Обратното броене наближава - до АПРИЛ мъничко остава

• 37 410
  • 376
  •   1
Отговори
# 210
Ами аз съм 35г.с. и си бях на консултация. Даже на документа ми пише - консултацията се извършва в условията на карантина заради COVID-19 съгл. Наредба... еди и коя си... Дадоха ми и час за тонове. Това си е по здравна каса, не съм плащала за прегледите.
Лекарите нещо си говориха, че са спазили изискванията - да има отделен кабинет на етаж без достъп на други болни, да няма чакащи пациенти. Давали часове през един час, да не се засичат пациентите. Аз отидох сама, дизенфекцираха ме, мериха ми температура и направо влязох. Бяха само лекаря и акушерката с маски и ръкавици. Направиха ми прегледа и излязох, без да се засичам с никой друг.
При мен е абсолютно същата ситуация,аз съм края на 37 г.с, АГ ми работи със здравната каса, има си собствен мед.център,ходя два пъти в седмицата - един път за преглед и веднъж на тонове.
Няма струпване в кабинета,мерят ми температурата и дезинфекцират.

# 211
Аз съм в 36 г.с., АГ ми каза от сега нататък всяка седмица на преглед и тонове. Има частен кабинет където приема. До сега не се е случило да ме върнат. А според наредбата за бременни и родилки в това време, нямат право да отказват изследвания, болнични, тонове, ако бременната има оплаквания, също така регистрация, БХС, ФМ.
Ето и наредбата на министъра на здравеопазването:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvoto-n … -izgotvi-prepork/

# 212
На 16.03 трябваше да съм на преглед,АГ го отмени. Тогава трябваше да ми прави изследвания и цитонамазка. Каза,че не знае кога ще има прегледи. В понеделник ще и звъня да я питам какво става ,защото във вторник влизам в 36 седмица.

# 213
А към родилите.. Имахте ли направление за раждане от лекуващия лекър? На мен ми казаха, че не се издава в това положение, е как ще стане? 🙂

# 214
Ina, да се стяга АГ-то ти, безобразие е да те остави без прегледи близо 2 месеца в последните седмици от бременността! Това разбира се е от съвременна гледна точка, едно време нашите майки изобщо не са ходили на прегледи и са ни родили живи и здрави, така че ако се чувстваш добре не се безпокой! Дано са ти издали 45 дневния болничен, както и документите, които ти трябват за раждането, защото в 9тия месец бебенцата ни могат да се появят във всеки един момент буквално. Ако не са ти ги издали настоявай да го направят незабавно, а ако отказват преглед си намери друг доктор и си намери къде да правиш запис на тонове, за твое спокойствие. Ако мислиш да раждаш при настоящата АГ се разберете и за това, или направо отивай там за преглед и тонове където си решила да раждаш. Не се безпокой излишно, само си събери мислите и направи най-доброто за теб и бебето Simple Smile , защото мисля че АГ-то ти не го прави, в тая паника и лекарите не са много адекватни.

# 215
Ina, да се стяга АГ-то ти, безобразие е да те остави без прегледи близо 2 месеца в последните седмици от бременността! Това разбира се е от съвременна гледна точка, едно време нашите майки изобщо не са ходили на прегледи и са ни родили живи и здрави, така че ако се чувстваш добре не се безпокой! Дано са ти издали 45 дневния болничен, както и документите, които ти трябват за раждането, защото в 9тия месец бебенцата ни могат да се появят във всеки един момент буквално. Ако не са ти ги издали настоявай да го направят незабавно, а ако отказват преглед си намери друг доктор и си намери къде да правиш запис на тонове, за твое спокойствие. Ако мислиш да раждаш при настоящата АГ се разберете и за това, или направо отивай там за преглед и тонове където си решила да раждаш. Не се безпокой излишно, само си събери мислите и направи най-доброто за теб и бебето Simple Smile , защото мисля че АГ-то ти не го прави, в тая паника и лекарите не са много адекватни.
Една седмица не знаеше дали може да пуска болнични и на края ми пусна 45 дневния. Преди това ми даде и картона където ми е записвала всички изследвания и т.н. през бременността и нищо друго. В понеделник вече ще и звъня да я питам какво става и така ли ще продължава. Нямам никакви оплаквания,но първо раждане и без прегледи и тонове направо не знам. В магазина на ММ продавачката наша позната казала как така не ме преглеждат нейни познати си ходили на прегледи и всичко.. Озадачена съм...

# 216
Имам един въпрос към вас, леко смешен, но все още с моя мъж не може да се разберем... Не съм си и представяла, че ще питам някого за такова нещо.. Лично на вас кое име повече ви допада Рая или Радина?

# 217
Моят мъж харесваше Рая, но аз имам един приятел, чието куче се казва така и някак правя асоциация с куче като чуя това име. Като ми го каза изобщо не ме докосна по никакъв начин 🤷♀ Но това е мое мнение, бих заложила на Радина. Hug

Имам един въпрос към вас, леко смешен, но все още с моя мъж не може да се разберем... Не съм си и представяла, че ще питам някого за такова нещо.. Лично на вас кое име повече ви допада Рая или Радина?

# 218

По-добре Рая. Радина ми звучи като Радка...

# 219
Радина. Рая също ми звучи като за домашен любимец.

# 220
  • Плевен

Радина. Категорично. Много хубаво име.

# 221
  • София
Цитат
author=Adimitrova12 link=topic=1183181.msg40446781#msg40446781 date=1585257097

Рая също ми по-харесва,Радина ми звучи някак изтъркано напоследък.А какво лошо има в Радка?Ние също още се колебаем и едно от имената,които мислим е Рада(от радост)

# 222
Аз съм за Радина, по ми харесва от Рая.

Иначе Ралица ми е любимо, красиво българско име.

# 223
Цитат
author=Adimitrova12 link=topic=1183181.msg40446781#msg40446781 date=1585257097

Рая също ми по-харесва,Радина ми звучи някак изтъркано напоследък.А какво лошо има в Радка?Ние също още се колебаем и едно от имената,които мислим е Рада(от радост)

Радка ми звучи като 86г. Баба от Горни Воден..никога и за нищо на света не бих си кръстила така детето,но има хора на които им харесва. Всеки има право на избор

# 224
Една позната си кръсти детето Рая, много красиво му стои. Относно домашните любимци, днес може да се срещне всяко име като такова на животно. Важно е да не го асоцираш с човек, с когото не си в добри отношения. Защото при мен Радина директно препраща към една неприятна личност Grinning

Общи условия

Активация на акаунт