Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 419
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм изследвала реверсивен T3 в "Бодимед" - но пращат пробата в Германия.

# 391
Гърне без похлупак много благодаря!
Предполагам не е било необходимо да се приема FT3  допълнително? А дали изобщо има ендокринолог в България, който да го изписва или поне знае точната дозировка, защото съотношението е много важно?

# 392
Дали има ендокринолог, незнам, но дозировката винаги е строго индивидуална и се прави на база резултати от изследванията, липса на симптоми, физическо състояние. По въпроса има много изписано в тази тема и ако я изчетеш, ще видиш, че има хора, които взимат и конски дози т3 без т4. Съотношението 10:1 почти не е валидно, а някъде четох, че тр да е 17:1. Но и това е относително.

# 393
Здравейте, момичета хашиСмотки Simple Smile
Аз съм птица, първият пост на темата е мое дело. Отпреди много години Simple Smile От една страна се радвам, че тематичка съществува и до днес, при това в почти първоначалния й вид - значи върши работа! От друга, жалко, че това заболяване е упорито и продължава да мъчи толкова жени!

И конкретният ми въпрос - някой да е ползвал Тирохелп?
https://apteka.framar.bg/30087762/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%85 … D1%80%D0%BC%D0%B0
Снощи видях рекламата му по тв, разгледах анотацията и се замислих. Хранителна добавка, доколкото разбрах, комбинирани природни съставки, повечето май са витамини, аминокиселина и куркума. Всяко поотделно съм чела, че е полезно за жлезата. Обаче в комплект как е и може ли да се приема успоредно с тироксина, не знам. За последното в листовката информация липсва.
Някой от вас дали знае нещо повече? Ще се радвам да обсъдим въпроса! Не става дума за отказ от лечението с Еутирокс или Л-тироксин, а за допълнително подпомагане на жлезата. Защото при мен само хапченцето отдавна не е достатъчно, за съжаление.

# 394
Птица, тирохелп не съм купувала, но съм пила и тирозин, и селен, цинк, куркума. Вит Д - тоже, редовно. Тирозин, цинк и селен - накуп. Ефект върху жлезата не мога да отсея съществен. Имах спадане на антелата, но това го отдавам на селена. От цинка ми станаха мн твърди ноктите и по-бързо започнаха да растат. От куркумата също не мога да твърдя нещо съществено и видимо. На клетъчно ниво може и да се случва нещо.
Относно тирохелпа. Като комбинация от 5те съставки, предполагам, че дозите са нищожни и ефектът ще е съмнителен. За цената не си струва, според мен. Само тирозинът е горе долу на тази цена като единична съставка. Иначе може 4 ч след еутирокса да се пие.

# 395
Дааа, цената пропуснах да изкоментирам в предния пост Simple Smile Твърде височка ми се вижда, честно казано. Да беше 5 лв, да купиш и пробваш, но 25 или 35!
А и наличието на цинк в добавката. Преди време си бях взела Калмацин - калций, магнезий и цинк. Уж много полезно, уж много безвредно, но не ми се отразяваше добре, започнаха някакви световъртежи след прием, и го разкарах. Дадох го на приятелка, която пък остана много доволна от него. Затова подозирам, че е реакция към някоя от трите съставки, и то точно при нас, с проблемна жлеза.

# 396
  • Столичанин ама не в повече :D
Около 20% от производството на т3 (който е активния хормон и от който всъщност основно зависи симптоматиката) се случва в щитовидната жлеза останалите 80% се случват в други органи (основно в черния дроб), така че според мен е добра идея да се насочи вниманието в тази посока, при хора с добри нива на фт4, но все още със симптоми. Относно тирозина (след внимателно проучване, реших, че няма да го пия), той е една от аминокиселините, които помагат за конверсията на т4 към т3, но липсата му е рядкост (тъй като е свързана с определен генетичен проблем и невъзможност на синтезиране на една от незаменимите аминокиселини), а при предозиране, може да вдигне хормоните на стреса адреналина и норадреналина, които от своя страна да подтиснат функцията на щз реално влошавайки нещата, оттам могат да предизвикат безпокойство, нервност, сърцебиене, хипертония, главоболие, безсъние, раздразнителност. По-скоро предпочитам естествени източници на тази аминокиселина като маслен, бял и червен боб, елда, сладки картофи, тиквено и сусамено семе, риба, авокадо, банани, тофу (но макар и ферментирал продукт е по-скоро в сивата зона) (има ги и в някои сирена, както и в овеса, но за нас не са препоръчителни, затова и не ги споменавам). Отделно в цитираната добавка селена е неорганичен. Относно онова, което си пила, предозирала си с калция. Ако толкова искаш да пиеш мултивитамини погледни тук  https://apteka.framar.bg/30084209/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%84 … D0%B0%D0%B9%D1%84

# 397
Здравейте. От миналата година съм с Хашимото. В момента съм бременна в 7 седмица и имам едно мравучкане в палеца на крака, което се появи още преди да забременя. Четох (за съжаление) пе може да е от щитовидната, но съм и с хипохондрия и мисля постоянно за множествена склероза. Просто момента е такъв че не ми се и ходи по лекари за да се подлагам на вируси излишно. Някоя от вас имала ли е такъв проблем, имате ли идея дали трябва да мисля за такова заболяване... За момента дори немога да се зарадвам на бременността ми.. 😪

# 398
Да, възможно е да е от щитовидната.
Не се притеснявай излишно сега. Но си пусни хормоните веднага, за да си регулираш дозата ако е нужно, защото е много важно в началото на бременността особено, когато бебето още няма жлеза.

# 399
Да, възможно е да е от щитовидната.
Не се притеснявай излишно сега. Но си пусни хормоните веднага, за да си регулираш дозата ако е нужно, защото е много важно в началото на бременността особено, когато бебето още няма жлеза.
Да, това беше първото, което направих и след консултация вече е коригирана дозата, докато мине месец и не пуснах пак тсх и останалите. Сега се притеснявм к за това, че Аг ми каза да не пия магнезий а аз вех онзи ден магнерот и го пих до днес. Дали по някакъв начин може да съм навредила

# 400
    Пусни си изследване за вит.В12 и вит.Д . Магнезия не ти вреди не се притеснявай

# 401
    Здравейте. От миналата година съм с Хашимото. В момента съм бременна в 7 седмица и имам едно мравучкане в палеца на крака, което се появи още преди да забременя. Четох (за съжаление) пе може да е от щитовидната, но съм и с хипохондрия и мисля постоянно за множествена склероза. Просто момента е такъв че не ми се и ходи по лекари за да се подлагам на вируси излишно. Някоя от вас имала ли е такъв проблем, имате ли идея дали трябва да мисля за такова заболяване... За момента дори немога да се зарадвам на бременността ми.. 😪
    Аз също имах такова мравучкане в пръстите на ръцете и краката. Майка ми също е така, плюс крампи. И двете сме с хипофункция.
    Аз бях решила, че сърцето не ми е в ред. Личния потвърди, че е симптом на хипофункция.
    Подобрих се като започнах да пия вит В.  Понякога все още се появява. Не знам как е при бременни с витамините и т.н.
    Но определено е честосрещан симптом при проблеми с щитовидната.

# 402
    • София
    Здравейте,
    Има ли някой от вас изследвал Reverse T3 в България и къде? Както и взимате ли в допълнение към FT4 и FT3, наясно съм, че у нас не се предлага като лекарство, но го има в съседни страни?

Аз пуснах преди 2 седмици в Бодимед, чаках 10 дена за резултат от Германия. Знам, че в Америмед го правят това изследване и излиза в рамките на деня. Но аз реших да заложа на доверена (за мен) лаборатория. От началото на месеца започнах Тиромел, по лекарско предписание.

# 403
    Виждам, че и в Зинвест правят, праща се в Германия.
    T3R   REVERSE T3 (RT3)   24.00 лв
    https://synwest.bg/index.php?p=10

# 404
    А какво показва изследването на Reverse T3?

Общи условия

Активация на акаунт