Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 443
  • 785
  •   1
Отговори
# 450
Нямате съседи с автомобили, вие нямате автомобил и живеете съвсем сами? Или само теоретично питате?
Ние имаме автомобил, даже два, но имам доста съседи и познати, които нямат и ползват основно градския транспорт.

# 451
Това не го схващам наистина. Аз не познавам нито един човек, ама наистина нито един, който да няма автомобил или негов много близък да няма. Къде са тези доста съседи и познати?

# 452
  • Canada
За да те пуснат в неплатен отпуск първо би трябвало да си изразходиш платения. Това по спомен, но в КТ би трябвало да има нещо по въпроса.

# 453
За да те пуснат в неплатен отпуск първо би трябвало да си изразходиш платения. Това по спомен, но в КТ би трябвало да има нещо по въпроса.
Глупости. Confused

# 454
Това не го схващам наистина. Аз не познавам нито един човек, ама наистина нито един, който да няма автомобил или негов много близък да няма. Къде са тези доста съседи и познати?

Аз нямам.
Как трябва да ангажирам някой, да му отнема времето за почивка, че да ме кара по магазини?
И варианта на Сирен с колело не ми върши работа.
Отговарям ти просто, иначе не ми трябва транспорт за пазаруване и не ползвам.

# 455
  • София
Нямате съседи с автомобили, вие нямате автомобил и живеете съвсем сами? Или само теоретично питате?
Ние имаме автомобил, даже два, но имам доста съседи и познати, които нямат и ползват основно градския транспорт.
Ахааа, питаме си теоретично. Съвсем нетеоретично, в града, в който аз живея (в България) има обявен сайт и телефон, на който самотно живущи хора да се запишат да им се доставят покупки, като услугата се предоставя от Общината.

Нотарис, май си пропуснал да забележиш, че се намираме в ситуация на форс мажор - именно затова беше обявено Извънредното положение, за да се стартира форс мажора. Спират да действат нормалните клаузи на договори. Очаква се в следващите дни НС да гласува извънредното законодателство, което да позволи принудителният престой на персонала да бъде платен от държавата. Наеми за времето на форс мажора не са дължими.

# 456
Това, че не познавате, не значи, че няма.

# 457
именно затова беше обявено Извънредното положение, за да се стартира форс мажора. Спират да действат нормалните клаузи на договори. Очаква се в следващите дни НС да гласува извънредното законодателство, което да позволи принудителният престой на персонала да бъде платен от държавата. Наеми за времето на форс мажора не са дължими.

Това вярвате ли си го наистина, като оставим настрана колко е комично? Подразбрах, че сте работодател, което вече е трагично. Спирали да действат нормалните клаузи на договори? Нямам думи.

# 458
  • Canada
Първо, къде в българското трудово законодателство е употребено понятието форс мажор? В неплатен отпуск колективно се излиза само след 5 дневен престой и то със съгласието на служителя. Ако той не е съгласен има право да прекрати договора си без предизвестие, на секундата.
Народното Събрание не се разпусна, какво ще гласуват при това положение?

# 459
Първо, къде в българското трудово законодателство е употребено понятието форс мажор?
Устройва ли те понятието бедствие?
http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=1716

# 460
  • София
Терминът форс мажор пристъства в договорите, Нотарис като юрист може да ви разтълкува детайлно.

Инвънредно положение означава извън-реда.

А "добре че малоумието не убива" - чудесна теза, изключително приложима в случая... Сега точно вашата глупост убива. Убива други, а може би и вас, прави, здрави, от които се иска само за месец да си поседите на диваните, вместо да обикаляте заведенията.

# 461
Масово мои познати са освободени в неплатен отпуск до 29.03. Не знам за бизнесът, но обикновенните хора със заеми и висящи сметки разчитащи на заплата ще е ад! Не вярвам, че сервитьорите или продавачите в моловете са им толкова големи заплатите, че да заделят пари, с които да посрещнат нуждите си за два месеца.
А сега забелязвам, че целия Фейсбук гори от любов към новата политическа звезда, която с пълни шепи граби дивиденти от създалата се ситуация. Хвала на генералът Hands V

# 462
  • Canada
Първо, къде в българското трудово законодателство е употребено понятието форс мажор?
Устройва ли те понятието бедствие?
http://www.gli.government.bg/page.php?c=13&d=1716

Може би, но не съвсем. В тази статия е описано точно това, което казах - първо се ползва платеният отпуск.
Ако изровиш нещо за епидемии и пандемия ще е по-полезно.

# 463
А сега забелязвам, че целия Фейсбук гори от любов към новата политическа звезда, която с пълни шепи граби дивиденти от създалата се ситуация. Хвала на генералът Hands V
Генералът много ми харесва, но за съжаление срещу него стоят не войници, а някаква напълно разпасана команда.

# 464
  • София
Темата е за ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА, а не кой как пише и какви мъдри съвети давс. Има отделна тема за кавгини дискусии. Моля, модераторите да позачистят мненията далеч от темата.

Общи условия

Активация на акаунт