Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 745
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Съмнения, че може да имаш такъв тип проблем, защото често хипофункция и инсулинова резистентност вървят заедно, когато се разбута ендокринната система и метаболизма.Симптоми например като напълняване и трудно отслабване (то е симптом и на хипофункция де) или трупане на мазнини в талията , хипогликемии, умора и доспиване след нахранване или в случай, че си фамилно обременена.

# 676
Момичета, аз съм в тотален шок...Моля ви, разсъждавайте с мен, защото тотално забих.
В момента пия 0.75 мг и в интерес на истината се чувстам доста добре, може би затова съм така неприятно изненадана...
Какво да правя? Да намаля на 0.50?....
А тези елитроцити и те за капак?!
Оххх...

# 677
Хм, много странно ТСХ на фона на другите. Не вземаш Т3? Защото при негов прием ТСХ пада много.  Ето тук има доста писано за ТСХ от какво се влияе http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2018/12/tsh.html
Аз лично бих изследвала след няколко дни пак само ТСХ да не е лабораторна грешка. Ако излезе пак така нисък, намали. Някакъв адекватен лекар да имаш под ръка с който да го изкоментираш? Т4 се вижда, че е към горна граница, но все още е в граница, защо наистина ТСХ е фрапантно нисък. Защото майка ми като се предозира и беше с такъв ТСХ, но Т4 беше станал два пъти над норма, Т3 също беше доста повишен.
Вит.Д си го виждаш, че ти е нисък ще трябва да си вземаш малко. А друго какво те притеснява, еритроцити? Защото аз нищо не виждам да не е наред, малко са към горна граница, което може да сочи дефицит на В12.

# 678
mibobo, не взимам ТЗ..
 Мисля да се свържа с д-р Катя Тодорова за един преглед, но кога ще може да ме приеме не знам.. Чак вторник ще звъня.
Притеснява ме това ниско ТСХ и високо Ф4. Изключително странни резултати. И аз пак в Бодимед отидох.. (помните случая с калция...), ама нали са ми най-близко.
Ще правя второ изследване на ТСХ в друга лаборатория.
Чудя се, дали да намаля дозата на 50 или да не пипам нищо..

# 679
Защо да е странно! Нали точно това си говорихме оня ден - нисък хормон на жлезата (т.е. произвежда недостатъчно) води до високо ТСХ (хипофизата увеличава стимулацията с повече ТСХ) и обратното.
Според мен се върви към хиперфункция на щитовидната. Вероятно дозата от 0.75 й е висока и трябва да се намали. Постепенно. И разбира се след консултация с лекар.

# 680
На мен Димитрова ми препоръча точно Бодимед, които са ми далече и не отидох. Все едно ме урочаса, излезе адски висок тсх абсолютно нелогично. Сега ще повторя изследването в Бодимед,да видим да не е грешка.

# 681
Бенчита намали си да ти е по-спокойно.
Бодимед принципно е добра лаборатория, но грешки се случавт понякога.

птица за мен е необичайно нисък ТСХ , под 0,1 е , а по другите хормони не изглежда да е предозирана чак.
Аз рядко съм стигала до толкова високо Т4 към горна граница, но и тогава  ТСХ ми е е било примерно около 0,6-0,8

# 682
Само забравих да кажа, че Димитрова ми направи добро впечатление,но за 1 преглед е рано да я хваля де...

# 683
Happy, дай адрес на Димитрова, може и на лични, ако е удобно.
От 14 години съм с Хаши, такова Тсх никога не съм имала.. Нито съм си променила толкова начина на живот.. Дали има нещо общо с новия състав на лекарството.

# 684
В супердок, в Софиямед преглежда и на още едно място. Занесох папка с 10 годишни изследвания, жената ги разгледа и коментира. Много добро впечатление ми направи, но пак казвам, за 1 посещение не бързам да хваля, че издънката с тсх е голяма и да видим какво ще правим...

# 685
Аз не съм от София, но позната с ИР и с леко завишен ТСХ беше и разни други хормонални проблеми, ходи при д-р Десимира Миронова и е доволна, но не работи  по каса май.

# 686
Благодаря ви! ❤️
Няма значение дали е по ЗК.. Отдавна не разчитам на това.. Мисля вторник да направя ТСХ в друга лаборатория и ще коментираме..
Чела съм някъде, че толкова ниско ТСХ води до припадъци и нещо се филмирах 😁
Ох.. Аман

# 687
И аз утре ще повторя, че и аз съм във филм

# 688
Еее Бенчита не се филмирай така, спокойно всичко ще е наред

# 689
Бенчита, не се притеснявай. А имаш ли някакви симптоми?
Бодимед е добра лаборатория, поне за хормоните там ме пращат и съм доволна. Ако си притеснена, можеш пак да си пуснеш изследвания!
Ниско тсх и високо фт4 клони към хипер..

Общи условия

Активация на акаунт