Кукундрела пролет чака и кат жаба в гьола кряка - 99!

• 12 615
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Деми, има един чай, много помага за кашлица - 1 гл. лук  люспите, без мустаците, 1-2 ябълки или дюли, може и само семките, 2-3 цели ореха, само леко счупени, заедно с черупките, 1-2 локума или небет шекер + пакетче чай според предпочитанията. Всичко това се вари около 5 мин, накрая се слага мед. Пие се вместо вода и помага.
За сополи - мед на клечка за уши в носа. Първоначално щипе, почва се кихане и сополи, но помага за прочистване и лечение.

# 436
Виртуално гуш,Деми!Бързо оздравяване!🙏

# 437
Виртуално гуш,Деми!Бързо оздравяване!🙏

Демич, и от мен, да оздравява човекът, стискам палци и пращам положителни енергии! Hug 
Сыренце, Соулче, тенкю ви за рецептите, копи/пейст и запис, че се не знае какво и кога може да потрябва. Подобна за кашлица съм чувала, но капките за нос не бях, пък ми звучат много добре. Здрави да сте момичета и всички около вас! Hug

# 438
  • Оптимист по принуда
Благодаря, момичета, благодаря за рецептите  Heart Ще трия Hug

# 439
  • Countryside
Лабрекс, да,  капките са бомба, стават за деца и забравих да пиша, но са перфектни за задна хрема, дето и да духаш файда няма и сичкото сопол отива назад в гърлото. Убива сичкото бацил солта и содата и отмива секрета, за да не кашляш. За големи забравих, че за обилна хрема и запушен нос може памуци с клеева тинктура в носа за поне 5мин. Отпушва всичко и ще издухате що чудеса от носа.

Едит: трия личното...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 12:03 от Сыр

# 440
  • Оптимист по принуда
Мерси, Сиринчони!! Heart

# 441
По Нова - на живо пресконференция, ако някой иска да гледа.

# 442
  • Куциндрел
Аз па поспах, после за разсънване видех следващата част от разказа за ваканцията.

Цитат
Ден 6 от ваканцията, последният нормален такъв - 13-ти, петък…

Записах час за фризьор, защото и двамата с Дребния изглеждаме като роднини на братовчеда То. На фона на дебнещия отвсякъде вирус-монархист, веещи се по вятъра пирги, които да ти влизат в устата, носа и очите и да те заразяват - аре, нЕма нужда, дет' са вика. Поне фризьорският салон е точно до входа на блока ни и няма да се мотлявим излишно посред вируса.
Фризьорката Цеци довършва клиентката, която е преди нас и трябва малко да изчакаме. Оставям Дребния в салона, защото той иска да преброи всички налични бои за коса, като междувременно се разчесва с "четка за особено къдрави коси". Аз пък решавам да си взема кафе и цигари от магазинчето от другата страна на входа ни. Вземам димящото кафе, запалвам цигара и... С включени звукови и светлинни сигнализации, пред входа полицейска кола набива спирачки. Полицайка и полицай с маски, с нитрилни ръкавици и с очила излизат от патрулката и се оглеждат. Естествено, оглеждам се и аз. След малко осъзнавам, че те вече не се оглеждат, ами съвсем откровено са се втренчили в мен.
- Вие ли извикахте линейка? - от маските им с филтри гласовете звучат така, все едно телефонни измамници ти се представят за "сержант Петров".
- Ъъъ... ми, не - казвам, - аз съм за подстригване...
- Е, как да не сте вие, след като няма никой друг наоколо???
- Не, полицай, не съм аз, пак Ви казвам, че чакам за подстригване... ето, синът ми е във фризьорския салон...
- Тогава кой извика линейка на адреса? - ядосано пита полицайката и започва да ме гледа лошо.
Преценявам, че не ми се пуши повече, хвърлям 2/3 цигара в пепелника пред магазинчето, свивам рамене в отговор и се запътвам към фризьорския салон от другата страна на входа. Влизам вътре и сядам. Полицаят влиза след мен.
Оглежда Дребния, Цеци фризьорката и клиентката й, която си облича якето, за да си ходи.
- Тези хора имат ли записан час тука? - пита полицаят.
Дребният ми носи каталог с шарени кичури и номера.
- Ето, такъв цвят искам да се направиш - казва той и сочи някакъв убийствено оранжев кичур. После забелязва полицая и зяпва.
- Имат, последните са за деня записани - казва Цеци, докато мете пода.
Пред входа се зачува разправия и полицаят набързо излиза. Някакъв съсед нещо ръкомаха и обяснява, полицайката си записва разни неща в тефтерче, а полицаят нещо мърмори по радиостанцията си. След секунди линейката се появява в компанията на още една патрулка.
– Няма ли да те арестуват? - пита ме Дребният с насълзени очи.
– За какво да ме арестуват?!?
– Ми, не знам, защото на нищо не приличаш, например?
– Дребен… и ти не приличаш на нищо…
Цеци ме настанява на стола и започва да ме разресва.
– Не се мъчи, направо махай всичко! Ако всеки полицай ще ме спира… хъм…
Тя се опулва срещу ми и се хваща за сърцето.
– Ааа, не, не мога! Как така ще ти махам косата?
– Така, като мярка за предпазване от вируса – казвам.
Явно, това е убедителен аргумент. Девойката изхленчва и включва машинката.
Полицаят отново влиза във фризьорския салон и в огледалото виждам как се опитва да не гледа към наполовина обръснатата ми глава.
– Има заповед на министъра на здравеопазването – казва той – и всичко, което не е за ядене и за лекарства ще се затваря.
- Ааа, нали няма да искате да ме зарежат така по средата?!? – питам и се смръщвам.
Той не издържа и се разхилва:
- Неее! Би било прекалено жестоко към околните...
Та, тъй. Не знам какво стана със съседа, полицаите и линейката. Знам само, че мен ме подстригаха „канадска ливада”, Дребният остана само по перчем (защото насмалко да ревне, че, ако си няма перчем, няма да може да си прави вкъщи прически с гребена), а Цеци започна да звъни по телефона и да си отменя часовете за съботата.
Знам също, че от утре вече нищо няма да е същото, защото всички минаваме на режим „карантина”. А най-вече знам, че, ако карантината продължи повече от два месеца, канадската ми ливада ще придобие вид на „запустял имот край Северна тангента”. Проклетият вирус всичките ще ни направи космати!

Утре съм на работа, ако се изкихам или изкашлям в офиса, най-ноу да ма погнат, чи съм чумава.
Пууу, нещо и мен започва да ме хваща всеобщото куку.
Ощи малку исчакайти и ша са ликувами, ся слагам люкарството.

Мерим милилитрити.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:01 от Ceca

# 443
  • тук, на мястото си
Как сте, деца!
Демко, стискам палци, бързо да оздравява мъжа ти и всичко да е наред! Hands Plus1
Сиринце,  Соулче,  Цеце,  Лабрексче,  Съншайнче,  Нерко,  Хъше,  Демко, пазете се, пазете семействата си и бъдете здрави!
При това лошо време цял ден гледам телевизия и нещо съм се сдухала. Скапано ми е, нищо хубаво не виждам. Да ни пази Господ!

# 444
Благодаря,Цец!Успя за пореден път да ми оправиш настроението!Благодаря Алфич за пожеланията!

И аз нещо съм се сдухала,ядосвам се на хората които не приемат нещата на сериозно и не осъзнават колко зле е положението.Както написа Алфчиту,Господ да ни пази!
Пазете се кукита!
Мойту диване ме питъ ут сутринтъ куга шъ пеят пу балконити,искъ и то дъ са включи. Joy

# 445
  • загубено
Демо,гуш. Kissing Heart

Нещо ме стегна шапката. Уш не се шашках.
В 9 ще пляскаме от балконите.
Ще кача после снимки ако се вижда.

Пазете се. Heart

# 446
Обадиха ми се току що,  пускат ни хоум офис до второ нареждане.

# 447
  • Куциндрел
Алфич, то си е за сдухване.
Аз дето съм таквоз пердена за такива работо вече започвам да усещам, че сене панирам.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:15 от Ceca

# 448
И аз уж големата оптимистка, ма нещо ми се издуха оптимизЪма......

# 449
Аз съм се сдухала бая, ММ още не е, ама си купил 2 кутии цигари, че нещо били кът....

Общи условия

Активация на акаунт