва да се тропа и да си нахален. Една моя приятелка имаше спонтанен аборт декември преди няколко месеца отиде на лекар, за да се види защо не може да забременее. Дадоха й час за гинеколог, но излъга, че правят опити от година и половина. За съжаление, няма много резултат, защото и двамата са добре. Но при друг случай откриха проблем при мъжът и по ускорената процедура сега са в процес на инвинтро. Така че, лекарите действат, но аз не се наемам да кажа кога навреме и кога не.

Дани, сгрешила съм ти фамилията Embarassed Извинявай.....А тя такава хубава си е....Има ли светлинка за намиране на работа на съпруга ти?

# 115
Kalinka, ами добирането ставало само ако си много настойчив и казаха също, че те изритвали( едва ли не буквално) няколко часа след раждането, след което си длъжен да отидеш с бебето при артс-а и тн и тн...с една дума холандска работа...
Ами на аз нали съм си "честната Марийка"... си казах както беше и  сега имам покана ако не сполучим с бебеправенето да отида следващата пролет... да не говорим, че имам и други проблемчета за които тя ми казва  Naughty...догодина напролет #Crazy

# 116
Здравейте момичета! Grinning Grinning Grinning

Звездичка,Сенсеото е супер,но честно казано в началото...ние го имаме 2,5 години и ... newsm78абе не знам дали проблема е в самата машина или в качеството на кафето.Аз лично си купувам от най-силното,но понякога вкуса се променя от опаковка до опаковка...луда работа.Сега съм решила да си купувам на Крупс-вкуса е страхотен,а и Сенсеото майка го приватизира за БГ.
Калинка,българо-холандската история и аз не мога да я отворя...не знам къде е проблема,отварям само някаква песен..?

На мен нищо не ми казаха за пари за ехографа. Sick #Crazy..възможно ли е да ме изненадат в гръб като отида?smile3516Абе тая холандска система нещо не я схващам smile3534,но действам на техния принцип,че бруталните хора владеят половината свят newsm44.

Момичета,
днес се записах за новата учебна година smile3529.Представете си-вдигнали са таксата с 400 евро бандитите му с бандити такива smile3515 smile3511.Направо да луднеш,ама нейсе ще трябва да се плаща...някак си.

Айде много здраве на всички и лека седмица!!!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet

Утре имаме среща в центъра на Амстердам с оранжево небето. lalalala.други желаещи?

# 117
Относно ехото-обикновенното ми струваше 70 евро със снимки а триизмерното 180 със снимки и ДВД.Триизмерното ехо го препоръчвам на всички.Невероятно беше,заслужава си парите  до цент.Видях си детето толкова ясно,колкото ясно беше като го родих и ми го подадоха-същото...а и записът е супер спомен,който остава завинаги и е нещо много по специално от снимков материал.Ето снимка от триизмерното  ми ехо:
http://community.webshots.com/photo/201672734/1201675281060342601xlOXPk#

Относно раждането вкъщи и в болница.Аз исках вкъщи,във вода,само че тогава холчето ни беше много малко и нямаше как да инсталират басейна в който се ражда.Започнах да раждам вкъщи и исках и така да си остане,но защото преносих с 2 седмици за по-сигурно ме откараха в болницата след изтичането на водите.Но не беше болка за умиране,в болницата беше като в хотелска стая.Някои раждат вкъщи за да спестят пари,по ефтино е.На мен ми пое всичко застраховката,платихме допълнително 80 евро за мед.сестра която идва на посещения у дома 10 дена след  раждането.
Упойки слагат в много краен случай...аз не бях такъв,колкото и да се молех,колкото и стабилна застраховка да имах,дори и след като предложих да си платя.Привърженици са на натуралното раждане.Не знам какво разбират под изключителен случай.Според мен аз си бях направо трагичен-18 часа адски контракции,2 часа напъни,бебе с размери 54 см. и близо четири кила и половина.А да,и преносила с 2 седмици...
За Холандското здравеопазване дълги теми могат да се изпшишат Crazy Crazy Crazy

За Сенсеото...добре че го имам,че инак не мога да се напия на кафе.По рано имахме машинка с кана,мани не го харесвам това кафе.Работила съм по заведения,където съм пила все хубави кафета от професионална машина и си ми е навик.От Сенсеото съм много доволна PeaceМойто е черно.

За детската градина-още няма резултат.Утре най вероятно.Ще пиша като стане ясно.

Поздрави на всички  bouquet

# 118
Здравей Мими23,къде си прави триизмерното ехо и в кой месец newsm78?снимката която си сложила не мога да я отворя само мой ли е проблема? smile3506
Поздрави Ели

# 119
Kalinka, виждаш ли, било по-добре и за майката и за бебето без упойка.  ooooh!

мими23 , всички застраховки поемат раждането в болница, ако е по необходимост (както е било при теб).
Между другото размерите могат да са проблем при раждането, ако става въпрос за диаметъра на главата на бебето, не дължината на телцето му.  Т.е. не 54-те см са били проблема... yes

eddita , не, няма да те изненадат. Това ти ехо ще е "for free".

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 22:09 от 7of9

Общи условия

Активация на акаунт