Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 452
  • 376
  •   1
Отговори
# 195
Днес в 9:11и 9:12 се родиха Матео и Ноа с мерки 3100 и 2900, двамата по 50 см.
Големи и силни, ореваха операционната докато ги измерят 😂. Лекарите ми ръкопляскаха и казаха, че такива големи и доносено, розови и оформени бебета не са се раждали тук. Педиатърката пък се чудеше как са толкова големи, тя имшаа стаж 20 г и две еднакви и доносени деца не била виждала след раждане 😉...

И така, след мъки и неволи, сагата за мен приключи с две прекрасни слънчица. На третия час станах и отидох да ги видя. Плацентата, плюс бебетата бяха 11 кг, та сега се чувствам лека като перце..

От утре са при мен и почваме кърмене...

# 196
Големи и силни, ореваха операционната докато ги измерят 😂. Лекарите ми ръкопляскаха и казаха, че такива големи и доносено, розови и оформени бебета не са се раждали тук. Педиатърката пък се чудеше как са толкова големи, тя имшаа стаж 20 г и две еднакви и доносени деца не била виждала след раждане 😉...

И така, след мъки и неволи, сагата за мен приключи с две прекрасни слънчица. На третия час станах и отидох да ги видя. Плацентата, плюс бебетата бяха 11 кг, та сега се чувствам лека като перце..

Честита двойна радост! Да са ти живи и здрави! Бързо възстановяване ти пожелавам. Когато имаш време би ли споделила как протече секциото,тъй като и на мен ми предстои след седмица? Simple Smile

# 197
Момичета, при изписването на бебето, бебетата, предполагам няма да разрешът роднини да посрещнат бебето. Също така, ще се събирате ли при изписването за почерпка или..

# 198

Честито Звездичке! Нека и те са като едни звездички за вас! Да бъдат много здрави,да ви радват и да ви карат да се гордеете с тях!

# 199
Също така, ще се събирате ли при изписването за почерпка или..
Със сигурност не!

# 200
Здр момичета и аз така обеснявам на майка ми и на свекървата че няма как да пуснат да има почерпки, пити и тнт... Те много се надяват но не мисля до края на април да е отминало всичко това..

# 201
Аз искам само ММ да дойде на изписването,така или иначе тогава ще види за първи път бебето,така като гледам.
Събирания и почерпки и според мен не са удачни.
Мислех майка му да идва вкъщи след раждането за 2-3 дни,но ако си родя естествено и това мисля да отпадне.

# 202
Честити бебчета, майчета! Да са ви здрави, щастливи и борбени! Много радост да ви носят! Бързо възстановяване на вас! Heart
Звездичке, на моят братовчед близнаците бяха със същите мерки, чудесни оформени бебета! Hug
Все повече априлчета стават мартенчета, априлската ФБ група се пълни с родени бебчета Heart Eyes
Аз сънувах 100 пъти, че раждам, явно паниката ме гони активно Grinning
За изписването, тук изпращали родилката на вратата. Майка ми днес сподели, че баща ми се чудел как така нямало да дойдат, изненада ме учудването му.
Преди малко със заповед на мин. Ананиев, удължиха режима за противоепидемичните мерки, т.е. изписвания с посетители няма да има.

# 203
С какво ще става с ЖК? От 14 февруари не съм била на преглед и почвам да се притеснявам вече. Ще отида да родя без прегледи последните два месеца. И ако започна да раждам преди 13.04 ,макар че термина ми е 28.04. По принцип съм спокойна ,обаче сега почвам доста да се изнервям и притеснявам.

# 204
С какво ще става с ЖК? От 14 февруари не съм била на преглед и почвам да се притеснявам вече. Ще отида да родя без прегледи последните два месеца. И ако започна да раждам преди 13.04 ,макар че термина ми е 28.04. По принцип съм спокойна ,обаче сега почвам доста да се изнервям и притеснявам.

И на мен ми е тегаво така. Sad Другата седмица ще раждам.Нито на преглед съм ходила скоро,нито на тонове..нищо.Само ми казаха утре да си пусна пкк и хемостаза за секциото,нищо друго.

# 205

Моят АГ от ЖК ме отсвири. Отидох на частно, пуснах си днес всички изследвания в лаборатория и си платих. Тонове правят навсякъде, така че за тях не се тревожете. Те обаче не са по каса по принцип и струват 20 лв.

# 206

Моят АГ от ЖК ме отсвири. Отидох на частно, пуснах си днес всички изследвания в лаборатория и си платих. Тонове правят навсякъде, така че за тях не се тревожете. Те обаче не са по каса по принцип и струват 20 лв.
Добре де каква е разликата дали ще си отидем при следващото АГ или на частно. Пак ще отидем и пак няма смисъл от забраната. Не мога да разбера ,време е да се измисли нещо. Първа бременност ми е,нищо не сме обсъждали с АГ ,а като я питах предния път за прегледите ми се сопна ,че питам.

# 207
Аз не бих била спокойна без прегледи.
Понеже се следя в частна болница, спрях да ходя в поликлиниката, за да нямам излишни контакти, но в частната болница си ходя почти всяка седмица.
Досега не са ми отменили час и ме викат за следваща консултация, нищо не са ми отложили.
Смятам, че така е редно - тия бебчета имат нужда от наблюдение.
Все пак не могат да се лимитират контактите на 100% - ходенето на лекар, ходенето до магазина за храна 1 път седмично, срещата с някой куриер за бебешки покупки - това са си необходими неща.
Слава Богу все още нямаме толкова масова заболеваемост и вероятността да срещнеш заразен не е чак толкова голяма.
Ходенето на ЖК може да предотврати много реални проблеми, а и имам още проблемчета за решаване (бактериийки) , така че аз си ходя и мисля, че това е правилното решение за мен.

# 208
  • София
Добре де каква е разликата дали ще си отидем при следващото АГ или на частно. Пак ще отидем и пак няма смисъл от забраната. Не мога да разбера ,време е да се измисли нещо. Първа бременност ми е,нищо не сме обсъждали с АГ ,а като я питах предния път за прегледите ми се сопна ,че питам.
Разликата е в това,че трябва да си ги платим прегледите,не могат да ги пуснат безплатно през майчиното здравеопазване,защото ще ги глобят от здравната каса. Аз например се следя в един мед.център и той вече 2 седмици изобщо не работи,така че и на частно няма как да ида.В специализираните АГ болници също е мнго ограничено като прегледи,тонове и т.н.,само по спешност.Моята АГ ми каза че дори и дата за секциото не може да ми насрочи,защото са им забранили,като започнат болки отивам и по спешнност събират екипа.Разбира се парите за избор на екип няма да ти ги откажат де,реално пак ще си бъде твоя лекар ако го искаш,но просто няма да е планово с фиксирана дата. Цялата тази пандемия им дойде като удобен начин да ни карат всичко да си плащаме.

# 209
  • Плевен
Ами аз съм 35г.с. и си бях на консултация. Даже на документа ми пише - консултацията се извършва в условията на карантина заради COVID-19 съгл. Наредба... еди и коя си... Дадоха ми и час за тонове. Това си е по здравна каса, не съм плащала за прегледите.
Лекарите нещо си говориха, че са спазили изискванията - да има отделен кабинет на етаж без достъп на други болни, да няма чакащи пациенти. Давали часове през един час, да не се засичат пациентите. Аз отидох сама, дизенфекцираха ме, мериха ми температура и направо влязох. Бяха само лекаря и акушерката с маски и ръкавици. Направиха ми прегледа и излязох, без да се засичам с никой друг.

Общи условия

Активация на акаунт