Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 43 016
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте ! Simple Smile Моля за съвет , как се справяте с констипация (запек) след ембриотрансфер ? Благодаря Ви ! 🤐

# 496
Здравейте ! Simple Smile Моля за съвет , как се справяте с констипация (запек) след ембриотрансфер ? Благодаря Ви ! 🤐

Яж круши или сини сливи. В никакъв случай не се напъвай. Повечето пъти е добър знак. Успех 🍀

# 497

Яж круши или сини сливи. В никакъв случай не се напъвай. Повечето пъти е добър знак. Успех 🍀

Оле Мерси много 😇😇😇 Успех на всички 🍀

# 498
Здраейте, момичета!
Въпроса ми е докога се приемат лекарствата(аз пия но шпа, дуфастон и кринон-вагинални свещички прогестерон) имах час в клиниката на 12.10, но днес видях че са го отменили за 26.10. Тоест над 2 месеца без преглед(последно бях на 25.08-за установяване на бременност) А им бях казала, че ще се следя при тях, добре че се отказах. Та питах днес момичето на регистратура за лекарствата, а тя с нейната компетенция ми каза, че доктора решава, но не ме свърза с него.
И аз отказах да се следя при тях. Малко се разсърдиха и Ванчето, и д-р Л. Бойчев. Аз лекарствата (Кринон) ползвах до 14 седмица мисля. Утрогестан вече ми каза лекаря в моя град, че може да го спирам (19 г.с.). По думите му бях в голяма седмица. Иначе но шпа си вземах и след това. Не помня кога точно ми каза доктора да го вземам при нужда. Дуфастон не съм пила.
Колкото до отношение, с Любомир се разбрахме да ходя за морфологиите. Трябваше да ходя на 11 окт.,но ми се обадиха и ме изместиха за 14 окт. Щял да отсъства Любомир. Какво ли се учудвам, най-важните манипулации - и пункцията, и трансфера ми ги прави Богомил. Така че може би на него трябва да съм благодарна.
Значи щом ще отсъства не само ден, а няколко дни, да се подготвя, че отново ще падне чакане на 14 окт. До сега рекорда ми е 5 часа, но следващия път може и да го подобря 😀

# 499
Аз повече се разочаровах от това, че ме оставят 2 месеца без преглед, което не смятам, че е нормално. С доктора не съм имала проблеми. По-скоро Ванчето преди пункция след като се видя, че няма да имам свеж трансфер и ми каза “Ти се моли да имаш яйцеклетки”, което мигновенно ме вкара в размисли. Е аз имах 15 и всичките се оплодиха, но докато не ми казаха бройката стоях със страх, какво ще стане. Преди това нямах притеснения. И аз мислех за феталните да ходя там, но сега се чудя въобще да ходя ли на прегледа на 26.10.

# 500
Момичета, привет! Чета ви и ме хваща страх…… предстои ми опит по фонда м. Октомври. С тези нелюбезни дами на регистратурата обаче и с това отменяне на часове не зная как ще върви. Още по- лошото е, че ние ще пътуваме от чужбина и всеки път като се обадя да питам нещо им вадя думите с ченгел, да не кажа, че чак ми е неприятно да звъня. Ще задам въпросите си тук, може пък да получа по- добри отговори:
1. Изследванията по списък преди процедурата и най- вече микробиологията за колко време се работи? Това ли е изследването за уреаплазма, микоплазма, хламидия и пр? Доколкото чета се изолира ДНК и поне в Геника дават около 10 дни срок.
2. Заповедта ми е у дома. Колко по- рано трябва да я изпратя в клиниката или е достатъчно на 2 ден като ида да я нося? ( предвид лекарства и инжекции, които трябва да осигурят)
3. На 12 ден в този цикъл доктора иска АГ да ме огледа? Само че, не разбрах какво точно да гледа- лигавица ли, за кисти ли, филикули ли? Ако имаше нормална комуникация- щях да се чуя с него или сестрата и да се разберем, а не да питам във форуми като малоумна…… Вие как се чувате със сестрите на докторите? Мисия невъзможна- ама сега е заета, ама инжекции прави, ами идва наобяд, защо ви е?! Някакъв личен мобилен е мираж. Най- големия ми страх е, че може да ми провалят месеца заради нещо недоуточнено,а всичко е свързано с плануване на отпуски и т.н
Ще се радвам на насоки от ваша страна. Бъдете здрави и успех!

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 10:10 от az_alexa

# 501
Страх, недей да изпитваш, нито се притеснявай. Като трябва говори с доктора за отношението, което получаваш.
1- Изследванията ни бяха готови за 5 дни и важат 3 месеца.
2-Можеш да я дадеш, когато отидеш.
3-Не зная за какво доктора те е пратил при АГ. При мен не е имало такова нещо.
Много е важно да си спокойна, а като почнеш стимулация, няма как да ти отменят часа, ако го няма твоя доктор ще те пратят при другия. Успех и дано всичко е наред.

# 502
Страх, недей да изпитваш, нито се притеснявай. Като трябва говори с доктора за отношението, което получаваш.
1- Изследванията ни бяха готови за 5 дни и важат 3 месеца.
2-Можеш да я дадеш, когато отидеш.
3-Не зная за какво доктора те е пратил при АГ. При мен не е имало такова нещо.
Много е важно да си спокойна, а като почнеш стимулация, няма как да ти отменят часа, ако го няма твоя доктор ще те пратят при другия. Успех и дано всичко е наред.
Много благодаря за куража и обяснението! Прегледа се налага да направя тук в чужбина ( иначе си го правят там на място в клиниката докторите Бойчеви), за да не пътувам за 1 ден. Дай Боже да имаме късмет!

# 503
Момичета, привет! Чета ви и ме хваща страх…… предстои ми опит по фонда м. Октомври. С тези нелюбезни дами на регистратурата обаче и с това отменяне на часове не зная как ще върви. Още по- лошото е, че ние ще пътуваме от чужбина и всеки път като се обадя да питам нещо им вадя думите с ченгел, да не кажа, че чак ми е неприятно да звъня. Ще задам въпросите си тук, може пък да получа по- добри отговори:
1. Изследванията по списък преди процедурата и най- вече микробиологията за колко време се работи? Това ли е изследването за уреаплазма, микоплазма, хламидия и пр? Доколкото чета се изолира ДНК и поне в Геника дават около 10 дни срок.
2. Заповедта ми е у дома. Колко по- рано трябва да я изпратя в клиниката или е достатъчно на 2 ден като ида да я нося? ( предвид лекарства и инжекции, които трябва да осигурят)
3. На 12 ден в този цикъл доктора иска АГ да ме огледа? Само че, не разбрах какво точно да гледа- лигавица ли, за кисти ли, филикули ли? Ако имаше нормална комуникация- щях да се чуя с него или сестрата и да се разберем, а не да питам във форуми като малоумна…… Вие как се чувате със сестрите на докторите? Мисия невъзможна- ама сега е заета, ама инжекции прави, ами идва наобяд, защо ви е?! Някакъв личен мобилен е мираж. Най- големия ми страх е, че може да ми провалят месеца заради нещо недоуточнено,а всичко е свързано с плануване на отпуски и т.н
Ще се радвам на насоки от ваша страна. Бъдете здрави и успех!
Всичко което са ти отговорили впредйия пост е точно така, и на прегледа на 12ти ден гледат за всичко което си изброила. Моя съвет е да поискаш снимка на фоликулите за да я занесеш на доктора и документ в който да пише размера на лигавицата, фоликула и ако има някаква киста. За втори ден не се притеснявай няма да те върнат дори и да е събота само трябва в 8:00ч да си там с предварителните изследвания и заповедта. При мен се падна неделя и бях там на 3ти ден сутринта в понеделник. На мен също ми е трудно с регистратура и бях казала на доктора тогава сестрата ми каза да искам да ме свържат с нея. При Б.Бойчев съм и съм много доволна от сестрата. Успех

# 504
Да добавя, че според листа няма изследване за уреаплазма, микоплазма и хламидия. Такова изследване се прави по желание - PCR, в Геника. Иначе от листчето е обикновена микробиология, която важи 1 месец. Така че може да я пуснеш в началото на цикъла, защото освен за пункция ще трябва и за трансфер, ако има. ХИВ, СПИН, Сифилис, Хепатит важат 3 месеца. Кръвните, биохимия също в началото на цикъла може да пуснеш.

А колкото до регистратура, ще звъниш и настояваш до дупка за отговори на въпросите ти, независимо как ще ти отговорят - дали ще те свържат, дали те ще питат и ще ти предатат после, това си е тяхна работа.

Успех!

# 505
Благодаря ви, мили момичета! Златни сте!
P.S И аз съм при Б.Бойчев, сестрата е супер, само трудно стигам до нея. Дано имам успех!

# 506
Аз също съм при Б. Бойчев и съм много доволна и от него, и от сестрата. Няма основание за притеснение за отменени часове и т.н. Стартира ли се процедурата, няма нужда да се обаждаш и да записваш някакви часове, за каквото и да било, докторът ти казва да дойдеш на еди си кой ден и просто отиваш, те си имат списъци и знаят кой кога трябва да ходи и за какво.
На мен ми е малко странно това посещение при друг лекар на 12-ти ден, защото при мен точно на този преглед Бойчев прецени, че иска процедурата да е по дълъг, а не по къс протокол и съответно ме извика на 21-ви ден от същия цикъл за блокираща инжекция, а не на 2-ри ден от следващия, за да започнем стимулацията, та не ми е ясно в този случай как ще се разберат двамата лекари какво да се случи.

# 507
Sunflower 92, ние вече уточнихме, че ще бъде по къс протокол стимулацията. Аз предния месец бях на лапароскопия при Бойчев точно на 12 ден. Може би е могъл да прецени, нямам идея. Просто вметна около 12 ден да да ми огледат лигавицата май и евентуално кисти може би? Сега ще звъня, докато не ме свържат със сестрата да го уточним Simple Smile

# 508
Здравейте дами ,
вчера ми беше свежия трансфер.
Искам да споделите какво количество фолиева киселина приемате?
След трансфера минах през кабинета на доктора за рецепти .
Споделих че отдавна пия Топ Фолат/не каза да го спирам/,което е 400 мг и въпреки това ми изписа и Огестан ,който съдържа същото количество.
Та не става ли много голям приема ?

# 509
Аз пиех фолиева киселина 0.4 мг и огестан заедно до 20 г.с. Не мисля, че трябва да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт